CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Michelin a GM vyvíjejí nové typy pneumatik, které nebudou plněné vzduchem

Teda nevím jak ostatní ale já tam ty vzduchové mezery furt vidím. Navíc o té delší životnosti docela pochybuji... Jo leda že by se vrátili k železným obručím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci pneumatik běžně připravují nové modely nebo refesh těch loňských každou sezonu. Toto bylo představeno před 3 lety a ještě se to neprodává. Takže buď o to má zájem armáda a nechce to pustit ven nebo je to k hovnu protože jinak by se to dávno prodávalo.
Dokáže si někdo představit hluk toho žebrování při dálničních rychlostech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No když jsi na dálnici, tak tě hluk pneumatik trápit nemusí. Jinak nemusí to být k ničemu, je to nová technologie, nejspíš to ladí tak, aby to mělo vlastnosti stávajících pneumatik. Brzdná dráha při určitých rychlostech, tvarování na nerovnosti, nepromáčknutí úplně, když najedu na obrubník a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když si v autě na dálnici tak tě to tak netrápí, ale garantuju ti. že pokud bydlíš poblíž té dálnice tak ten kravál z pneumatik fakt nechceš poslouchat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jedeš v pravém pruhu, D1 na 128 kilometru směrem Praha, tak opravdu ne. Tam už to není ani dálnice, to je regulérní schodiště :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A) podobnou gumu jsem už někde viděl minimálně loni, ne-li dříve.
B) Nic efektivnějšího než pneumatiku natlakovanou vzduchem ještě nikdo nevymyslel a neočekávám, že by se na tom mělo něco v dohledné době změnit. I tyhle pokusy vypadaj víc, jako že maj dobře integrovaný kurvítko, než že by to vyvážilo v podstatě nemožnost píchnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.autoevolution.com/news/reinventing-the-wheel-a-guide-to-mich...

Ono je to o dost starší, pamatuju se na nějaké video snad z VHS kde nějaké podobné pneu testovali na nákladním humvee.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O delší životnosti bych pochyboval.
O efektivnosti také.
Klasické pneu se vzduchem jsou zatím asi bezkonkurenční.
Moc lidí si to neuvědomuje, ale i třeba nízkoprofilový pneu jsou hrob. Vypadají pěkně, ale reálně hůře tlumí rázy a o to více odcházejí tlumiče a další věci s tím spojené. Za WoW efekt tedy člověk ve finále dost zaplatí.
Myslím si, že pneu a stěrače tu budeme mít ještě hodně dlouho :-/. Možná by existovalo na některé věci řešení, ale problém asi bude s cenou.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.