CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft uvolnil první OTA aktualizaci pro Windows Phone 8. Dostalo ji HTC 8X

Takze vydali mobil ktery neumel:
- rychlé odeslání zprávy po odmítnutí hovoru,
- druhá přináší ukládání rozepsaných SMS zpráv
- hromadné označení SMS zpráv pro jejich rychlé vymazání.

Mam teda otazku, proc si poridit mobil s Win Phone 8? Neni to nahodou stale ten samy zmatek jako Symbian system?

Mam pocit ze se tady neustale omyla jak skomira Nokie diky symbianu a atd..
Prosim Vas hlavni problem Nokie a Symbianu nebyl ten ze nemela dotykove ovladani ako Android, ale ten ze Nokia byla predrazena znacka s tezkoapdnym systemem Symbian.

Byl jsem hrdym vlastnikem mobilu Nokia E52 s uber systemem Symbian S60 3rd. Ten mobil se mi na pohled velice libil a recenze same klady. Bohuzel horsi mobil jsem ve sve historii nikdy nemel - mel jsem pocit ze se jedna o souhrn jen toho nejhorsiho, kterymi trpeli jeji predchudci (Alcatel 301 a nasledovnici, Siemens S60, SE walkam).
Nokia E52 skoncila nakonec na smetisti dejin potom co jsem ji v amoku rozmlatil pro nemoznost zapnout trivialni funkci (internet v navigaci). Toto jsem nastavoval cca 2 hodiny pomoci internetove napovedy nokia.
Pokusim se vypichnut nekolik pozitivnych vlasntosti tohto mobilu a zejmena systemu Symbian 60 3rd.

- po 6 mesicih pouzivani - odlepen kryt na displej. Diky spane konstrukci opakovane kryt odlepen a nasledne zapraseni krytu zabranovalo cteni LCD.

- baterie vydrz az 30dni!!! Nalejme si cisteho vina za tyden mam cca 20minut volani + par sms + hodina surfovani. Mobil vydrzel na pocatku cca 5 dni a po 1/2 roce nedal jiz ani 3 dni. Soucasny android mobil SE Xperia pro, mi vydrzi taky tri dni na jedno nabiti a to ho pouzivam intenzivneji. Vyrobce nema potrebu tvrdit vymyslene udaje.

- pouzivani v metre. Behem cca 60-120 vterin, kdy je dostupny signal v zastavke metra se Nokie temer nikdy nestihla prihlasit do site. Nokia E52 sice po 45 vterinach hlasila ze se prihlasila do site a dokonce posilala i internetove pakety - ale nikdy zadnou sms neprijala (neodeslala) a ani internetovou stranku nenacetla. U jinych mobilu pritom toto prihlaseni do site cca 20-30 vterin. Nokii pres 120 vterin.

- kalkulacka - horsi ovladani neexistuje. Kurzorem se clovek pohybuje medzi fukcemi a nasledne je potrvzuje. Zadne rychle volby neexistuji. Dovolim si upozornit ze i hloupe mobily fa. nokia takto blbe ovladani nemeli.

- navigace. Tady musim pochvalit hlasovou navigaci, ktera byla na naprosto skvele urovni. Na mapu nebylo nutne se vubec divat - a podle hlasu jsem se prakticky nikdy nepomylil. Tady IGO, Sygic za nokii znacne pokulhavaji ........

- navigace - pristup na internet. Nutne povolit pripadne zakazat az na troch ruznych mistech!!! Jedno se to povoluje primo v aplikaci Nokiamaps, dale jednou v nastaveni telefonu a po treti raz zase v nastaveni internetu. Nasledne je nutne se pomodlit ze nenastane jeden z moznych bugu a internet se skutecne podari povolit ci zakazat.

- SYmbian S60 3rd neznamena ze se jedna o treti vylepseni systemu Symbian S60. 3rd znamena ze ze se jedna o splaceninu 3 ruznych systemu do jednoho !!! To sa napriklad projevovalo tim ze polozka "Nastaveni telefonu" byla umistnena na trech ruznych mistech a kazda obsahovala neco jineho. Napriklad v prvnim bylo nastaveni podsviceni displeje. V druhem bylo nastaveni temat displeje. A na tretim miste bylo nstaveni displeje - zmena ikonek rychleho pristupu. A takhle to bylo se vsetkym.

- instalovani aplikaci. Nainstaloval jsem si nejaky original nokia office, zjistil jsem ze je npeouzitelny a odstranil jsem ho. OK - vsechno se zda byt v poradku, ale neni! Touto instalaci jsem stratil 50% mozneho ulozneho prostoru (cca 40mb z 80mb) nebot docasne soubory zustali na veky vekov ulozene v pameti mobilu. Ty bylo mozne zmazat pouze pres root pristup a nebo pres reset do tovarniho nastaveni. Bylo hezke ze SD karta mela nekolik giga kdyz clovek byl odkazan na systemovou pamet ktera se nenavratne plnila s kazdou instalaci aplikaci. Odinstalace nefungovala temer nikdy na 100%.

-zalohovani - casem se zacali duplikovat kontakty a databaze stratila konzistenci.

a tak muzu psat a psat . . ale koho to zajima. Nokia a SYmbian nikdy viac. Stacilo jednou! Toto reseni nemelo temer zadne pozitiva.

.................. a jak soudim podle tohto clanku tak Win Phone 8 - nebude asi o nic lepsi ....... Nejak nechapu co tam delalo tych 10 000 lidi ci kolik ich prepustili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Si si isty ze hovoris o E52 a nie E51? Ja s E52 problemy nemam, akonahle si internet nastavis v nastaveniach siete tak potom internet pre mapy stacy vypinat a zapinat iba tam - ono si to vypyta ked nemas pristu na net ze to chce povolit a ktory access point. Vyborna vec v roamingu. Kalkulacku si mozes najst a nainstalovat nejaku inu ako kazdu inu symbianovsku aplikaciu. Akorat co ma rozculuje je ze niekedy sa nedokaze prihlasit do siete ked beham do a z roamingu ale s tym mal z nejakej priciny problemy aj ipad. Zase tento telefon ma neprekonatelnu vydrz na baterku.

To ze windows dodali pracu s SMSkami na normalnej urovn az terazi je LOL.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som s E52 vela skusenosti nemal, ale vydrz na baterku bola spickova. Otec ho dostal na mesiac ako nahradu za reklamovany telefon a on telefonuje tolko, ze malo ktory telefon mu vydrzi den bez nabijania. S E52 stacilo nabijat kazdy druhy den.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano divam se ted na obrazky a urcite jsem mel E52.

Napriklad tato diskuse:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=13&t=1116817

Nebo tento navod:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1120336

Zapnut internet v navigaci znamenalo:
1 - nokiamaps - offline
2 - gps - vypnut A-GPS
3 - nokiamaps - vypnut automatickou synrhonizaci
Dovolim si upozornit ze kazd polozka byla umistnena uplne nekde jinde coz dost znemoznovala pohotove zapnuti vypnuti on/ofline navigace.

Bug ktery jsem nekolikrat resil bylo ze pri povolenom internete nefungovala synchronizace nokiamaps. Pritom paradoxne nokiamaps nemela problem nacitat mapove podklade pres internet (a taky vsechny jine programy pristupovalni na internet bez problemu).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Musim souhlasit, ze E52 byla blbej model. Je to docela paradox, protoze E66, ktera technicky mezikrok mezi E51 a E52 fungovala vsem o hodne lip a mechanicky vydrzela skoro vsechno. Duvodem proc Nokia potrebovala armadu lidi na udrzbu byl v tom, ze kazdej model Symbianiho telefonu mel jinej firmware s jinym rozlozenim menu, jinejma aplikacema, jinejma verzema komponent, jinym hardwarem ... Kdyz se to vynasobi poctem firmwaru tak Nokia ve svoji dobe musela interne vytvorit vic radku kodu za rok nez vyrobi MS za 5.

Jinak bordel v menu dosahnul vrcholu prave u E66, E52 je proti ni uz trochu uklizena. Tohle byla velka slabina Symbianu snad uz od uvedeni S60.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tomu dobře rozumím, tak telefony s W8 tohle neumí? Tedy umí odteď jen ten jeden na který vyšla aktualizace? No jak RH zdůvodní že W8 neumí to co dnes zvládá iPhone, to by mě fakt zajímalo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Povedal by som, ze tento HTC je v sucasnosti asi jediny realne dostupny telefon s WP8.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.