CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft začal nabízet Windows 8 Pro upgrade studentům za 70 USD

Zajímalo by mě, co pana redaktora nutí označit ukončenou nabídku upgradu za 29.99€ za "výhodnou", tedy v uvozovkách. Doufám, že ne neschopnost naučit se nové ovládání?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co je teda výhodného na tom, když má člověk měnit systém, který funguje, za systém, který taky funguje, ale má ovládání na prd?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výhodnost či nevýhodnost výměny OS si musí každý zvážit sám. U mě je to namátkou například výrazně delší výdrž na akumulátor, svižnější reakce systému, podstatně rychlejší start i vypnutí, menší zabraný prostor (mám pro OS a programy jen 64 GB SSD). Je to proti sedmičkám, proti XP bych toho musel asi napsat mnohem víc. A na ovládání se dá zvyknout za pár hodin, na prd zdaleka není. Jen je prostě trochu jiné.

Ale o tom můj původní příspěvek vůbec není. Já se ptám, proč pan redaktor zpochybňuje CENU upgrade (do 31.1.2013). Protože to je už jasná zaujatost, jakou bych u redaktorů nerad viděl, a to proti čemukoliv.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mně to jako zaujatost nepřijde, prostě naráží na fakt, že přecházet na novou verzi OS (a ještě za to platit) je asi jako přejít na "úplně nový, lepší a přehlednější" tarifní program u některého z našich mobilních operátorů.

Jinak já mám notebook koupený s Windows 7 i 8 a můžu říct, že ovládání 8 je proti 7 opravdu na prd, to metro tam prostě otravuje úplně zbytečně a žádné zajímavé věci v něm nejsou. Výdrž na baterku se mi zázračně s novou verzí kupodivu nezvýšila, start mám asi tak za 0,1s, vypnutí mě nezajímá - prostě zmáčknu čudlík a strčím to do batohu (ty vypínáš notebook úplně?), se zabraným prostorem na disku bych moc neoperoval - je cca stejný, když jsem to teď pohledal přes Google, lidi píšou plus mínus 300MB rozdíl na obě strany (podle verze), u mě podobně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

mám w7 také na 64 GB SSD. Místa mám akorád. Zrovna teď necelých 13 GB. A to mám všechny, mnou často používané, programy nainstalovány. Je pravda, omezil jsem body obnovení, vyhodil hibernaci a minimalizoval swap. Systém funguje svižně, obyčejně restartuji jednou týdně. Když byla akce tak jsem taky o w8 uvažoval. Pro mě by to ale byly vyhozené peníze. Jo a ještě jedna věc, co pomáhá udržet svižnost systému, i když je trochu nestandardní. Po nainstalovaní systému a SP1 mám aktualizace vypnuté. Vím různé zranitelnosti, ale mám FW a vše si hlídám. Problém je ten, že jsem si několikrát všiml, že aktualizacemi se mi pc postupně zpomaluje.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zatím mám 31 GB volných - mám tam to, co jsem měl v sedmičkách. A čistím to CCleanerem úplně stejně.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Právě jste si na svou otázku odpověděl sám. Uvozovky jsou vložené právě přesně z tohoto důvodu, aby si každý čtenář udělal názor sám a neosočil mě, že dělám PR Microsoftu a že jsem tím pádem neobjektivní. Mrzí mě, že jste si to vyložil úplně jinak, ale z hlediska nezaujatosti nechci chválit něco, co není úplně jednoznačné (je to subjektivní, sám to první větou potvrzujete).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

mnohdy šlo o výměnu již zastaralého a "nefunkčního" OS. Takové XP a Vista již nedokáží využít současného HW. Typicky SSD disků.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Naucit se novemu ovladani... proc? co mi prinese kdyz si osvojim dovednosti carovani s mysi v rohu obrazovky cimz dosahnu vysunuti nabidky z ktere se proklikam k vypnuti pocitace, kdyz to jde mnohem rychleji a jednoduseji v predeslych win?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslis WIN+I? To je fakt slozite:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já prostě klepnu na vypínač - nebo dám na ploše Alt-F4.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

casto potrebuji restartovat jindy zas vypnout nebo dat usporny rezim takze tlacitko na nic proste musim se proklikat do te nabidky! Ale chapu clovek co jen konzumuje obsah, PC ma jen na sledovani youtube internet a Fejsbucek je spokojeny ten si na tlacitko nastavi vypnuti nebo usporny rezim a vzdy jen stiskne tlacitko, mne tohle ale nestaci...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, aj inde som čítal, že Win8 zdražel, pritom podobné cenové relácie, vrátane cenovej akcie na upgrade boli aj v predchádzajúcich verziách. Ako keby sa niekto až teraz zobudil a teraz je nahnevaný. Ja som neváhal, akciu som akciu využil a som spokojný.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

BTW: Porad je to za stejnou cenu i na amazonu (http://www.amazon.co.uk/Windows-Pro-Upgrade-Edition-Vista/dp/B008GRKGXK/...)
Cili vyhodnej nez studentska verze:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mě zajímalo procento studentů, kteří využijí alespoň jednu výhodu "Pro" verze.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych chtěl upozornit, že MSDNAA a DreamSpark jsou v podstatě dvě rozdílné věci. DreamSpark je laicky řečeno nižší verze, do které by měl mít přístup kdokoliv z akademické sféry (jednotlivé nabídky se mohou ale škola od školy teoreticky lišit), zatímco MSDNAA (rovnající se prakticky DreamSpark Premium) je podmíněno uzavřenou patřičnou smlouvou mezi danou VŠ (příp. její konkrétní fakultou) a Microsoftem s rozšířenou nabídkou produktů MS.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

M$ uz je pro me mrtva firma, ted pomlouvali sveho byvaleho klienta radnici Mnichov, kdyby v tom byl uplatek, tak budiz i kdyz ani to ji neprislusi, ale takovyto utok na prohrane vyberove rizeni je proste za hranici slusnosti ... asi tocit detske porno ... a stemito lidmi ja nechci mit nic spolecneho ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.