CDR.cz - Vybráno z IT

Kultovní Fear Effect se dočká remasteru, vylepší ovládání a grafiku

Poslední dvě generace konzolí jsou přeplněné remaky a remastery ze starších zařízení. Naštěstí se osvěžují tituly, které si to zaslouží. Fear Effect zcela určitě patří do této skupiny.

Sedmnáct let uběhlo od vydání advenury Fear Effect, která původně vyšla pro první PlayStation. Získala velmi vysoká hodnocení díky vynikajícímu scénáři a postavám. Stejně dobře si vedl i druhý díl. Kdo zbožňuje atmosféru a hratelnost klasického Resident Evilu a estetiku Blade Runnera, jistě si přijde na své.

Pravděpodobnost, že si lidé zahrají tento kultovní kousek, se zvyšuje, protože držitel práv Square Enix povolil vývoj kompletního remasteru s názvem Fear Effect Reinvented. I přes své zjevné kvality po obsahové stránce, které lze ocenit i dnes, titul značně zestárl po technické stránce.

I kdybyste si potrpěli na originální vzezření grafiky z konce 90. let a počátku milénia, ovládání byste nepřežili. Grafika získá pěkný moderní komiksový háv, který se snaží stylistkou přiblížit k cel-shade stylu předlohy. Ovládání samozřejmě bude překopáno od podlahy a snad si příklad z Fear Effect nevezme. Fear Effect Reinveted vyjde příští rok pro PC, Switch, PS4 a Xbox One.

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kultovní Fear Effect se dočká remasteru, vylepší ovládání a grafiku

Žádné komentáře.