CDR.cz - Vybráno z IT

Dungelot jakožto ideální společník na cesty, na doma, před spaním a kdykoliv

Dungelot
Nezávislá scéna je v současné době průkopníkem, který se nebojí vystoupit ze zajetých kolejí a mnohdy překoná i velké tituly. Bohužel jim chybí dostatečný budget na velkou reklamu, a tak se o nich svět málokdy dozví. V našem novém seriále tuto chybu napravíme.

Znáte ten pocit, kdy si chcete na chvíli zapnout hru, ale nic neřešit; jen bezcílně a nenáročně klikat na animované obrázky a přitom mít pocit, že váš čas nepřichází alespoň částečně vniveč? Pak by vás mohla zaujmout nezávislá hříčka Dungelot.

Dungelot přináší zejména relaxační chvilinky, kdy stačí opravdu jen na pár minut zapnout hru a lehce se odreagovat. Přestože titul vyšel na Steam, naleznete jej i na Google Play a App Store. Ani na jedné platformě neurazí, liší se ovšem cenou. Z hlediska herního je ale patrné, že vývojáři cílili především na kapesní dotyková zařízení.

Dungelot 3Dungelot 1

Zaměření na mobilní platformy je patrné už jen z postupu hrou, kdy se jednotlivé pasáže rozdělují na krátké úseky, které lze kdykoliv vypnout. Ať už tedy spěcháte do práce a musíte vypnout počítač, či vystupujete z tramvaje a zhasínáte mobilní telefon, Dungelot krásně vyplní volné chvilky. Ale na dlouhotrvající zážitek spíše zapomeňte.

Tradiční prvky Roguelike RPG se promítají v náhodných podzemích, ve kterých se skrývají různá monstra, poklady, vybavení a předměty. Každé podlaží se sestává z čtverečkované mapy, na jejichž políčka stačí poklepat, aby odtajnily svá tajemství. Souboje s příšerami jsou tahové, a tak nevyžadují žádné rychlé reakce. Nasbírané předměty můžete buďto ignorovat či si s nimi usnadnit práci.

Dungelot 2016 03 04 01 51 12 84

Určité problematiky, na které se hodí dávat pozor, zde sice jsou, ale není nutné na ně dávat až takový pozor, samozřejmě na úkor úspěšnosti. Hru tedy lze hrát takticky správně, a vytěžit tak ze svého průchodu maximum, či naprosto bezmyšlenkovitě nahodilým mačkáním všeho, co bliká. Záleží jen na vaší náladě. Obě cesty přináší trochu jiné uspokojení.

Dungelot 2016 03 03 01 55 52 59Dungelot 5

Smrt je zde jen obyčejným checkpointem, po kterém se sečte nasbírané zlato, kterým si pak vylepšujete svého hrdinu či jeho obydlí. Své volné chvilky v hromadné dopravě či před spaním tak můžete trávit obyčejným farmením zlaťáků, které pořádně využijete, až budete chtít postoupit hrou trochu s větší vervou. Jestli umřete nebo hru vypnete uprostřed souboje, hra neřeší.

Dungelot 6

Hrdinů se nabízí hned několik, avšak většina jich je uzamčených do té doby, než splníte určitou podmínku či než se probijete dostatečně daleko. Každá třída poté lehce mění herní principy, i přestože se lze probíjet podlažími zběsilým klikáním po náhodných čtverečcích. Nakonec vše záleží pouze na tom, jak své mozkové závity zapojíte a co si od hry rozhodnete odnést.

Verdikt

Dungelot přináší závislácký zážitek, který rozhodně budete chtít zapnout, kdykoliv naleznete volnou chvilku. Zabaví na tři minuty, ale i na několik hodin. Hluboký zážitek čekat nemůžete, čemuž odpovídá i symbolická cena. Do herního arzenálu vašich mobilních telefonů rozhodně doporučujeme o to více.

Tagy: 

Diskuse ke článku NEZÁVISLÝ SPECIÁL #1: Herní nálož indie pecek za poslední dobu

Úterý, 17 Květen 2016 - 15:31 | Psycho Mantis | z méně známých her mě osobně v poslední době...
Úterý, 17 Květen 2016 - 15:20 | Psycho Mantis | nemyslím si, že v recenzích by se měli uvádět...
Pondělí, 16 Květen 2016 - 19:23 | HKMaly | To je prece jasne: 390-550. Sirka rozsahu je...
Neděle, 15 Květen 2016 - 13:30 | Pastelka | Většina těch her má docela velký rozsah ceny....
Pátek, 13 Květen 2016 - 19:52 | HKMaly | Neslo by doplnit ceny? Nejlepe rovnou na prvni...
Pátek, 13 Květen 2016 - 13:33 | japkoslav | Díky za tip, novou hru od Wadjet Eye Games jsem...

Zobrazit diskusi