CDR.cz - Vybráno z IT

Meta se pouští do boje s Twitterem. Zaměří se na příspěvky známých osobností

Zdroj: Shutterstock

Společnost Meta Platforms plánuje vytvořit novou sociální platformu, aby se stala konkurencí Twitteru na světovém digitálním trhu. Tento nový projekt zahrnuje vývoj samostatné decentralizované sociální sítě, která se bude zaměřovat na sdílení textových publikací od tvůrců a veřejně známých osobností.

Tato aplikace podobná Twitteru bude nejspíše postavena na podobném frameworku jako služba Mastodon. Toto rozhodnutí společnosti Meta přichází v době, kdy změny vedené Elonem Muskem v oblasti sociálních médií vedou ke snižování nákladů.

Zatímco se Twitter snaží udržet svou uživatelskou základnu a reklamní partnery poté, co byla platforma převzata Muskem, Facebook chce získat pozornost mladšího publika, ačkoliv se mu to ani při bájných investicích nedaří. Mladí v dnešní době zkrátka používají raději TikTok nebo Instagram, než Facebook, který vnímají spíše jako "sociální síť pro báby a dědky."

Není jasné, kdy bude nová aplikace spuštěna na trh, ale podle expertů jde spíše o obranný krok, než o inovaci, protože Meta je spíše známá jako společnost, která kupuje a přebírá jiné firmy, než jako inovátor.

Zdroj: Shutterstock

Společnost Meta zkrátka zkouší všechno možné, co ji napadne. "Investice do Twitteru by v každém případě mohla přinést ovoce rychleji, než investice do metaverza, které bude pravděpodobně výnosné až v roce 2030," myslí si odborníci.

Zdroje: 

bbc.cz

Diskuse ke článku Meta se pouští do boje s Twitterem. Zaměří se na příspěvky známých osobností

Žádné komentáře.