CDR.cz - Vybráno z IT

Mass Effect: Andromeda hledá lidstvu nový domov [E3 2016]

Mass Effect 4 3
BioWare na letošní E3 nemohlo chybět. O čtvrtém pokračování jedné z nejslavnějších herních ság posledních let se už mluví dlouhé roky. A přitom dosud žádné záběry ze hry nemáme. Snad to letošní ročník napraví.

Cdre 3

Mass Effect: Andromeda si na letošní E3 přichystalo nové video se záběry převzatými z Frostbite enginu, který celou hru pohání. Vizuály jsou opravdu úžasné, zvlášť při bližších záběrech na části, které si může hrát srovnat, jako například obličej neznámé asarijky.

Zajímavé je, že se doposud titul prezentovat vždy v kombinaci s náhledy do vývojářských studií, pokaždé jsme se tedy dočkali záběrů na klíčové osoby stojící za vývojem hry, ať už se jednalo o kreativního režiséra, grafika či kreslíře konceptů. V novém videu tomu není jinak. Těžko říct, zda se společnost snaží zaplnit stopáž materiálem, který o finální hře není vypovídající, ale naštěstí je střídají relevantní záběry na lokace, vesmírné lodě, brnění a postavy.

Nová upoutávka nám objasní, že se lidstvo snaží nalézt nový domov pro svoji rasu, neboť události posledního dílu je nechali napospas osudu. Po delší patálii se tedy našinci nacházejí v galaxii Andromeda, kde jsou právě oni cizáky v neprobádaných končinách.

Na jednu stranu bude zajímavé objevovat nová území, kde čeká hráče zcela nový příběh a kultura mnoha ras. Na druhou stranu je škoda nechávat za sebou natolik bohatý obsah, kterým se mohla dosavadní trilogie honosit. Možná vývojáři dospěli k názoru, že v Mléčné galaxii už není co vyprávět, neb je příběh každé rasy uzavřen, a chtějí nám tak naservírovat další chod. Nemluvě o příběhu z většího měřítka, který by mohl v kombinaci dvou galaxií být vskutku zajímavý.

Mass Effect AndroMass Effect Andro 2Mass Effect Andro 3

Více informací bohužel BioWare na letošní E3 nepřinesl, což nutně neznamená, že se situace v následujících dnech nezmění. Pokud se tak stane, budeme vás informovat. Datum vydání Mass Effectu: Andromeda je prozatím stanoveno na příští rok pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Mass Effect: Andromeda hledá lidstvu nový domov [E3 2016]

Žádné komentáře.