CDR.cz - Vybráno z IT

Pony Island: Satan v poníkově kůži

Ponyisland
Nezávislá scéna je v současné době průkopníkem, který se nebojí vystoupit ze zajetých kolejí a mnohdy překoná i velké tituly. Bohužel jim chybí dostatečný budget na velkou reklamu, a tak se o nich svět málokdy dozví. V našem novém seriále tuto chybu napravíme.

Ač by se na první pohled mohla zdát, že Pony Island je dalším konkurentem her jako Pony World 3, při bližším průzkumu Steam stránky titulu zjistíte, že se jedná o zákeřnou puzzle hru v převleku. Už v úvodních minutách hry poznáte, že se nejedná o tak úplně standardní titul a i přesto, že se vás hra bude snažit držet na uzdě, postupně začnete prorážet do jejího nitra, jen abyste zjistili, že samotný Satan se vás snaží dostat do své pasti.

Pony Island 1Pony Island 2Pony Island 6

Recenzování Pony Islandu má jednu obrovskou slabinu - čím více o hře prozradíte, tím horší pro hráče posléze je. Zmiňovat cokoliv by ublížilo vašemu požitku ze hry, pokud byste se ji rozhodli hrát, protože je naplněná všemožnými překvapení, která často byla tak nečekaná, že nás zanechali s otevřenou pusou. Jedná se o hru tak netradiční, že ji nelze ani k ničemu podobnému přirovnat, neb je to unikát každým coulem a v hráči zanechá otázky, zážitek a pochybnosti o zdravém rozumu. Vše v dobrém slova smyslu. 

Pony Island 4

A i přesto, že titul má spoustu jiného obsahu, jsou to právě tyto momenty, pro které hru stojí za to hrát, jakýkoliv způsobem je tedy "spoilerovat" by prakticky zabilo celý herní zážitek. Řekneme jen následující - v jednu chvíli hrajete jednu hru, která se ze vteřiny změní v monstróznost k nepoznání, aby vás za rohem překvapila podobně a o to více. 

Pony Island 3Pony Island 5

Jedná se o puzzle hru, takže určitou část hry se budete prokousávat jednotlivými výzvami, které se na poprvé zdají primitivní, časem ale nabírají na obtížnosti a dokáží vašim šedým buňkám mozkovým pěkně zavařit. Většinu hry ale strávíte jako poník hopsáním přes překážky, což i přesto, že (věřte, nevěřte) je nedílnou součástí hry, zabírá až příliš mnoho času a představuje zbytečnou ztrátu času.

Verdikt

Pony Island zabere zhruba tři hodiny, což v ceně 4.99 euro (cca 135 kč) je poměrně adekvátní. Jedná se o unikátní zážitek, který jednoznačně stojí za nastavenou cenu a my všemi devíti doporučujeme, abyste si jej koupili. Nudit se rozhodně nebudete. 

Tagy: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NEZÁVISLÝ SPECIÁL #1: Herní nálož indie pecek za poslední dobu

Úterý, 17 Květen 2016 - 15:31 | Psycho Mantis | z méně známých her mě osobně v poslední době...
Úterý, 17 Květen 2016 - 15:20 | Psycho Mantis | nemyslím si, že v recenzích by se měli uvádět...
Pondělí, 16 Květen 2016 - 19:23 | HKMaly | To je prece jasne: 390-550. Sirka rozsahu je...
Neděle, 15 Květen 2016 - 13:30 | Pastelka | Většina těch her má docela velký rozsah ceny....
Pátek, 13 Květen 2016 - 19:52 | HKMaly | Neslo by doplnit ceny? Nejlepe rovnou na prvni...
Pátek, 13 Květen 2016 - 13:33 | japkoslav | Díky za tip, novou hru od Wadjet Eye Games jsem...

Zobrazit diskusi