CDR.cz - Vybráno z IT

Life is Strange: Before the Storm je prequelem, který nedělají původní vývojáři

Life Is Strange E 3 17
Life is Strange patří ke klenotům moderních adventur. Vynikající příběh, skvělé vyprávění, emocemi nabité situace a to vše obalené do fešného kabátku. Naštěstí se Square Enix rozhodl pro pokračování, ale práci zadal jiným vývojářům.

V rámci E3 2017 zpravodajství jsme již psali, že původní vývojáři Life is Strange, Dontnod Entertainment, pracují na RPG Vampyr. Nemají tedy zrovna času nazbyt. Square Enix však nechce jen tak nechat zapomenout jednu z nejlepších adventur posledních let.

Práce na dalším titulu tedy převzali poměrně neznámí vývojáři z Deck Nine Games (původně Idol Mind). Jejich portfolio nečítá nijak výrazné tituly. Zaměstnanci studia však patří mezi fanoušky původní hry a chtějí co nejvěrněji zachytit její kouzlo, a vyjít tak vstříc hráčům.

Navíc konzultují své kroky s dabérkou Chloe, která má dost jasnou představu o tom, co dělalo svět hry zajímavým, a na hře se bude podílet výhradně scénáristicky. Hlas Chloe však nyní ztvární jiná dabérka, Rhianna DeVries, z důvodu blíže neupřesněných. 

Life is Strange: Before the Storm je prequelem, který sleduje Chloe, kamarádku Max z prvního dílu, tři roky před událostmi z původní hry. Příběh slibuje poodhalení pozadí vztahu Chloe a Rachel, tedy slečny, která je od začátku prvního dílu pohřešovaná. Navíc bychom se měli dozvědět více o samotné Chloe. Before the Storm by měl objasnit, jak její charakter vykrystalizoval do podoby z prvního Life is Strange.

Otázkou však zůstává, jakou novou mechaniku implementují do hry. Přetáčení času bylo doménou Max. Chloe údajně sama o sobě disponovat žádnými schopnostmi nebude, především z důvodu zachování unikátnosti původní protagonistky. Deck Nine Games však slibují silnou orientaci na dialogy a postavy, což patří v adventuře bez debat k tomu nejdůležitějšímu. 

Life is Strange: Before the Storm by mělo vyjít již 31. srpna a to pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.


Cdre 17

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Life is Strange: Before the Storm je prequelem, který nedělají původní vývojáři

Žádné komentáře.