CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konec sdílení pirátského obsahu? Britové zavádí varovné emaily

No, nebylo by spatny kdyby uz konecne pirati pochopili, ze neni od veci ripy pakovat do RARu nebo 7-Zipu. Porad se o tom mluvi a pritom na ulozistich jsou stale jen hole mkv respektive tam nejsou, protoze je spravci identifikujou a smazou. Zvlast u veci, ke kterym se jinak (legalne) dostat v CR neda, to hodne zamrzi. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni ty zdrojovy release v rarech jsou... jenze nez to probubla na torrenty a uloziste tak to nekdo rozbali. Protoze bezny "Le Genius" uzivatel nevi co s tou haldou rar souboru a preferuje prave ty rozbaleny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jasny, tak snad je ted v Britanii dovzdelaj, aby to pochopili a sirili to dal v RARu. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že běžný uživatel má až tak velký problém s rozbalením RAR/ZIP souboru. Problém je v tzv. "fake" souborech.
Když je totiž hledaný soubor zabalený, tak nemáte žádnou možnost si ověřit, zda to je skutečně hledaný soubor. U malých souborů nám to může být ukradené, ale jestli taháte několika gigový film nebo nedejbože nějakou (10+ GB) hru, tak pak budete doslova soptit vzteky, když zjistíte, že jste stáhli nějaký fake.

Jestli nevěříte, tak se stačí podívat na UlozTo a kolik je tam fake zabalených souborů. Internetoví trollové se tím hodně baví.

A pak kategorií samou o sobě jsou zaheslované archivy :-X

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle resi premium ucty na sharewebech, driv tyhle shareweby umoznovaly treba 2MB/s. Dneska mi ul_to da klidne 11MB/s, takze i 10GB video je stazene raz dva a pripadny fake by me nebolel. (Jestli ten shareweb umi i vyssi rychlost nemam jak vyzkouset, mam "pouze" 100Mbit. :-) )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale má to i své nevýhody:
- 1) ne všichni mají 100Mb/s neomezený internet. Průměrná rychlost stahování v ČR je někde okolo 18Mb/s a spousta lidí má pořád měsíční limit na přenesená data.
- 2) za premium musíte na sharewebu platit další peníze
- 3) nemáte zaručeno, že hledaná data někdo na váš shareweb uploadoval

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. Ano, ADSL je pomale, vyssich rychlosti vetsinou dosahnes i u wifi provideru. Nejlepsi je kabel (vetsinou dneska optika minimalne na pateri), ale maji ho vetsinou lidi jen ve velkych mestech. Toho jsem si vedom.
2. Ano, dlouho jsem to odmital, ale zacal jsem platit. Kdyz moje penize nechteji tvurci obsahu, tak platim sharewebum, kteri se na nich prizivuji, ale aspon ti blbove vidi, o kolik prichazeji, protoze provozovatele sharewebu jsou docela za vodou.
3. Ano, stava se mi to, ale spis ojedinele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zip problem neni, protoze ten umi primo Windows. Rar problem je, protoze ho Windows neumi. Setkal sem se s uzivateli toho typu opakovane. Nejvetsi expert to dotah tak daleko, ze mel otvirani raru v internet exploreru. Tehdy aktualni internet explorer na to reagoval padem. Po padu se znovu otevrel, opet padnul.. a tak porad dokola :o) A dorazil to hlaskou: "Ja sem jim i zaplatil, aby mi to fungovalo" (zaplatil kredit na ulozisti, odkud stahoval).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pod zkratku "Zip" jsme samozřejmě počítali i variantu 7-Zip a tu Window neumí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten se bohuzel na release nepouziva (prestoze je mnohem lepsi nez rar), takze se k beznym uzivatelum temer nedostane. Kvuli 7zipu si pro zmenu steziji fanousci raru... pry co to pouzivam za exotiku a ze to nemuzou rozbalit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zip je na dve veci, protoze je ten archiv slabej a bez hesla se daji jednoduse nahledy dovnitr, chce to pouzivat RAR nebo 7-zip.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nezaheslovany archiv muze klidne rozbalit a zkontrolovat i uloziste. IMHO by se mel vymyslet nejaky sifrovany format ktery nicmene NENI komprimovany a tudiz jde overit ze se jedna o zadany obsah pred dokoncenim stazeni. Nojo ... jenze i kdyz se to vymysli, normalni lidi to nebudou umet desifrovat ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komprimace RARu a 7-zipu je u H264 a HEVC v podstate nulova, tam jde prave o to, ze je to sifrovano. Ulozite nic rozbalovat nebude, maximalne autorsko ochranne organizace a uz tam musi byt clovek, nedokaze to vyhodnotit automat a kdyz kazdej prikopiruje do sveho RARu jiny NFO soubor, tak jsou v riti. :-D
Heslo je samozrejme dobre, ale to muze byt cokoli a muze byt napsane nekde bokem, osobne bych doporucoval univerzalni heslo "1234". Kazdy ho za chvili bude znat a opet, robotum to praci maximalne stizi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud cizí člověk má být schopný získat odkaz na archiv a heslo, tak to zvládne robot taky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty to vubec nechapes, ale ja ti to tu vysvetlovat nebudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ačkoliv je pravda, že "absolutně" na internetu nic nejde zastavit, ale...
... tady jde o ten princip, že čím více komplikací přidáváte, tím větší bude náročnost a většina copyrightových organizací se na to vykašle a půjde po jednodušších cílech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Parser, který na stránce hledá "pass", není zrovna kosmická technologie. Pokud je někdo schopný udělat robota, tak tohle mu moc práce nepřidá. V současnosti se na to třeba vykašle, ale pokud by se to stalo na stránkách standardem, stane se to standardem i na straně robotů. Všechna tahle opatření fungují do té doby, než se opravdu začnou používat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale roboti spoustu věcí prostě nikdy nezvládnou.
Jak by vám třeba vyřešil situaci, kdy do příspěvku na nějakém foru za slovo "heslo" napíšete řetězec "heslo je mé uživatelské jméno bez velkých písmen".

Chápete to už? Každá drobná odchylka od "standartního zápisu" hesla a odkazu neskutečně zvětšuje komplikovanost robota (ten nárust komplikovanosti bude skoro exponenciální).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už se ale poněkud vzdalujeme od původního nápadu, což bylo univerzální heslo "1234" na všechno.

Pokud to trochu zobecním, tak vlastně navrhujete používat na hesla CAPTCHA. S tím se dá souhlasit. Ovšem bouřlivý vývoj v téhle oblasti ukazuje, že ačkoli "roboti spoustu věcí prostě nikdy nezvládnou", reálně je stále těžší odlišit člověka od robota. U obrázkových CAPTCHA už schopnosti počítačů člověka překonaly a další typy jsou v pořadí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Captcha je sice hezký nápad, ale pořád nechápete jádro myšlenky. Na jedno univerzální řešení je jednoduché naprogramovat bota.
Ale když na jednom webu budete mít více různých způsobů, jak sdílet link + heslo, tak si s tím robot už neporadí.
Jeden bude třeba s Captcha, další bude třeba logický rébus (odpoveď na otázku je heslo), atd. Už jsem to v praxi viděl na pár sharewebech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, on to ale nepochopi a nezminil jsi jeste jeden princip. Dneska na shareweb umisti 20 lidi dvacet ruznejch teda stejnejch souboru "film.1080.H264" a sharewebu staci udelat hash a smazat vsechno se stejnym hashem, pokud to rovnou nevezmou podle jmena. Ve chvili kdy budou RARy a ke kazdemu RARu si uzivatel prida vlastni NFO, tak se robot pekne zpoti.

Klidne bych teda zacal s univerzalnim heslem, az se to uzivatele nauci a nauci se to i roboti, tak se muze prejit na obrazkova hesla, captcha kody, logicke odpovedi na dotazy (jakou barvu ma mrkev :-D) atd.

Vymyslet se toho da spousty a je to jedinna cesta, protoze nad tim, ze by nam to chteli sdilet primo poskytovatele obsahu (samozrejme za penize) jsem uz zlomil hul, ty lidi z multimedialni branze jsou mimoradne natvrdly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ve Velké Británii už nějakou dobu funguje osvěta společnosti zaměřená převážně na mladé lidi, že stahování a streamování autorsky chráněného obsahu z pochybných zdrojů ekonomice země nijak zvlášť neprospívá."
Ehm ale tomu se neříká osvěta to je lhaní a demogogie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 7-Zip je lahka pomoc, ved existuje plugin pre TC, nic netreba specialne dotahovat:
http://totalcmd.net/plugring/Total7zip.html
A co sa tyke debilov, co poznaju len torrenty a stahuju len odtial kolkokrat rozny BORDEL a nepouzitellny ODPAD, tak im treba. Povacsinou su to lakomci, co nedaju ani cent navyse, len vsetko chcu uplne ZADARMO. Ale ved uz aj Webshare aj Euroshare ponukaju casove programy, tak aky problem je dat cca 20€ na rok a mat svaty pokoj a plnu rychlost? Ale ako pisem, lakomec chce vsetko zadara a potom place, ze mu chodia maily alebo mu rovno zhabali PC :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.