CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mark Zuckerberg zakládá organizaci Internet.org: Data pod kontrolou nebo filantropické gesto?

Chtělo by to trochu si aktualizovat současná zjištění. Tvrdit, že se "spekuluje" o šmírování:

"nedůvěra uživatelů vůči vládnoucím organizacím roste, když se poslední dobou tolik spekuluje o „šmírování“ soukromých dat na internet"

...je ignorace faktů. K masivnímu šmírování dochází už roky a roky. Např:

Německo: Služba BND předávala data NSA. Opozice bije na poplach
http://blisty.cz/art/69575.html
...úřady tvrdily, že Američané bavorskou lokalitu dávno opustili a předali kontrolu německé straně. Místo toho podle Spiegelu došlo k rozšíření této špionážní základny a data zde byla nejen shromažďována, ale také analyzována.
Tak jen "trochu" se nám lže... že ;)

Americká výzvědná služba NSA uhradila Googlu, Yahoo, Facebooku a Microsoftu náklady na špehování jejich zákazníků
http://blisty.cz/art/69821.html

Pronásleduje mě americká vláda, ale nesmím říct, co mi dělá
http://blisty.cz/art/69811.html

Že se nevinní nemají čeho bát? Víme nyní, kam to všechno vede
http://blisty.cz/art/69778.html

David Miranda: Británie totálně zneužila zákon
http://blisty.cz/art/69757.html
David Miranda, partner Glenna Greenwalda, novináře z Guardianu, který publikoval články o rozsáhlém digitálním špehování občanů... obvinil Británii z "totálního zneužívání moci" za to, že ho podle britského Zákona proti terorismu v neděli vyslýchala na londýnském letišti v Heathrow po dobu téměř devíti hodin. Miranda uvedl, že se britské úřady podbízely Spojeným státům tím, že se ho snažily zastrašovat a donutily ho, aby jim sdělil heslo k svému počítači a k svému mobilnímu telefonu. "Celou dobu mi vyhrožovali a tvrdili, že mě uvězní, pokud s nimi nebudu spolupracovat," řekl Miranda. "Zacházeli se mnou, jako bych byl zločinec anebo někdo, kdo se chystá na Británii zaútočit. Bylo to vyčerpávající a frustrující, ale věděl jsem, že nedělám nic špatného." Miranda je Brazilec, který žije v Rio de Janeiro s Greenwaldem. Během devítihodinového zadržování na letišti v Heathrow mu nebylo dovoleno, aby zatelefonoval svému partnerovi, který má kvalifikaci jako americký právník, ani nedostal tlumočníka navzdory tomu, že mu ho slíbili, protože mu bylo nepříjemné mluvit cizím jazykem. Prohledali mu příruční zavazadla a policie mu zkonfiskovala počítač, dva USB drivy, jeden hard disk a několik dalších elektronických zařízení, dvoje nově koupené hodinky a telefony, které byly nerozbalené v krabicích. "Řekli mi, že jim musím prozradit hesla pro svůj počítač a mobilní telefon," svědčil Miranda. "Zdůrazňovali, že mám povinnost odpovědět na všechny jejich otázky a pořád opakovali 'vězení' a 'stanice'."

...takže já bych řekl, že špechování všech občanů, dramatický vpád do sourkomí, zabavování věcí, prohledávání telefonů a počítačů a další jsou nějakými "spekupacemi"?!
Ale jděte! To jsou prostá fakta. Bohužel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prozradim ti tajemstvi: ne vsechno co pisou blisty.cz je skutecne tak, jak pisou.

Zastanci konspiracnich teorii jeho teorii nikdy nevyvratis. Ten si je naprosto jist i tim, pro co neexistuje jediny dukaz (tedy to z jeho pohledu nelze ani vyvratit).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Filantropia a smirovani to je podruzne, hlavne, ze se objevi dalsi ovce na fb

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.