CDR.cz - Vybráno z IT

MEGATEST: CDRko se vydává na IT výlet do přírody prověřovat elektroniku

itvylet-promo
Podzimní teploty, nepříznivost přírody a ďábelské úkoly zálesáků. To jsou největší výzvy, se kterými si budeme muset poradit na naší české expedici. V plnění úkolů a v otázce, jak zůstat neustále online, nám pomůže nadupaná elektronika včetně ultrabooků a tabletů. Sledujte průběh výzvy online a vyhrajte zajímavé ceny v zálesácké soutěži.

Již dnes odpoledne se vydáváme na cestu do přírody, která pro nás bude v mnoha směrech objevná. Například se dozvíme, zda je zchátralé ajťácké tělo schopné přežít dvě noci pod širákem v relativně ledovém prostředí, ujít pár desítek kilometrů s těžkým baťohem a jestli zvládneme splnit všechny úkoly nejen z oblasti navigace, které nám připraví dva zkušení zálesáci, organizátoři světově nejlépe hodnocené airsoft akce Border War MILSIM. Jako bonus existuje podmínka, že musí celá naše ajťácká výprava zůstat po celou dobu online, což budeme povinně dokazovat aktivitou na sociálních sítích.

Sledujte fotky, videa a zážitky na: FacebookTwitter a Google+.

Soutěžte s námi také po celou dobu výletu o zajímavé ceny!

Sečteno podtrženo, kdesi v pražském restauračním zařízení vznikl dokonce s jedním ze zálesáků dokument, který popisuje celou akci jako sázku. Když splníme podmínky, vyhráli jsme a zálesáci půjdou 1. prosince na koupačku do Vltavy (online ;-). Pokud je nesplníme, budiž našim vypracovaným tělům země lehká…

Účastníci "zájezdu"

Směr putování expedice budou určovat dva zálesáci Amon a Waldman. Budou mít na starosti také navigační úkoly. Za redakci se akce účastní Jirka Moos, redakční celebrita Lukáš Voříšek a velitel dobré nálady/nezmar Vítek Medřický. Nezbytnou součástí bude také kameraman a střihač Michal.

Úkoly

Většina událostí pro nás bude překvapením (dokonce se šušká, že budeme konfrontovat skupinu airsofťáků), pár akcí ale víme předem. Určitě vyzkoušíme aplikace ve stylu "Find my iPhone", který prověří mimo jiné i schopnosti "sebelokalizace" telefonů. Necháme se překvapit :)

Nezbytné IT vybavení

Drsné podmínky a zejména nízké teploty prověří elektroniku, kterou si bereme s sebou (včera jsme dokonce “prověřili” VivoTab Smart jednou pro vždy :-(. Z hlediska výdrže i z pohledu přizpůsobitelnosti zařízení potřebám aktuální situace jsme sáhli po ultraboocích, konkrétně bereme Lenovo Yoga, convertible ultrabook Dell XPS12 a také horkou novinku 2-in-1 Asus T100.

Pokud nám dojde šťáva nebo to bude prostě vzhledem k danému úkolu výhodnějsí, použijeme jeden z dvojice tabletů Acer Iconia/Asus Fonepad, z nichž druhý poslouží i jako telefon. Pro komunikaci s osobou blízkou nebo s dalšími členy výpravy můžeme použít mimo Fonepadu i další horkou novinku Lenovo K900.

Asus Transformer Book T100

Nový tablet Asus T100 tiká pod taktovkou nového Intel Atomu "Bay Trail" se čtyřmi jádry na 1,33 GHz. Tento 2-in-1 se nám bude hodit zejména díky velmi nízké hmotnosti tabletu 550 gramů (+ 520 gramů dock) a relativně dobré výdrži až 11 hodin. Jsme zvědavi jak se v přírodě osvědčí 1366x768px displej.

Aktualizováno: Dorazili jsme domů, jak se osvědčil ASUS T100:

asus-transformer-t100

Lenovo K900

Telefon s dvoujádrovým 2GHz Atomem Lenovo K900 asi nemusíme moc představovat. Tento 5,5” diblík dává v Antutu benchmark i přes 27 000 bodů a poráží tak Galaxy S4 (ve verzi se Snapdragonem 600). Ještě zajímavější je však jeho cena, která se v Asii dotýkala v přepočtu hodnoty 9 000 korun. Dosud se však v ČR neprodával (CZC jej má na skladě od dnešního rána za necelých 12,5 tisíce), sehnali jste jej pouze z Číny. Uvidíme také, jak si poradí se zimou i 2 500mAh baterie.

lenovo-k900

Dell XPS12

U tohoto zajímavého convertible ultrabooku je obecně výborně hodnocen zejména 12,5" displej. To podtrhuje možnost "vylomit" displej z rámu s použít zařízení jako tablet. I když může vypadat rám na první pohled všelijak, zdá se nám dostatečně kvalitní na to, aby vpohodě udržel celou zobrazovací část v kýžené poloze.

dell-xps12

Projekt IT Výlet vznikl ve spolupráci se společnosti Intel Corporation

Intel-logo

Partneři projektu:

Intel-logoalwil   Snímek obrazovky 2013-11-08 v 15.54.25
umax

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku MEGATEST: CDRko se vydává na IT výlet do přírody prověřovat elektroniku

Sobota, 9 Listopad 2013 - 12:53 | bager | Dokazal uz niekto na tu K900 nainstalovat...
Sobota, 9 Listopad 2013 - 11:53 | Chroustostroj | Jestli to spíš není tak, že ti co mají padající...
Sobota, 9 Listopad 2013 - 10:07 | Filip Marvan | Božemuj, psali "aplikace typu Find my iphone...
Sobota, 9 Listopad 2013 - 09:27 | smradlavy syr | BTW K900 se tady prodava uz dlouho, Mironet ho...
Pátek, 8 Listopad 2013 - 17:34 | HKMaly | To me neprekvapuje. Zadny jiny duvod nez...
Pátek, 8 Listopad 2013 - 17:20 | Nick | http://gs.statcounter.com/#mobile_os-CZ-monthly-...
Pátek, 8 Listopad 2013 - 15:21 | Chroustostroj | Nick: jakou minoritní ? Kdykoliv jedu mhd, tak...
Pátek, 8 Listopad 2013 - 13:46 | Nick | "find my iPhone". Chápu, že jedete na...
Pátek, 8 Listopad 2013 - 13:07 | Tarman | Znám křehké IT tělo, to moje letos taky jednou...

Zobrazit diskusi