CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Levný minipočítač o velikosti flashdisku! S Atomem a plnohodnotnými Windows

Zajímavá krabička, jen škoda, že to bude viset za HDMI na monitoru a když si představím, že to ještě zatížím kabelem na napájení a ještě něčím, čím to budu ovládat (myš, klávesnice), tak moc nevěřím, že se to neobejde bez následků. Bluetooth klávesnici/myš si běžne s sebou nenosím. Ale jinak fajn. Víc se mi líbí krabička od Zotax-u ZBOX PI320. Jen není dualboot. Ale to by se dalo vyřešit. Na tom Zotaxu se mi líbi, že disk je mSATA, takže by se mohl dát vyměnit za něco většího (v šuplíku mi leží mSATA 128GB SSD od Intelu).

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

Pokaždé se najde někdo, kdo si stěžuje.... Prodávají se hdmi prodlužovací kabele ;) ten zotac je pěkná krabička, ale bude i přes to o 2000kč dražší (meego krabička může stát prodejce 2000, takže koncovka by mohla být okolo 3200 s dph)

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Kdo si stěžuje ? Jenom konstatuji, že se mi Zotac víc líbi (má i víc USB). Tím nechci říct, že toto je špatné. Ano a cena je určitě lákavá (poloviční co ten Zotac).

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

koukam ze tady jeste k nekomu nedoslo ze existuji i HDMI kabely samice->samec.
Urcite lezete kvuli kazdy flashce pod stul. to je ten samy princip ale jen s USB kabelem

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Jo, máš pravdu, ale kabel samec-samec je běžnější, takže pro mě např. nebyl problém si ho na recepci hotelu půjčit. HDMI kabel samec-samice určitě neměli.

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Já u toho ZBOXu PI320 vidím ve specifikacích eMMC, nikoli mSATA.

+1
-68
-1
Je komentář přínosný?

vycházel jsem z http://www.alza.cz/zotac-zbox-pi320-w3-w8-1-bing-d2259766.htm, tam je mSATA.
V Alze na to už asi kálej, takže prověřovat, prověřovat, ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ten Zotac je pěknej, tak počkáme, až něco podobnýho začnou dělat čínani za těch svých ~100 USD :)
Přecijen cena zotacu je trochu moc, pokud víme, že Intel prodává atomy pod cenou a Microsoft dává Win8 zdarma. Takže takovýhle atom vč. ethernetu, klidně bez Windows, na to hodit XBMC/kodi.tv (doufám, že by fungovalo HDMI-CEC) a výkonnější varianta raspi jakožto domácího přehrávače je na světě.
A akcelerace H.265 snad časem půjde ne? https://software.intel.com/en-us/articles/optimizing-h265hevc-decoder-on... :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Me se vic libila idea Shuttlewortha - Mobil, na kterem bezi plnohodnotne ubuntu, a pokud chci, pripojim ho k televizi, a mam plnohodnotny pracovni pocitac. Stejne ty supervykonne mobily tahame vsude sebou...

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

tak to je podle me budoucnost vsech pocitacu. ve strednedobim bych to videl na tu ideu Shuttlewortha a pak v dlouhodobim to nahradi i notebooky a kdovi jestli i stolni kompy. jen zalezi jak se vyresi vetsi zobrazovadlo a periferie.

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

Než někdo zavolá, tak je to vynikající idea. Pak už ne. Mobil s USB host a HDMI výstupem jsem už měl a je to slepá ulička. Streamovat obsah pomocí mobilu bezdrátově - proč ne, ale ideální mobil se musí obejít bez drátů (možná s výjimkou sluchátek).

+1
-67
-1
Je komentář přínosný?

me se libilo reseni od ubuntu.. to z KS jak se nezaplatilo.. pichnu mobil do dockiny.. a mam na vsechno periferie.. tzn klavesnice, mys monitor.. nebude problem mit head set na ucho ...takze kdyz vam nekdo zavola date si na ucho head set.. na telefon ci tablet nemusite ani sahnout.. btw stejne nejaky periferie budete potrebovat i k tomuto..

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jop a kdyz ti vypadne telefon z kapsy a ztratis ho .... paradni myslenka:o)
Telefon je spotrebak, vzdy byl a vzdy bude .....
Myslenka takovychto flashek mi prijde stejne absurdni ..... vypada to sice cool, ale proboha proc? K cemu? Jaky bude typicky usecase? Maximalne prehravani videa nekde v televizi ... ale to uz kazda televize umi ... dockovat tohle je proste nesmysl ..... je to proste prerostla 16GB flashka, ktera bude muset stejne vse synchronizovat pres cloud ......

Navic proste ...... neni to zas tak levne v dnesni dobe ..... cinani uz za 100$ dokazou vyrobit windows PC tablet s baterkou, "jakoze" IPS displayem a podobne ....
Jako jo, tohle je kusovka, ne masovka .... par majitelu si asi najde ....

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude sifrovany a stat stejne jako dnesni "hloupe" mobily, tak nevadi ani kdyz ho obcas ztratis. A ja jeste mobil neztratil (nebo alespon znova nasel). I kdyz o odolnost proti otresum bych se trochu bal, s vybracnim vyzvanenim pada mobil ze stolu na zem pomerne casto.

+1
-64
-1
Je komentář přínosný?

No právě, až bude mít každá televize vestavěný XBMC (nebo nějakou jinou formu přehledného zobrazování katalogizovaných videí) a bude umět přehrávat nejen přes DLNA ale i přes sdílené disky ze samby/NFS, nebudou dělat problémy titulky, zvukové stopy, exotické formáty... pak se klidně bez externího přehrávače obejdu. Navíc na tomhle poběží klidně i všechny weby, youtube bez zaškobrtnutí. Zatím mám doma dost smart zařízení, abych si potvrdil to, že žádné není stoprocentně bez chyby a nějaká forma customizovatelného malého PC, které bude rozšířeno mezi komunitu (jako je třeba to rasberry), je prostě podle mě nejlepší řešení.

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to otestovat. Zpracování vypadá hrozně levně s tou samolepkou :)

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že se na to každý díváme jinak, ale většina to vnímá jako cestovní počítač (co se asi dá), ale kdo kvůli tomu bude tahat kabely, klávesnici, myš, ... To už raději notebook.
Ale jako náhrada/doplnění SMART TV, kancl.PC ... to už spíš, ale potom je zajímavější mechanické provedení aby se to dalo rozumně upevnit na monitor/TV. Přeci jen takováto malá lehká krabička bude buď zapíchnutá do TV a za ní tahat kabel anebo bude viset na kabelu a jen tak se někde válet.
Zajímá mě právě to doplnění k TV - mám rok a půl "starý" Panasonic řady WT a ten nemá mezi apkami klienta pro HBO GO (za to předražené VOYO ano) a jeho web.klient je dost tupý. A na co mám 50" když to HBO GO na tom nedokážu využít (tablet, mobil, PC - tam je to OK) .

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.