CDR.cz - Vybráno z IT

Mass Effect série se dočká remasteru, naznačuje EA [GC 2016]

Mass Effect 4 3
Letošní GamesCom teprve začal a jedny z prvních velkých zpráv už vyplouvají na povrch. Patrick Soderlund z EA Studios v novém rozhovoru pro GameInformer prozradil optimistické informace týkající se potenciálního remasteru slavné sci-fi ságy.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Poslední díl Mass Effect byl vydán před čtyřmi lety, přičemž série zakořenila své základy s prvním dílem už v roce 2007. Od jejího počátku už tedy uběhlo poměrně slušných deset let, což v rámci herního průmyslu je už podstatně příhodná doba k uvažování nad předělávkou pro nová zařízení, pokud možno v novém enginu a modernějším kabátku. 

Přestože loňský rok Electronic Arts tvrdilo, že se soustředí na nové tituly, nikoliv remasterování starších her, nový rozhovor prozrazuje pravý opak:

  • GameInformer: Jedna z věcí, na kterou jsem se vloni o E3 ptali, byl Mass Effect. Tehdy se jednalo o dva vydavatele, kteří nikterak nepronikli do světa remasterů, vy a Activion. Od té doby vydalo Activision několik remasterů a portů, přičemž nyní pracují na plnohodnotném remasteru Call of Dury: Modern Warfare. Ptám se vás jako posledního přeživšího, změnilo se něco? Co se třeba Mass Effect trilogie týče?
  • Soderlund: „Změnilo se to, že nyní máme důkaz o poptávce. Možná dokonce větší, než když jsme o tomto tématu mluvili posledně. Některé tituly tím už sice pronikly, ale myslím, že nyní máme mnohem jasnější důkaz, že něco takového lidé chtějí. Upřímná odpověď je, že na tuto možnost nahlížíme rozhodně aktivně. Dnes nemohu nic oznámit, ale můžete čekat, že budeme velmi pravděpodobně následovat podobnou cestu, jako naši kolegové z Activion a dalších společností.“

Ačkoliv se tedy jedná o velmi nepřímou odpověď, které bychom se ani dočkat nemohli, silně zdůrazňuje mezi řádky možnost zremasterování slavné sci-fi ságy. V současné chvíli je více než jasné, že se společnost zaměřuje především na úspěšný launch připravovaného pokračování s podtitulem Andromeda, a tak minimálně do jejího vydání by oznámení bylo více než překvapující. 

Mass Effect Andro 3Mass Effect AndroMass Effect Andromeda

Přestože se čtvrtý díl už pomalu, ale jistě blíží ke svému datu vydání, zatím nebyla viděna žádná ukázka ze hry. Dle slov Soderlunda se hra nachází už ve velmi hratelném stavu, pouze čekají na vhodnou příležitost k odhalení vnitřní části hry, aby byla reklama správně načasovaná. Prozatím se však soustředí na svůj herní lineup pro čtvrté čtvrtletí letošního roku. 

Mass Effect: Andromeda by měla doletět na naše herní zařízení v březnu příštího roku. Titul bude dostupný na platformách PC, Playstation 4 a Xbox One. Uvítali byste zremasterovanou trilogii Mass Effect

Diskuse ke článku Mass Effect série se dočká remasteru, naznačuje EA [GC 2016]

Středa, 17 Srpen 2016 - 21:31 | Fuzo | To je super informace. Mass Effect je moje...

Zobrazit diskusi