CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k The Micro: Kompaktní 3D tiskárna pro domácí využití sklízí obrovský úspěch

Úspěch to má proto, že slíbili poloviční cenu a bezobslužný tisk. To druhé, podle mně, nemají šanci splnit, zvláště pokud tam někdo zkusí prohazovat materiály. U toho prvního je to otázka sériovosti. Po pár týdnech se začnou plnit fóra tématy "jak vyčistit hlavu" "jak vyměnit opotřebené vedení" atd.
Oproti stávajícím fdm domácím tiskárnám tam jinak není rozdíl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"A co vy, přemýšlíte nad jejím pořízením?"

Jo, objednáno... :)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

No, já si raději počkám, až ji otestují jiní, až HP vyleze s tou svojí a dost možná si jenom časem pořídím "tiskovou hlavu" na CNC router. Jestli teda někdy dostavím ten CNC router :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hlava nestaci, jeste potrebujes topnou desku zespoda, na kterou budes tisknout.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo co asi tak zmíněný háček vydrží. Dle mě na něj pověsíte malý ručník a díky své struktuře vrstev se ihned ulomí.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Toho bych se nebál, ten plast je na to určený, takže se spojí dokonale. Rozdíl je v tom, že ten háček z obchodu bude asi vyroben z plastu, který má pro daný účel lepší vlastnosti, protože není potřeba, aby s ním šlo tisknout. Z tiskárny to bude trochu zubaté, takže to bude spíš taková nouzovka. Poznámka k textu - plnně vypadá fakt divnně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hodne a pokud bych chtel jeste vetsi vydrz, udelam jej duty s vnitrnimi propoji ... coz na 3D jde ale vylisovat ne ;-))

Viz mechanika a modul pruznosti a neb vezmete si kulatinu (drat) VS napr. trubicka ... a voala ... pevnost je vyssi ... to jeden konstrukter zkonstruoval satny, kde ram byl jen z L profilu, dosti malych, ato privarenych k sobe, laici tvrdili, ze mu to spadne ... pak udelal nosne sloupy balkonu ... taky to pry nevydrzi ... no jenze ta trubka byla vevnitr jeste profilovana ...
takze dokazi sestrojit hacek, ktery vydrzi mnohem vice nez vylisek ... proste oprasim strojarinu a konstrukci ... v Cadu umim ;-)))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Takže když do trubky strčím kulatinu o trochu menším průřezu, tak se pevnost té trubky zmenší? Vážně?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dokud někdo nepříjde s revoluční myšlenkou "tisku", tedy třeba s vícetryskovou hlavou jako je to třeba u inkoustových tiskáren, tak to bude o ničem. Nicméně věřím tomu, že chlapci v HP mají opravdu bohaté zkušenosti a sázím na to, že oni to opravdu rozlousknou a udělají něco převratného. Prostě současná zařízení jsou jako jednojehličkové tiskárny z merkura z počátků počítačů.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.