CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k LG má 100 předobjednávek na 55" OLED TV, Tim Cook OLED kritizuje

Cook asi žije v domění, že reklamní obrázky ukazují výrobek, tak jak přesně vypadá ve skutečnosti, a za všechny odlišnosti může obrazovka :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mal som Galaxy S2 a tie farby boli naozaj hrozne. Presiel som na Sony Xperie s IPS displaymi a je to dost lepsie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vacsinu ludi velmi nezaujima realita, ale syte farby - omalovanky. Pan cook by mal zostupit medzi svojich a spytat sa ich. (osobne tiez preferujem realne zobrazenie na ukor "krasy", ale som proste v mensine)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je asi jako rozhodovat se mezi kinofilmem a digitálem. Jistěže má kinofilm větší rozlišení a dynamický rozsah, ale koho z nás - sprosté masy - to zajímá, když chceme vidět fotku hned po vyfocení, dávat si fotky co nejjednodušeji na facebook a natáčet na foťák fullHD video? Nevím, proč bych na mobilu měl chtít méně výrazné barvy, když můžu mít živější a barevnější a je mi úplně šumák, že nejsou věrné.

Amoled má i další nevýhody - slábnutí barev a "vypalování" - to bych jako relevantní argument proti bral, ale nevěrohodnost barev je u mobilu úplně irelevantní. Uvidíme, co na televizi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zas tak černě bych to slábnutí barev neviděl, ono sice prý modrá složka eřkněme... umírá rychlej, jenže reálně ta výdrž nebude tak hrozná. Osobně mám jeden snad z prvních produktů, co se vůbec s AMOLED prodávaly, Cowon S9, hudební přehrávač představen 2008 a v prodeji od jara 2009 a že by tam barvy vypadaly jinak než při koupi, no to fakt ne.... sice je pravda že tolik moc se nenasvítí, ale to ani mobily..... takže nakonec výdrž oled pořádně otestují až televize/monitory které pudou na trh.... ale od dob kdy tu technologii slibují, už uběhlo hodně času, takže věřím že to zlepšili jak mohli....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Analog dávno nemůže konkurovat v digitálu ani rozlišením, ani rozsahem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak co... Pokud jsi někdy viděl špičkovou ČB zvětšeninu, tak umělecká ČB fotografie není zrovna doménou digitálů.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

omyl, pokud jde o "snímač" tak se většina digitálů ani nedotáhla na kinofilm, o středoformátech a větších ani nemluvě.
čím analog nemůže konkurovat je instantnost digitálů, tedy rychlost a čas od zmáčknutí spouště k náhledu, vytištění nebo odeslání přez půlku zeměkoule, ať už do redakce nebo na FB apod. kde rozlišení a dynamický rozsah opravdu není to hlavní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je těžký nesmysl. Rozlišení digitální fotografie je dána počtem jedné barevné buňky, která je dost velká a obsahuje více prvků. Analogový film je omezen jen velikostí zrna v emulzi. A to je opravdu malé. Políčko kinofilmu můžete se ziskem scannovat optickým scannerem na hranici jeho schopností a pořád bude ve scanu nová informace. Film ze šedesátých let klidně můžete převést na 4K.
Digitál je s rozlišením hotový ihned a z obrázku nevydojíte nic nového (nepočítám-li skládání dvou "stejných" záběrů a jejich posouvání o půl pixelu na dvojnásobné rozlišení).
Cokoliv, co má ve slově "dynamiku" se se slovem "digitální" nesnáší.
Digitál může mít všechny výhody použitelnosti, praktičnosti a jednoduchosti, ale tím, že je signál nespojitý má jasně dané meze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je fajn že film má takovou "téměř nekonečnou hloubku" nyní z toho mohou udělat 4K a znovu to vydat prodat. A pak za 10 let udělat 8K poté 16K, 32K, 64K až do nekonečna ;-)
"Film ze šedesátých let klidně můžete převést na 4K"

proč jen 4K když se může na 8K nebo dokonce 16K? heh

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak chcete, mi je jedno, jestli si film odnesete na jednom HDD nebo na deseti. Zeširoka jsem o tom diskutoval na DIIT v diskuzi o dokumentu The Pirate Bay. Já stahuji 480p. Teď si můžete hehnout.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"proč jen 4K když se může na 8K nebo dokonce 16K? heh"

protoze je potreba vydelavat a ne jen chrlit novinky, nejdrive je potreba vydelat na 4K, az prestane tahnout, tak se nasadi 8K

a ano spousta starych dilmu tocenych na film se bude dat premastrovat do 4K i 8K

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Oled dokaze barvy podat mnohem verneji nez klasicke lcd. Spousta monitoru ma defaultne hodne spatny nastaveni a u televizi je to jeste horsi ale holt se to tak lepe prodava.
Navic amoled na S2 ma jednuu velikou vyhodu a to je lepsi viditelnost na slunci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Som vlastnikom Galaxy S2 a musim povedat ze displej ma dobry. V zaklade to ma nastaveny taky viac saturovany farebny profil, ale toto sa da prestavit na normal a potom to vyzera ok. Vsetko je len vecou nastaveni. Pozorovacie uhly a citatelnost na slnku to ma lepsie ako klasicke lcd (ci tn alebo ips).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Xperia t, Xperia s aj iphone 4s,5 majú lepšiu citatelnost na slnku, aspoň z mojej skúsenosti. testované na priamom slnku s max jasom všade.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak dobry je jen do toby nez se zacne vypalovat a to je tak pul roku pri vetsim vytizeni a uz na nej jdou znaky vypaleni videt i na xda o tom je uz velmi rozsahli topic, ktery tuto "vlastnost" potvrzuje, doufam, ze tak stejne nedopadnou televize

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí být problém s vypalování protože tohle je ten W-OLED ten organický plastový materiál emituje bílé světlo všech subpixelů a ty pak dostanou příslušnou barvu průchodem přes barevný filtr jako u LCD ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Michal Dobrodenka: sony nema IPS displeje len TN + softwarove vylepsienie bravia engine

Apple ako aj v minulosti,zas kritizuje to čo nemá aby si udržal zakaznikov ale o nejkaky cas to budu montovať aj do svojich telefonov.... s*ru si do ust s prepacenim ako stale
ako je to so smansungom neviem,ale viem ze sa tam dost vypaluju body, a neviem ci nema pentile matricu co znamena asi horsie podanie farieb,ale niesom si isty, samozrejme oled predci vsetky dnesne televizory vo vsetkych vlastnostiach,casom sa "pôrodne" chybicky doladia...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Predobjednávka 55" je len za 199 788 Kč

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.