CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Linuxový pomocník Wine poběží i na Androidu, vývojáři už paří Solitaire

Provozovat windows aplikace na androidu je jako jezdit ve ferrari s motorem z trabantu:o) Ja jeste tak nejak chapu, ze par lidi wine pouziva na linuxu, ale proc by to nekdo delal na chciplem androidu? Navic kdyz to bude mit x86 CPU, tak dat tam android je fakt kravina .... to uz radsi nejaky linux .... rozhodne zajimavejsi by bylo provozovat androidi aplikace na windows ..... ano, je to samozrejme kravina, kdo ma tablet s W8.x, tak ma luxus, ale i tak by se mozna par androidich aplikaci hodilo bezet nativne. Sice existuje treba bluestacks, ale zadny luxus to neni ... chtelo by to mit plny android ve virtualce s pristupem k senzorum. Dat mu pul giga ram, tak by to snad i mohlo nejak jet, i pres to, ze je srajdroid nenazrany ... ja zkousel ve vmwaru na tabletu s 2GB RAM, pustit W7 x64 s giga a jelo to cele docela swizne ..... ale tak to jsou oba dospele systemy, kterym GIGA na beh bohate staci, to neni polosystem jako android, ktery potrebuje 3GB:o)
Existuje par nejakych virtualek s androidem, ale moc se mi to rozjet nedarilo, ma nekdo nejakou zkusenost? Nebo treba nejake vyvojove prostredi pro android, kde by se aplikace daly v pohode rozjet?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Do virtualky bych dal tebe a zakazal vsechny rozhrani komunikujici s okolim.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Procesor v zarizeni s Androidem je mnohonasobne vykonnejsi, nez naprosta vetsina x86 procesoru v historii. Presneji receno je vykonove srovnatelny s 5-7 let starym Intelem. Tudiz jakakoliv aplikace starsi nez 5 let na tom pobezi lepe, nez na x86. A z tech nenarocnych na vykon CPU pobezi jakakoliv co funguje ve Wine.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Vsiml jsi si ze nejde o emulaci ale jen dopsani knihoven se stejnym API ? Tj. vyzaduje to x86 architekturu a ne pomalej ARM (ARM ma vyhodu v nizke spotrebe pri nic nedelani, ale pri praci je jeho efektivita horsi nez u x86).

PS: Intel dava do tabletu a telefonu x86 s dnesnim vykonem a ty tu davas jako vyhodu ARM vykonove srovnatelny s 5-7 let starym Intelem ... nekde je asi chyba.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"x86 s dnesnim vykonem" = bezny praci prasek ? ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To s tou nižší efektivitou při práci jsou trochu silná slova. Tedy zcela určitě pokud jde o objem výpočtů na jednotku spotřebované energie, což je v konečném důsledku to jediné, na čem záleží u zařízení pracujících na baterii (a v současné době v rostoucí míře i u serverů s velmi vysokou hustotou).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Upřímě nechápu význam Wine po nástupu virtualizačních technologií. Vlastně jsem ho nechápal ani v době kdy VMware nebo Hyper-V neexistovali. Já vím Wine Is Not an Emulator :)
BTW: Zajímalo by mě jestli ten Wine běží jenom na rootnutém Androidu nebo i normálně, protože pokud běží v Dalviku jako všechny aplikace, tak už sám běží ve "virtuálním" prostředí. Takže aplikace, co by mohla na dané architektuře (x86, AMD64, ...) běžet nativně, poběží o X úrovní nad samotným HW. Tzn. že každá instrukce se bude X-krát překládat. No to je pokrok :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne ktery VMware nastroj virtualizuje ARM architekturu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.