CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konec škodlivým YouTuberům: Sociální síť začne prověřovat kontroverzní obsah

Další zostření cenzury.. A jede to pořád dál. Nechali jste si kdysi zdát o svobodě? Zapomeňte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to už nebude cenzura, ale nová doba temna. Koniášství, o kterém jsme se učili v dějepisu, zažijí nové generace na vlastní kůži.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Určitá míra cenzury asi musí být - porno, explicitní násilí apod. S tím asi většina lidí bude souhlasit.
Ale zrovna uváděný příklad (neviděl jsem, reaguji jen na popis zveřejněného videa) mi nepřijde zrovna jako exemplární případ (ale jak píšu - neviděl jsem), dokumentuje stav jaký nastal, nezapříčinil ten stav. To by museli zakázat vysílat v TV i běžné reportáže z autonehod, důsledků přírodních katastrof apod. Jsou sice většinou rozmazané, ale potoky krve to nezakryje, co mi přijde brutálnější než popisované video. Vždyť právě TV nejvíc profitují (rozuměj - vydělávají) z podobných situací a zneužívají zvědavost lidí v podobných situacích. Jinak by se o tom ani nezmínili.
Když už, tak by měli daleko víc a rychleji reagovat na návody k sebepoškozování, trhlé výzvy jako polykání pracích tablet apod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakazat fotit autonehody? Zadny problem, v Nemecku za to muzes jit az na rok do basy (nevim, jestli uz to je v zakone, rozhodne to tam bylo v priprave a vsichni si to chvalili)
A vis, cim tohle zacina?
Takovou tou vetou... "Určitá míra cenzury asi musí být ..."
Takze - sami si za to muzete...
Akorat me sere, ze ja se svezu s vama :-(((

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale já netvrdím, že by se mělo zakázat fotit autonehody. Je to spíš otázka etiky. Já jen říkám, že argumenty pro cenzuru jsou voleny nevhodným příkladem. Prostě vyrábějí exemplární případ.
Ale asi nebudeš proti, pokud se některá videa prostě na veřejnost nedostanou. Říkej si tomu jak, chceš - cenzura nebo ochrana. Jak by se ti líbilo, kdyby videa s pornem v jeho všemožných podobách bylo volně dostupné dětem, které vúbec nechápou o co jde ? Běžný sex dětem ještě možná vysvětlíš, ale mnohé jiné praktiky těžko. A jak by se ti líbila videa, kde by někdo naváděl jiné k ponižování a ubližování jiným lidem ? Zákaz takového videa je cenzura ? Já tomu říkám ochrana. Takže z mého pohledu jde o to vytvořit takovou legislativu, která umožní rychlou likvidaci nevhodných záběrú, no na druhé straně by do jednoho pytle neházela např. umělecky vyjádřené vztahy. Problém internetu je v tom, že není možné určit, kdo vlastně sedí u monitoru. A jsem za to, aby to tak zústalo. Ale daní asi bude větší kontrola - sekej buď jak buď. A nebo se všichni vzdejme anonymity a potom to bude jednoduché. Jsi zvrhlík, sadista, vrah a dáš o sobě vědět na internete ? Tak jsi nám to zjednosušil. Prostě svět není tak jednoduchý jako kdysi, a nic není černobílé. A to musíme přijmout všichni. Ať se ti to líbí nebo ne. I o tom je zodpovědnost. A jestli máš rodinu, děti tak asi pochopíš proč.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne jsem proti zakazum jakychkoliv videi, textu, cehokoliv.
Mam rodinu a deti (male, 4 a 7 let) a PRAVE PROTO nechci zadnou cenzuru.
Ja si sve deti umim vychovat, umim jim vysvetlit, proc se kde jak maji chovat, na co neni dobre, aby se divali a predevsim chci, aby to samy CHAPALY, proc to tak je.
Jasne, bude spousta rodicu, co posadej deti k netu a nevenujou se jim. Chapu, ze ty pak volaj po censure, protoze jim usnadni zivot.
Ja ale nechci svet, kde bude nucena cenzura, ja chci svet, kde budu sve deti ucit byt zodpovedne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a další najivka co si myslí že tohle o najké ochraně a bla bla bla ! jednou toje cenzura a tečka !
ja třeba fotím auto nehody pokud jedu kolem ! nebo svoje dvě auto nehody které jsem nezavinil ! a proč tohle dělám protože mně zajimá jak jsou auta poškozena a jak k nehodě došlo ! lidi nebo mrtvoly mně nezajimají ! i když taky jsem dvakrát nafotil mrtvoly ! (ale jen z duvodu že jsme byl u něhody jeden z prvních !

a jak pišete o pornu a dětech ! to je snad problem rodiču ! že se o svoje děti nestaraji ! a nechaji divat na kde co ! a nekontrolují na co se jejich dětičky divaji na internetu !
ano je daleko snažší kviče at zakyžou prono a podobně ! ale jen proto že rodiče jsou lini hlidat svoje děti co dělaji na internetu ! a jako bonus se dětem věnují velice malo !!! a pak se hrozně diví na cože se to jejich děti divaní na internetu !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zrovna pěkná kravina, první co udělám po případné bouračce, že si to pořádně nafotím, abych měl nějaké důkazy na později...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Video jsem neviděl, takže reaguju obecně. Vždycky záleží na osobě filmaře jak zpracuje dané téma. Příklad (cituji z knížky Příručka filmaře amatéra): Situace - 14 letá dcera oznámí doma že je těhotná. - se dá se to natočit jako drama, horor, komedie nebo dokument. Je to jen na invenci fimaře/ů a cílovému okruhu diváků.
Závěr který z toho plyne je (aspoň dle mého názoru) - cenzura měla být na úrovni tvůrce. Aby vyprávěl příběh a nikoliv se jen pokoušel polopaticky šokovat diváka.
Příkladem budiž horor Psycho, kde lze celkem jednoduše zjistit co kamera doopravdy ukazuje a co si mozek domyslí.
Bohužel zoufalá snaha přinést šokující záběry vede k tomu, co se v TV a i filmech běžně vyskytuje. Drastické polopatické záběry. :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zas tu blijete něco o cenzuře. Tenhle článek je jako psán přímo na míru tomu arménskému cigánovi ogenasjanovi .... chyběl by snad ten čúrák na youtube někomu? Ne! Jsou ty jeho sračky škodlivé, zvlášť pro jeho mikearmy 13-? Samozřejmě že ano! Navíc tam propaguje svůj podvodný business s pojištěním na pokuty (osobně nechápu, že mu ten podvod na bílého koně, který každý měsíc založí dvě SROčka prochází). Takže ano, pro cenzuru podobných hovnohlavů jsme VŠICHNI všema deseti!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mluv za sebe blbecku, ja jsem rozhodne vsema deseti proti JAKEKOLIV cenzure

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš, že si každý může o komukoliv psát co chce jo? Nebo, že média můžou psát, co se jim zachce? Panáčku, tak to to máš v hlavě pěkně pomíchané. Všeobecně musíš psát pravdu, pokud někdo lže, zvláště v masmédiích, tak má přijít tvrdý trest! Zbytek je samozřejmě na podmínkách daného serveru a zákonech dané země. Pokud je v podmínkách youtube, že hnoji jako ogensran tam nesmí ty svoje hovna zveřejňovat, tak to kurwadopicepochop, že NEJDE O CENZURU, ale prosté porušení pravidel!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano
Ano
Tak by to bylo spravne.
To, ze zmrdi tveho typu by vsechno nejradsi cenzurovali a zakazovali, je velmi spatne a vede to k problemum nesrovnatelne vetsim, nez kdyby se to nedelalo. Bohuzel, zmrdu je na svete spousta a prosadej si svoje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Promin, ale s anarchistickym dementem je veskera diskuze marna. Diky bohu jsou lide tveho typu na potravnim retezci hodne pod politikama, takze nehrozi nejake realne nebezpeci;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja se jen hrozně divím že vas tady ještě nezcenzurovaly idealně perma ban !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ak bolo video oznacene ako 18+, tak pokial viem tam je aj explicitny obsah povoleny, a ako pisal uz Jack Weber v TV su taketo zabery sice rozmazane ale krvy je dost a iba povedia ze to nie je vhodne pre maloletych divakov, a take tie denniky co maju sokujuce najvy clankov ale skutocny obsah ziadny , kludne davaju foto za ktore by sa nemusel hanbit ani Mengele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blíží se konec Ojebansana:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taková otázka k pravopisu, proč nějaká cizí jména skloňujete a jiná ne?

"odsoudila jednání Paula Logana" / "Závěrem Wojcicky prohlásila"

Jaký k tomu máte důvod?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle jakého vzoru se skloňuje Wojcicky ? Stejně jako tvoje cecky ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cenzura. Odmalička je poukazováno, co je dobré, co je zlé, co se ukazovat nemá. Přitom co to vyobrazuje? Přirozenost. Někdo se zabije a je to jeho volba, někdo se zabije cizím zapřičiněním. Denně umřou tisícovky lidí, stejně jako se narodí. Je to stejné dogma, jako lidská nahota. Všichni jsme stejní v rámci pohlaví a krom velikostí a drobných odchylek to všichni známe... a přesto je to dogma, zbytečná.

Myslím že v TV jsou často mnohem "horší" věci jak tohle, nikdo nikoho nenutí to sledovat a kdo chce, ten si cestu vždy najde (zejména děcka). Nechci tím předpovídat nějakou morální kastraci lidských mozků, ale jestli se bude plošně cenzurovat (začalo to "nenávistnými příspěvky" na asociálních sítí, posléze streamů a pokračuje to dál), fakt jsem zvědavej jakej vliv to bude mít na následující generace. Svět není černej a bílej, neexistuje jen dobré a špatné. Svět je takovej, jakej je a cenzurou se to nezmění. Umírat se bude, vraždit, krást, lhát.. je to součást lidské povahy a přirozenosti (a stejně tak zvířata zabíjí i pro "pobavení"). Je to fakt hloupé a smutné.

... fakt už to chybí jen dotáhnout do té VR a cenzurovat všechno. Pak bude svět krásnej jak v dětském animáku, i když bude realita trochu jinde (já vím, hodně divoká myšlenka a sakra dlouho ještě nerealizovatelná, ale třeba k tomu fakt jednou dospějeme :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak se te cenzura dá vždycky tak pěkně bohulibě odůvodnit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mi osobně mrtvoly nevadí aji když jsou rozmaširované na kusy ! je prostě normální ! a cenzurovat realitu je humus nejvíšího kalibru !!! chapu omezeni porna ale nechapu cenzuru věcí jako je mrtvola a nebo auto nehoda ! ono kolikrát videt hezkou autonehodu kde jsou lidi mírně rozsekani na kusu ! nebo jim tečou mozky po obličejí a podobně , tak si člověk ktery to vidi řekně hm to samé se muž stat mi a pojede opatrněji a nebo pomaleji !

ale diky cenzuře se nehody čase z netu stratí ! a lidi hlavně mladí zapomenou že jsem smrtelní ! bohužel i dneska už je takových dost co si myslí že jsou nesmrtelní ! a hele pak je jejich mozek na předním skle :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.