CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft ve Windows 8 zřejmě ukončí podporu Desktop Gadgets

A upřímně. Používal to někdo?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já používám počasí a zátěž systému. To první si pro metro umím představit, to druhé moc ne. Neříkám, že se bez toho nedá žít, ale mnohem radši bych teda oželel Metro.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jop používal.
Ciferník hodin, kalendář, počasí, vytížení procesoru, sítě a teploty...
Přijde mi to jako celkem šikovná věc.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já, hodně jsou dobré kurzy měn, mám spuštěné 2, pro USD a CZK, které mi pomohly zachránit firmě docela dost peněz. Dále hodiuny s časem v Kanadě, abych věděl hned, kolik má švagrová hodin, když ji chci zavolat přes skype. Pak kalendář, úkoly z Outllooku, počasí.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Urcite .. par jich bylo super ... kalkulacka, translator, teplota a zatizeni pc ... fajn veci pokud mas 2 monitory tak super ... jedine co je zle ze se to neaktualizuje automaticky ... klasika MS .. dobry napad ale nedokoncene tak nejak aby to mohli napsat nekam do prezentace ze to je ...:(

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

na všech dosud vydaných verzích win8 64bit gadgety jsou a byly ...

teď píšu z buildu 8400 a mám na ploše zaplé počasí

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

P.S. dají se odinstalovat, ale to šlo i ve vistách

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ve starších build verzích to ještě je. Já mám třeba na "partišně" stále starou Developer Preview a také to tam mám. Jak píši v textu, změna je od buildu 844x... ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aha omlouvám se, tohle mi uniklo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba Applí dashboard je tak trochu taky odsouván do pozadí, když člověk hledá něco specifičtějšího, často zjistí že poslední verze widgetu je dva-tři roky stará a už nefunguje. Čili nedivil bych se, kdyby to MS vyhodil a pojal jinak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ohladom vista gadgets, nieje pravda ze nesli dat prec zo sidebaru, ja sam som po dobu asi 3 mesiacov:D co som vistu mal, mal kalendar mimo sidebaru. Ale inak gadgety som nepouzival. Jediny co mi ako tak vyhovoal je monitor off ci ako sa volal, ale ten v MS galerii nebol, len na yahoo.. a teraz som to vymenil za inu appku zvanou Dark :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

No, když si dáte ve Win7 vyhledat další miniaplikace online, tak se dozvíte:

"Získání dalších doplňků pro individuální nastavení počítače.

Provoz Windows Live Galerie byl ukončen. Abychom se mohli soustředit na podporu širší nabídky funkcí, která je k dispozici v nejnovější verzi systému Windows, společnost Microsoft již nepodporuje vývoj a publikaci nových miniaplikací."

To by jeden neřekl, jak jen na to ti Číňani přišli...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Gadgety jsou dobrý nápad, ale na jednom monitoru je to jaksi nepoužitelné. Přes maximalizované okno je to jakoby tam nic nebylo. Fajn jsou gadgety na 2 monitorech, kde jeden je hlavní pracovní a druhý gadgetový atd.
- Ideálním stavem by byly hardwarové gadgety, kde by každý gadget měl svůj displej. A tímto směrem jde Metro ve svých dlaždicích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pre mńa je to určite špatná správa. Gadgets používam už Visty. Napríklad tieto :)
http://www.imagesocket.com/photos/guest/2498146

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je pro mě velký mínus, páč já používám Server Ping Pro a bez něj si nemůžu plochu již ani představit. Odkaz: http://gadgetdev.blogspot.cz/2008/02/server-ping-15.html

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já gadgety používám od doby, co jsem začal využívat 2 monitory (teď mám 3) a nemůžu si to vynachválit. Ovšem to, co Microsoft předváděl s Windows 7 hraničí s demencí, viz třeba případ gadgetů. Ve Vistách byly v sidebaru, v 7 můžou být natvrdo jen na ploše (nebo si člověk musí obstarat Visty a z nich ten dokovač vykuchat), přitom v sidebaru by mohly být stále viditelné a nepřekryté dalšími okny. Na jednom monitoru mi proto přijdou Windows 7 gadgety dost nepoužitelné a možná i to je důvod, proč o ně není masový zájem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, je fakt, že zajet myší vpravo dolů, když se chci podívat na plochu s miniaplikacemi, je velmi obtížná činnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.