CDR.cz - Vybráno z IT

Legendární RuneScape je základním stavebním kamenem MMORPG. Teď míří na Steam

Za vzestup online RPG, pod kterými si dnes představíme hlavně značky jako World of Warcraft, můžeme vděčit ve velké míře nestárnoucí legendě s názvem RuneScape z roku 2001. I po dvou dekádách se tato hra drží a pružně reaguje na moderní dobu.

Je to už dlouhých 19 let, kdy světlo světa spatřil RuneScape. Poprvé titul vyšel v roce 2001 jako hra v prohlížeči. Pro většinu tehdejších a často i pozdějších hráčů šlo o první zkušenost s MMO modelem. Díky nestárnoucí legendě poprvé poznali, jaké to je porovnávat v online světě síly s hráči na vyšším levelu, rozšiřovat kolekce brnění, měnit je nebo prodávat.

Za ta léta se ve světě masivních multiplayerových RPG hodně změnilo. A svým vývojem si prošlo také RuneScape. Teď reaguje na aktuální trendy a nově vstupuje i na Steam. Jako u každé moderní hry, ani v tomto případě nás nemine klasické sbírání odznaků a karet k obchodování, získávání achievementů a zkušenostních bodů.

Pro letité hráče ale vývojáři připravili specialitku. Svůj Steam účet si budou moci propojit se stávajícím účtem RuneScape, aby mohli hrát se s již existující postavou. A to je hodně příjemný postoj k věci.

Podle slov výkonného producenta Moda Wardena se můžeme těšit na optimalizaci uživatelského rozhraní (zejména se dotkne textu, obsahu a interakcí). Chybět nesmí vylepšený engine a vývojáři slibují i propracovanější stabilitu, která podpoří flexibilitu napříč nejširším polem možných velikostí displeje.

Na příští rok se chystá tým spustit RuneScape také pro mobilní platformu a chystané aktualizace se promítnou na obou platformách. Steam verze hry bude uvedena na trh 14. října. V roce 2021 se na digitální službu dostane i původní verze Old School RuneScape, kterou si po průběžných úpravách fanošci vydupali.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Legendární RuneScape je základním stavebním kamenem MMORPG. Teď míří na Steam

Čtvrtek, 25 Únor 2021 - 18:46 | Netto | Zdravím autora krásneho článku o RS a keďže som...

Zobrazit diskusi