CDR.cz - Vybráno z IT

LG U560: Slušivý ultrabook s 15,6" displejem a optickou mechanikou

LG U560
Do sortimentu patnáctipalcových ultrabooků spadá i tento nový kousek od LG – model U560. Ten je necelých 21 mm štíhlý, má numerický blok klávesnice a procesor Intel Core i5.

S ultrabooky se prostě roztrhl pytel a zejména asijští výrobci elektroniky a počítačů se snaží dát slovu "ultrabook" ten správný rozměr – co nejštíhlejší. Jedním z nich je také nový stroj od LG s názvem U560. Z tohoto označení již některým dojde, že skýtá 15,6palcový displej, který by měl lákat svým jemným rozlišením (přesné hodnoty zatím neznáme, předpokládáme ale minimálně FullHD) a věrným podáním barev. Co se zmiňované tloušťky týče, ta je v nejužším místě 20,9 mm.

Po otevření víka ultrabooku se nám naskytne pohled nejen na jasný displej typu IPS, ale také na klávesnici a její numerický blok, který není ani dnes u patnáctipalcových notebooků samozřejmostí.

LG U560

Pod slupkou jeho těla tiká již zmíněný procesor Intel Core i5 třetí generace s frekvencí 1,8 GHz. U560 by měl přijít také s dedikovaným grafickým čipem od NVIDIA, velikost operační paměti zatím známa není. Jako úložiště LG použilo dual-storage disku SSD a klasického pevného HDD. Periferie lze pak k ultrabooku připojit skrze USB rozhraní a nechybí ani HDMI port pro připojení většího zobrazovacího zařízení.

Zvláštností ultrabooku je ale rozhodně optická mechanika, jejíž použití dnes už upadá v zapomnění a to i přesto, že ke spoustě elektronických hraček stále dostáváme CD s manuálem a utilitami.

Operační systém
Windows 8
Displej
15,6" multidotekový, IPS
Procesor
Intel Core i5 3337U, 1,8 GHz
Grafický čip
NVIDIA, neznámý typ
Úložiště
SSD
HDD
Konektivita
LAN
HDMI
USB (3x)
Optická mechanika
Ano
Tloušťka
20,9 mm
Hmotnost
1,95 kg

LG U560 je dostupný zatím pouze v Jižní Korei. Dostupnost v USA či v Evropě zatím bohužel není známa a stejně tak ani jeho cena. Nezbývá tedy než doufat, že se LG rozhodne uvést tento kousek na světový trh a to co v nejbližší době.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG U560: Slušivý ultrabook s 15,6" displejem a optickou mechanikou

Čtvrtek, 31 Leden 2013 - 15:06 | kat | Což o to, hezké mašinky, ale čert ví jaká bude...

Zobrazit diskusi