CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Více z trhu s tablety, Windows 8 míří i do menších zařízení

Nemá moc šanci, alespoň v tuto chvíli. Mám Čínský tablet s Androidem, retinou, 2GB paměti, SSD, hdmi, 4 jádro, USB za 6000Kc i s postovnym a clem. Cenou proste nemůže konkurovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pocitam, ze mas ten ainol ..... taky jsem o nem chvili uvazoval (kdyz nebyly vubec zadne tablety s win) jako zajimavem, ale vyssi rozliseni prinasi na androidu jen problemy, je to daleko narocnejsi a tudiz se to opet vic seka, je to zdechle a nepouzitelne ..... potrebovalo by to tak 40 jader:o)
Stalo te to sice mozna 6k, ale nemas zaruku, nic ... navic tam mas android .... pravda, ty cinske klony jsou lepsi, protoze nemaji smlouvy s guglem a delaji si v tom "prasarny" co chteji, takze to treba umi pripojit i flashku, coz normalni android proste neumi ....
Zatim jsem uvazoval o plnohodnotnem tabletu s 10", GPS, 3G a samozrejme operacnim systemem + nejakou cinsky zderb za par korun s 7" displejem do kapsy a GPS (coz je teda velky problem, jelikoz tyhle cinske smejdy proste GPS nemaji .....) ... jak tu bude 7" nebo 8" intel tablet s W8 pod 10k, nejlip s 3G, tak je to killer! On bude stat v podobne konfiguraci samozrejme 12-13k, ale i tak nebude mit konkurenci (cena/funkce) ...
Uz ted tu je hi-end v podobe vivotabu a podobne, pak low-end v podobe levnych cinskych androidu a neprodejny-end v podobe tabletu s androidem nad 5-7k (typicky ťamťung:) No a ted prichazi konecne i hiend s mensimi rozmery, po cemz prahnu (a zjevne nejsem sam) uz mesice:o) A jeste prijde profesionalni WM (= s HW klavesnici) od nokie ...... sakryz, abych zacal krmit prasatko:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, v MS zjistili, že když nemají svůj systém předinstalovaný na 90 % zařízení, tak se jim dominantní postavení na trhu získává horko těžko ;-) U tabletů a telefonů okusili vlastní medicínu a evidentně to je chuťovka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přeji si japonské digitálky s Windows 8. Jó, když ji miluješ, není co řešit :-))
Kéž by Win8 spatřily světlo světa jen v těch digitálkách.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče tabletů s ARM, tam Microsoft prorazí těžko, ale co by se mohlo Microsoftu podařit, bude tablet PC. Nebude málo uživatelů, kteří uvítají tablet s plnohodnotnou počítačovou konfigurací.
Nepůjde vlastně o nic nového. Před 10 lety se objevil koncept tablet PC. Moc se ale tehdy nerozšířil, stroje byly tehdy hamatné, těžké, drahé a s upraveným desktopovým systémem to nebylo úplně ono, zkrátka tablet PC tehdy žádná velká láska nebyla. V současné době bude situace lepší. Dnešní tablet PC je na tom lépe, není o moc hamatnější nebo těžší než ARM tablet, cena už není zas tak vysoká a systém je lépe ovladatelný dotyky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.