CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konkurence pro Windows? Ubuntu míří i na tablety, SDK bude k dispozici již zítra

Ta A15ka se zda byt vic jak 2x rychlejsi nez A9, asi to teda nemaji moc optimalizovane, kdyz je to minimalni konfigurace.
A navic typicky spatne nacasovane, jak uz to na teto platforme chodi ... uz tu mame prvni vlastovky jako superlehky Lenovo Thinkpad 2 s perfektni vydrzi a plnohodnotnym OS za slusnou cenu cca 13k (ne v CR pochopitelne:)
Takze tablet, ktery prijde s minimalne vic jak rocnim zpozdenim, nekompatibilnim a nijak zvlast zajimavym OS, je uz ted predurcen k neuspechu. Rok v tomto pripade bude propad spis tak 10-15 let (na coz je linux ostatne zvykly;)

(Snad) brzo tu uz budou i lacine 7" tablety s plnohodnotnyma x86 windows (uz jsem mel vybrany nexus 7 za 8k, ale patrne pockam:). Intel a MS maji jednoznacny potencial otocit trh s tablety o 100% behem neuveritlne kratke doby (na coz Canonical urcite nema ani vzdalene). Kdyz nabidnou nejlevnejsi atomove tablety v cenach kolem 5-7 tisic (na kterych navic pobezi androidi aplikace), tak android na tabletech muze klidne do konce roku kompletne vymrit. A kdyz se uz takovy tablet s plnohodnotnym OS a CPU prodava v zahranici za podobnou cenu jako treba galaxy note, tak je to predzvest zurive a velmi kratke valky:)
I pro nejzatvrzelejsi androidaky to bude no-brainer, jestli koupit plnohodnotne windows (+ android aplikace) nebo pomaly android sam o sobe, kdyz budou za podobnou cenu (i kdyby byly windows o pulku drazsi)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zatim to vypada, ze se MS nechce prodavat plnohodnotny OS ani na PC, natoz na tabletech :-). A osobne windows tablet nechci ani zadarmo (leda by sel preinstalovat :-)), a to zadny androidak nejsem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak vás tady tak delší dobu pozoruju, tak vy budete mít přece jen problém.
Ono se to ale někdy dá i úspěšně léčit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Běda falešným prorokům. Aby tě Tux kopl!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Klid, to drive nez 2014 na konci clanku znamena tak nejdriv 2016 a co bude do ty doby je ve hhvezdach, takze bych Ubuntu Phones neprecenoval, zatim je to akorat na papire.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.