CDR.cz - Vybráno z IT

Kryt HandyCase umožňuje ovládat iPhone a iPad zezadu: Udělá zařízení průhledným!

Handycase 1 1
Představte si, že byste mohli ovládat mobilní telefon nebo tablet prsty, které se dotýkají zadní strany obrazovky. S novou unikátní technologií to jde jedna báseň.

Šikovný gadget jménem HandyCase představuje speciální kryt, díky němuž můžete ovládat mobilní zařízení zpoza obrazovky. Společnost HandScape ze Silicon Valley se právě snaží s tímto nápadem prorazit prostřednictvím crowdfundingové kampaně na webu Kickstarter.com. Revoluční technologie umožňuje vidět své prsty za obrazovkou na displeji a korigovat tak příkazy zadané dotykem zezadu mobilního telefonu nebo tabletu. Uživatel může přístroj ovládat prsty na obou rukách najednou.

Handycase Iphone

Uvedení krytu do provozu je jednoduché, stačí jej připevnit k obrazovce, zapnout a začít používat. Kryt je se zařízením propojen bezdrátově přes Bluetooth Low Energy, což by mělo dle zveřejněných informací vystačit minimálně na 20 hodin nepřetržitého provozu. V současné době tým přehodnocuje, zda není použitá 800mAh baterie zbytečně velká. Použitím baterie s menší kapacitou by totiž kryt mohl mít menší tloušťku.

HandyCase přináší nový rozměr ovládání pro nejrůznější aplikace, což dává skvělou příležitost vývojářům. Jako takovou malou ukázku funkčnosti výrobce v App Store zveřejnil první oficiální hru HandyCube. Kromě toho pro účely testování vzniklo mnoho dalších aplikací, například mapy, fotoaparát, čtečka knih, webový prohlížeč, klávesnice nebo demo verze her Air Legend, CrazyOx, 2048, Fruit Fighter, Jigsaw puzzle, Angry Bird, Finger-jam a Music Game. Uživatel by měl získat všechny základní programy v rámci instalace jedné aplikace HandyCase.

Kryt HandyCase je kompatibilní s chytrými telefony iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 6 Plus, iPhone 6S Plus a s tablety iPad Mini 1, 2, 3, iPad Air 2 a iPad Pro. Obal je dostupný v neonově zeleném, růžovém, stříbrném a zlatém provedení za cenu začínající na 99 dolarech (cca 2400 korun). Kampaň si vede velmi dobře, takže se nápad zřejmě dočká realizace. Předobjednávky budou vyřízeny v dubnu 2016.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kryt HandyCase umožňuje ovládat iPhone a iPad zezadu: Udělá zařízení průhledným!

Čtvrtek, 24 Září 2015 - 07:56 | japkoslav | Nemá toto čistě náhodou přenosná konzole Sony...

Zobrazit diskusi