CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Srovnání výdrže baterií u smartphonů - jak prodloužit výdrž?

No, nechci hanit něčí snahu, ale testovat baterii mobilu v módu letadla přehráváním videa, to mi nepřijde jako moc praktická věc. Mě teda u mobilu víc zajímá jak dlouho vydrží při "normálním" používání, než v ryze umělém testu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezky, ale neni to mozne udelat tak, aby bylo vsem "mereno stejnym metrem". Toto je test, ktery vylucuje jakekoliv zkresleni ze strany GSM / 3G / Wifi site (signal, data, ...) a zaroven je ten telefon urcite vice vytizeny nez pri beznem telefonovani nebo brouzdani po netu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale u telefonu bych právě očekával testování i té rádiové části. Tedy jednak doplnit nějaký přenos přes wifi, celkový čas hovoru, celkový čas pohotovostního režimu a v neposlední řadě i výdrž při přenosu dat třeba přes EDGE.
Sice si možná někteří uživatelé kupují telefon kvůli přehrávání videa, ale pořád je to především telefon, že. Takže ano, tento test výdrže je celkem o ničem, protože "měří" především, ale ne jenom, spotřebu DSP obvodu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže auta byste ve spotřebě srovnávali v garáži na volnoběh aby bylo všem měřeno stejným metrem? Bezva.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

U niektorých fónov stačí pustiť WiFi a z 10 hodín výdrže je 1/2 hodina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nuz vacsina ludi je vzdy na dosah el. zasuvky takze vydrz bat. 1-2 dni nieje problem. Ani mne to nevadi. Kazdy vecer dam nabijat a rano je mobil pripraveny vydrzat zase cely den. Samozrejme turisti radsej obetuju nejake funkcie za "vacsiu baterku" .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. Mobil s Androidem bych odkládat nechtěl, ale čas od času mě napadá, že ta "klasika" s tlačítky a týdnem výdrže byla přeci jenom lepší. Tedy lepší jako telefon na volání. Přeci jenom mi je smartphone na telefonování horší - můj názor. Ale zase mi vyhovuje těch pár funkcí navíc, které používám...
Po roce a půl s Androidem jsem ve stádiu, kdy se rozhoduju, jestli šetřit na novější model - ale musel by být dostatečně otevřený, aby šel volně upgraovat OS (cež teď nejde a 2.1 přestává mít podporu SW). Nebo koupit klasiku, samostatný sporttester a pak časem i nějaký tablet...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, pokud srovnavas vydrz klasickeho telefonu se smartphonem, tak musis brat v potaz to, co s temi telefony delas. Duvod proc hloupy telefon vydrzi tyden neni proto, ze ma vetsi baterku nebo je nejak uzasny, on ma tu baterku naopak typicky mensi... vydrzi dlouho proto, ze se s nim neda delat nic narocneho, co by tu baterku sezralo. To u smartphone neplati a pokud se odvazes, muzes mu baterku vymlatit za tech par hodin. Samozrejme pokud bys ho ale setril, pripadne ho i podtaktoval a pouzival ho jako hloupy telefon, tak ti vydrzi take hodne dlouho. Ono povestne "nabijeni kazde 1-2 dny" plati pokud mu davas za usi a treba nechavas wifi nebo 3G permanentne zapnute.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

SOUHLAS, jednoznacne. Pokud jedu na vikend na chalupu a povypinam vse co tam nevyuziji (wifi, 3g, GPS) tak mi na patecni nabiti vydrzi az do pondelka naprosto v pohode a nabijim az vecer po pracovnim vyuzivani.

Ale uznavam ze tento test je nic nerikajici, nejni to bezny provoz smartphonu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ještě bluetooth. Naopak u wifi jsem nezaznamenal rozdíl ve výdrži při zapnutí/vypnutí pokud ji aktivně nevyužívám, tak ji mám trvale zapnutou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

U mně zase wifi (i nevyužívané, ale připojené) dělá ten zásadní rozdíl v idle výdrži. S wifi hodiny (ani ne den), bez wifi dá několik dní, a to včetně 3G, bluetooth, GPS. Ohledně GPS - není třeba vypínat, pokud se nevyužívá, nebere nic.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No to je bomba. Můj W810i, stáří tak, uff, šest let?, dává i teď s původní baterkou i týden. A to už mě to fakt irituje. Co si pamatuju velmi zhruba, jako nový dával i přes tři týdny. Za tu dobu se tohle dnešní smetí vybiej snad i vypnuté.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No o sporttesterech nemám zas takový přehled, ale myslím, že smartphone bude daleko lepší. Za prvé několik krabiček při sportu s sebou nebude nikdo tahat, za druhé je to myslím i opruz pořád řešit, aby bylo všechno nabité a podobně a za třetí to nebude mít ty funkce - na founu není problém pustit si streamovanou muziku, do toho mi to hlásí progres (s automatickým ztlumováním hudby), zaznamenává trasu, můžu i vzít hovor, když mi někdo zavolá a budu chtít... Tyhlety samostatné krabičky si myslím budou postupně končit nebo budou na okraji zájmu stejně jako už mp3 přehrávače, samostatné navigace a podobně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud Li-Ion baterii vybijite do vypnuti pristrore, velmi se to podepise ne jeji zivotnosti. Je o mnoho lepsi Li-Ion baterii vybijet jen na 30% a pak zase nabit. Nebo treba nabijet kdykoli, kdy je prilezitost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle si hlida ten software, kterej vypne telefon pri vybite baterce sam.Dokonce primo v baterii je ridici obvod, kterej to hlida, aby se nevybila moc. takze uzivatel nic hlidat nema.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je prave ten rozsireny omyl. Sotware hw na baterii a sotware v zarizeni pouze urciuje maximalni mez vybijeni.

To, ze se pri uplnem cyklu Li-Ion baterie poskozuje vyrazne vice nez pri dvou polovicnich je u teto technologie pravidlo.
Narozdil treba od NiCd akumulatoru, kde plny cyklus byl naopak potreba kvuli pametovemu efektu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted ti nerozumim. Napred pises ze do vypnuti se nema vybijet. Na to ja odpovim, ze prave to vypnuti je nastaveno na mez, kdy se baterii nic nestane. A na to ty mi odpovidas nesouhlasne, ale vlastne souhlasne. Tak ja uz nevim :-).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Žádný rozpor tam nevidím. Vypnutí sice zabrání zničení, rozhodně ale neznamená, že dokud se zařízení nevypne, je baterka v optimálním režimu. Stejně tak je problém, když je neustále dlouhodobě na nabíječce - 100 % nabití nedělá dobře. Třeba samsung při nabití neustále řve - odpojit! Spousta jiných to ale nedělá - baterka ale trpí stejně.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Výdrž smartphone na baterku má celkem jednoduchý řešení: větší baterku. Koupil jsem si jednu takovou k Desiru (je skutečně fyzicky větší, dodává se k ní kryt, pod který se vejde). Ano, neni to supercooultratenkýdoprdeníkapsyjakodělaný vehement, ale funguje to výborně. Pokud to někomu fakt vadí, tak další řešení je prostě koupit si baterek víc a když jedna dojde, tak tam dát další ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No jo, smartphone holt asi není telefon s funkcí přehrávání videa, ale přehrávač videa s funkcí telefonování.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vselico sa tu popisalo k sposobom testovania, ja teda len jedna poznamocka - zeby nenasli ani jednu Nokiu na testovanie? :-) A to su aj ine znacky, ktore sa tam nenachadzaju, zato take "Pantech Burst" fakt netusim co je. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona Nokia mezi tema svejma pokusama nema smartphone, ze jo :-DDD...delam si legraci, samotnyho by me zajimalo srovnani s Lumia 920, na kterou cekam. A taky by me zajimalo, jestli se k ni bude dat koupit silnejsi baterka i za cenu zvetseni tloustky pristroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.