CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft chystá restart Windows 10 Mobile

Zajímavé to možná bude, ale kdo to po všech těch zklamáních koupí? A další věc - kolik to bude stát?

Pokud se má nějaký mobilní OS rozšířit, musí slušně běhat na segmentu do 3000 Kč a musí být výběr hardware. Totéž platí pro vyšší segmenty (kolem 5-6 tisíc, kolem 8-10 tisíc) a pak musí mít vlajkovou loď, která překoná vlajkové lodi ostatních firem při výhodnější ceně. A to minimálně každý rok novou.

No a pak musí mít dostatek aplikací. Tím nemyslím dva miliony - ono jich ve skutečnosti stačí pár tisíc - ale musí být k dispozici ty, které uživatelé potřebují / chtějí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně kdo to koupí po všech těch odstřihnutí starších systémů ;) Tenhle může příští rok být klidně odstřihnut taky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto trefné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odstrihnuti WP7/8 - jedna se o odstrihnuti Silverlight, takze jedine dobre, nema zadny smysl vlacet to zavazi dal, vsechno musi jet na UWP, je to dobre.

Jinak:
1. HARDWARE - pokud chce MS uspet nemuze nabidnout jeden foun za 25K, ale musi byt k dispozici minimalne jeste za 5K, 10K a 15K.
2. KVALITA HARDWARU - nesmi se opakovat to co minule, ze za 5K nabizel MS hardwarove smejdy postavene na Snapdragonu 200, ktere se na Androidu nabizi za 2,5K. MS je na startovni care, absolutne si nemuze dovolit ceny premioveho vyrobce. Founy musi byt kvalitni neni mozne, ze se opet stane to, ze nase instituce nakoupila 50x Lumia 550 a 50 telefonu bylo reklamovano z duvodu vady displeje!
3. MS musi bud pritahnout vyvojare do MS Store a to urcite neudela s tema podminkama, ktere tam pro vyvojare ted ma, do toho proste zadny nezavisly vyvojar nepujde. Nebo musi MS vytvorit UWP aplikaci na emulaci Android APK tak, aby alespon zakladni aplikace z Androidu bezely i pod Windows. Napriklad mluvim o bankovnich aplikacich, aplikacich operatoru, Muj vlak od CD a dalsich podobnych aplikacich.

Pokud proste MS vyrobi kvalitni hardware, kvalitni OS a bude mit k dispozici potrebne aplikace, tak verim, ze stale muze uspet. MS to ma ve vlastnich rukou.(Moc tomu ale neverim, nepovedlo se to jednou WP7, nepovedlo se to podruhe WP8 a nepovedlo se to potreti WM10, je mozne, ze se MS na poctvrte poucil?)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zaujima ma ako chce MS ziskat napr. ludi co uz zainvestovali do iTunes a maju tam nakupenych spustu veci. podobne aj Play Store.
Inak zaujimava vychytavka by mohlo byt napr. link MS telefonu s xboxom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam na Androidu nakoupenych mozna dve desitky aplikaci, ale presto jsem ochoten to zahodit a prejit na system od MS, pokud to bude kvalitni system a ulehci mi zivot. Vsechno je to o cenach a pokud bych napriklad zvazoval prechod k Apple, tak to znamena si pripravit s myma pozadavkama na telefon cca 20K, zatimco Android koupim za 13K, takze v tehlech cenach jsou aplikace nakoupene za cca 2K docela mala polozka. Pokud MS nabidne odpovidajici telefon do 15K a vyresi i problem aplikaci, tak do toho jdu. (Neverim tomu ale, kez bych byl mile prekvapen.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UWP iTunes už jsou ve Store, jen ještě nejsou uvolněné ke stahování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to je informace k čemu ... protože aplikace koupené přes Appstore přes ně budete instalovat asi těžko.
Nebo jde o hloupé bazírování na jméně iTunes vs App Store?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace asi ne, ale média budete mít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je jestli jim tento xtý reboot ještě bude někdo žrát.
Stejně to M$ po roce až dvou zase potopí a začne s novým "rebootem".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A umi ty mobilni Windows vlastne vubec neco jineho, nez se vecne restartovat? Vzdyt to delaji neustale. Kdyby ty zdroje, co to uz stalo, vlozili do jedineho mobilniho OS, ktery by pak udrzovali, udelali by lip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, dobře, ale co s UWP? Jediná UWP aplikace, které mi přijde použitelná, je kalkulačka. Třeba takové vlajkové lodě, jako Office, neumí MS do UWP dostat, přitom je to z hlediska sandboxování úplně to nejjednodušší, co existuje - vždyť je to "jenom" editor souborů. (Dejte si ve Store vyhledat "Office" - ha ha.) Proč není třeba Notepad UWP? Zkušel jsem týden UWP Skype a pak jsem skončil na desktopovém. Proč? To neumí udělat takovou blbost, jako je ikona v trayi?

Store je pak kapitola sama pro sebe. Přitom by stačilo udělat jednu úplnou drobnost, a to povolit tam nacpat klasické x86 aplikace, třeba jenom pár vyvoleným vývojářům a třeba jenom dočasně. Kdyby lidi našli na Store věci jako Firefox, LibreOffice, funkční VLC, chrome, pspad, normální Skype, 7-zip, gimp, adobe reader (já vím, je to hnus, ale lidi to používají), a tak dále, tak bychom se posunuli zásadně dál. Vždyť by to bylo fajn, mít takový distribuční kanál, i ten Steam by se z toho mohl začít pomalu trochu bát. Teď pokud něco z toho na Store je, jedná se jen o vykostěného žebráka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft plánovat může, ovšem zůstává otázkou, zda budou ochotni překousnout velmi obtížné začátky, umocněné pokusy s předchůdci. Překlenovací doba, pokud se vůbec systém uchytí, bude velmi těžkou zkouškou akcionářů s nejistým výsledkem. Upřímně se bojím opakování historie.

Aplikace nejsou zase tak pádný argument, v obecném smyslu, důležité bude zacílení a ať byl systém Microsoftu jakýkoliv, provázanost a elegance s Office 365 se mu upřít nemůže. Firmy slyší na správu, bezpečnost a provázanost s dalšími produkty. Stačí, aby se přidalo pár velkých hráčů a mohou pokrýt slušnou část firemního trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doteraz nefunguju na WP ziadne google aplikacie to chcu ako riesit? Este som narazil na taku zvlastnost ak ma apka pre WP napr 30MB alebo aj viac (neviem presnu hodnotu) tak sa neda stiahnut cez mobilne data je nutne sa pripojit na WIFI....toto vam pripada normalne? co je microsoftu dotoho kolko si stahujem dat cez mobilnu siet aj keby to mal byt 2GB subor neni ho do toho nic a ma mi to povolit. Ved je dnes bezne mat pausal 6 az 12GB mesacne tak co je to z toho smiesnych 30MB....
Pre zaujimavost ak si spravim z mobilu AP a internet vyuzivam napr na notebooku tak mozem stiahnut aj 5GB naraz tam uz to neni problem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pausal 6 az 12GB mesicne? To budou nejake ty firemni ceny co? Nebo je to na slovensku lepsi nez v cechach?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako je to u Vas, ale mam pocit, ze mate dost drahe a male data, aspon co takto po diskusiach citam ... ja mam uz roky 2 GB pausal v mobile, viac nepotrebujem, vsade wifi a obcasne nazdielanie pre noteboook a detska tiez bohato staci .... mal som roky telekom, ale k nicomu sa nemali tak pred koncom roka prechod k O2 (u telekomu to bolo 45 - 60€) teraz u O2 zatial 30 az 40,-€ (posledna37,40) su to 4 cisla 2 su detske, co sa minie to sa plati su tam nejake bonusy za prechod ,zena ma modry a ja zlaty pausal ... u telekomu som to mal nastavene rovnako ... PS: v zasade nikdy neberiem mobil na pausal, radsej tlacim cenu pausalu dole a mat moznost pri nasrani, presunut cisla inam, je na nezaplatenie :-) ... mal som 4 roky SGS3 teraz SGS6....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google aplikace pro WP nejsou jen proto, že se Google chová jako malé, ublížené děcko, které má strach z konkurence. A daří se mu to, taky kvůli tomuto jsem na WP nevydržel

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Indián stále nic nepochopil. Tohle bude další epic fail.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja poznám len jeden šúchací telefón Lumia 550. Považujem ju za etalón hlúpej ergonómie. Ostatné vlastnosti nie sú oveľa lepšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.