CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Lytro fotoaparát: zaostřete kdekoliv až po vyfocení

ta kvalita tech fotek je strasna a to jsou jako vzorovy? jak bude vypadat v realnem pouziti.... a proc nemaji ty ukazky 1920x1920? imho jestli jsou tyhle ukazky zmenseniny a ne vyrez tak to nechci videt tech 1920x1920 nezmensene :( zatim to vypada jako tajkova FB hracka do 10 USD pro deti

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nechceš to ? Tak si to nekupuj.... ale co se Tvého komentáře týče, je z toho patrné jen to, že absolutně nevíš, která bije.
Kritizovat dokáže každej...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

O kolik se zlepsi kvalita fotografie po pripojeni heisenbergova kompenzatoru? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

O dost :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co si pamatuji ze starších článků na CDR a DIIT, tak tento fotoaparát snímá v pěti hloubkách (vrstvách). Neboli skutečné rozlišení by mělo být 5x1920x1920. Je možné, že se od starších článků i něco změnilo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je dobre pripomenut, ze princip, ktory pouziva Lytro uz vela rokov predava ina firma na priemyselne tusim kamery, alebo co to maju a patent na to existuje uz myslim cca 80 rokov. Mozno ale prave Lytro to dokaze dostat do komercnej sfery a nieco z toho raz bude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cela tahle technologie je v podstate podfuk - nejde samozrejmne zaostrit kamkoliv, ale pouze v ramci hloubky ostrosti pouziteho objektivu - proto to ma take pidisnimac aby byla hloubka ostrosti co nejvetsi. A to je take duvod, proc nelze pouzit vetsi snimac - s hloubkou ostrosti by bylo mozne posouvat rovinu zaostrni prave jen v ramci toho pulmetru, ktere pokryje objektiv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pockat pockat... i velke chipy prece zaberou hloubku ostrosti zavislou na clone. Muze byt klidne nekolik desitek nebo stovek metru. To trosku nekoresponduje s tim co pises - ze by nesel pouzit vetsi snimac.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.