CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Lidé surfují na internetu více na smartphonech a tabletech než na počítačích

Z principu nesmyslna statistika.

Stovky tisic firemnich pocitacu za firewallem se pocitaji jako nekolik IP adres.
Kazdy mobilni telefon pres datove pripojeni se pocita zvlast.

V nasem pripade sit s nekolika tisici pocitacu ukazuje celkem 4 jedinecne adresy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dost pochybuju, že to počítají přes IP adresy, spíš to mají přes nějaké cookies. Vždyť přes domácí WiFinu mají všichni nějaký ten mobil a počítač dohromady, to by byl tak leda pěkný guláš.

(Navíc mobilní sítě mají taky agragaci na IP adres.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oba spatne. Je to pomoci unikatnich pristupu. Kdyz ti mobil se spravnym agent stringem 600x zkontroluje nejakou stranku, ktera ma statcounter plugin, tak ma mobilni platforma 600 zhlednuti (dokonce to tam i zduvodnujou jako ctnost vuci jinym statistikam). Zda se to neuveritelne, ale asi jiny kraj jiny mrav .... samozrejme to nic neznaci o pouzivanosti pocitacu vs. mobilu, jelikoz pocitac ma kazdy a kdyz je v dosahu, tak si samozrejme stranku zobrazi na pocitaci, protoze na malem zarizeni jde jen o nouzovku. Kazdopadne asi spousta lidi jezdi do prace salinou a tak proste cumi do mobilu .... v praci jim internet nedovolujou, tak cestou z prace zase .... a doma uz treba ani neni cas. Zajimavejsi by byla statistika na jake stranky se chodi ..... jestli tam treba v pozadi neni nejake checkovani mailovych schranek atd. Osobne bych to videl na nejake zpravodajstvi ctene rano na hajzlu nebo v saline ...... co taky jineho? Je mozne, ze 99% tech mobilnich pristupu tvori 10 webu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja celkem verim tomu o rozvojovych zemich kde mobil je proste nutnost a na desktop s pripojenim na internet uz nejsou penize. Jenom by me zajimalo, pro kolik firem jsou zrovna tihle zakaznici co ziji nekde v africe a maji hluboko do kapsy perspektivni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zas věřim, že nevíš co to je rozvojová země a nikdy v žádné nebyls. Jako ty si myslíš, že telefon co lze použít na internet, tedy smartphone, je v rozvojové zemi nutnost????? Nemaji ti lidé spíš obyčejný telefon za pár dolarů co se nemusí každý den nabíjet???? No asi ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S velikosti FUPu v CR se tem cislum ani nedivim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.