CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft pohřbívá Windows Media Center: Pro „desítky“ už k dispozici nebude

No, priznam se, ze jsem nikdy xbox nemel, ale parkrat jsem to videl nazivo i na videich a mam pocit, ze tam neco na zpusob media centra je ..... u xbox one na sto procent a urcite je to daleko vymakanejsi, dyt se tim chvalili, ze to bude umet vsechny TV, tunery atd ..... takze je asi celkem logicke (a ted se podivam do sve kristalove koule, ktera me snad jeste nezklamala), ze media centrum proste a zkratka nahradi nejake aka "xbox media centrum" .....

+1
+131
-1
Je komentář přínosný?

Tvé věštění z kuličky trusu je tu už legendární.

+1
+118
-1
Je komentář přínosný?

Jen pridam jednu osobni "perlicku" - asi pred 10 lety jsem koupil za par korun "pouzity/rozbaleny se zarukou" dalkovy multimedia ovladac s infra prijimacem primo k MediaCentru od Microsoftu. Nejdrive jsem jej pouzival s GeexBoxem (kde tomu je dnes konec), pak na normalni PC s Linuxem a XBMC, pak na R-Pi 1 B s OpenElec a ted na R-Pi 2 B taky s OpenElec (k Windows ten HW nikdy pripojen nebyl, checheche ;-) ). Dodnes funguje bezchybne a baterky jsem v nem za tu dobu menil snad 2x. Jo, HW umel Microsoft vyborne (stale umi ? - nevim), jejich prvni ForceFeedback volanty byly skoro neznicitelny.

+1
-178
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem měl hardware MS rád (i když se pokládám za linuxáka) - klávesnice a myši byly dobré, až na pokusy o vytlačení insertu. Nicméně po posledních zkušenostech bych řekl, že už i hardware MS stojí za prd - mrtvá myš už za rok, klávesnice vyviklaná po pár měsících, to tady nebývalo...

+1
-164
-1
Je komentář přínosný?

Aj, no jasne, IntelliMouse Explorer 3.0 mam taky pres 10 let a slape perfektne :-)

+1
+143
-1
Je komentář přínosný?

Akurát že WMC je jediný, ktorý spolahlivo funguje s TV tunermi.

+1
+169
-1
Je komentář přínosný?

Me s TV tunerem (nahravani) funguje spolehlive i XBMC a Myth TV.

Jen je to potreba spravne nastavit.

+1
-164
-1
Je komentář přínosný?

mě se na alternativách MCE nepodařil rozjet korektně EPG. Když už se povedlo, tak zlobila diakritika. Když šla diakritika, tak fungovalo EPG jen na některých MUXech. Na MCE to šlo jen odklikáním další, další, další ...

+1
-135
-1
Je komentář přínosný?

Komerční DVBViewer by měl být v tomto ohledu OK a má kromě klasického ošklivého Windows vzhledu také HTPC/OSD vzhled.

+1
-166
-1
Je komentář přínosný?

Media Center má určitý smysl v osmičkách. To když chcete osmičky (nebo 8.1, to je jedno), nechcete se crcat s krekama a různýma aktivátorama a nechcete platit plnou cenu. Já vím, že je to drbání se pravou rukou přes hlavu za levým uchem, dost možná i drbání se na témže místě toutéž rukou prostrčenou mezi nohama (protože legální to stejně není), ale je to způsob, jak přijít k osmičkám za pouhých 10 dolarů. Musíte sice systém trošku oblbnout, ale nepoužijete k tomu jediný bajt třetí strany. Nedávno jsem to zkoušel i přes varování podsvětí, že všechny možnosti aktivace touto cestou již byly uzavřeny. Musím říci, že nebyly, nejméně jedna stále existuje a pochopitelně z důvodů jejího možného uzavření po zveřejnění si ji nechám pro sebe ;). Takže asi k tomu je dobrý Media Center.

+1
-161
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji!

+1
+151
-1
Je komentář přínosný?

No není moc k čemu.
Když Osmičky začaly, nabízel Microsoft zdarma upgrade na MCE. Zjistilo se, že tento upgrade lze instalovat jako čistou instalaci na instalačku jednoduše upgradnutelnou na MCE (prostě se provede upgrade instalačky a při instalaci z ní se zadá klíč zdarma od MS a hotovo, osmičky zdarma). Sám jsem na toto téma psal kdysi článek.
Pak začal MS tyhle „dirky“ látat a já ze zvědavosti na fórech v zahraničí sledoval, jak až moc se to povedlo. No, a nedávno jsem měl nutkání to zkusit s tím, že o tom napíšu i článek. Zjistil jsem, že minimálně ta jedna cestička, kterou jsem znal, ještě zalátaná není a pak jsem si to rozmyslel a článek nenapsal. Místo toho to jen zmiňuji v diskuzi. Jako článek už by to bylo moc drsné, chlubit se takhle tím, že umím nelegálně nainstalovat osmičky za 10 dolarů tak, že jsou pak ze softwarového pohledu legální, to musíte uznat, že je prostě kravina :). Navíc se zhruba v té době začalo proflakovat, že desítky budou zadara. Tak jsem to prostě jako článek skrečnul.

+1
+142
-1
Je komentář přínosný?

Ale je k cemu, tohle se jen tak nekomu nepovede.

+1
+146
-1
Je komentář přínosný?

Tak možná je to zajímavé, ale s blížícím se příchodem desítek to čím dál tím víc ztrácí na významu. I když … čím víc osmiček za 10 dolarů, tím víc desítek zadara :). A já budu tentokrát optimista a věřím, že desítky ty osmičky celkem spolehlivě vytlačej. A dost možná i sedmičky. U XPček bych na to moc nevsázel, ty lidi, co se jich drží, se jich drží z nějakého důvodu, který příchodem desítek zcela jistě nepomine.

+1
-157
-1
Je komentář přínosný?

MS látal zjevně efektivně, v mém případě až nechutně efektivně. Vybaven MCE klíčem, tím co k osmičkám MS po omezenou dobu rozdával zdarma, jsem se po letech v momentě potřeby jal aktivovat MCE na svých Win8Pro. Klíč akceptován, dotaženo a nainstalováno MCE. Několik dní vše fungovalo normálně, poté přišlo varování o nelicencované / pirátské kopii. Nejenom MCE, ale celých Windows. Nešlo s tím nic dělat, MCE nebylo možné odinstalovat a vrátit se tak ke stavu Win8Pro před instalací MCE. Nešlo ani znovu zadat klíč Win8Pro. Smůla, nepodporováno, s tím jsme nepočítali. Řešila to reinstalace, resp. obnova Win8Pro. Radost.

Ten rozdávaný klíč MCE měl jakousi dobu trvanlivosti, datum do kterého (s)měl být aktivován. Kdo to prošvihl a aktivoval později (technicky tomu nebylo bráněno, magoři!), užil si danajský dar od MS jak popisuji výše. Fajn sado maso věcička ;-)

+1
+128
-1
Je komentář přínosný?

Ano, s tím jsem se setkal taky (taky jsem měl pár nasyslených klíčů). Jeden jsem aktivoval asi den poté, co měla údajně vypršet jejich platnost, skutečně to chvilku hlásilo neplatnou aktivaci, pak se to nějak rozpomnělo a bylo to OK (už přesně nevím, jak jsem do toho stavu dospěl, ale ten klíč je tam a dodnes to funguje).
Další jsem zkoušel aktivovat až hodně pozdě a tam to dopadlo podobně jako u tebe, jen s tím rozdílem, že to „nepravost“ (přesněji „nepoužitelnost“) klíče odhalilo o něco dřív. Samozřejmě pak je to na reinstalaci.

Nicméně v mém příspěvku byla řeč o klíčích, které skutečně platné jsou (např. takový, který si koupím dnes), nikoli o těch, které nebyly aktivovány včas a vypršely (kdybych to tušil, nasyslené klíče bych si aktivoval a pak bych je později přeaktivoval na jiných PC, neb ta licence byla přenosná - bohužel kdo nestihl aktivovat aspoň jednou v tom určeném časovém limitu, o ty klíče přišel).

+1
-161
-1
Je komentář přínosný?

MC bol jediny SW, ktory si rozumel s mojou TV kartou na vybornu, takze tak trochu ako problem by som to videl. Kde sa vsetko muselo krvopotne nastavovat, s MC slo doslova "out-of-box".

+1
-145
-1
Je komentář přínosný?

me se ten media center libil pro prehravani TV signalu z tuneru. podpora pro prehravani z DVB-T je na mych oblibenych multimedialnich programech spatna.WMC se mi libilo, ze bylo v oknech v zakladu a cloveku to hned fungovalo. a bylo to i hezky na pohled. ne jako ty specializovany programy na DVBT prehravani

+1
-144
-1
Je komentář přínosný?

Co je za problem s prehravanim DVB-T nahravek? Vzdyt to prehraje absolutne cokoliv, od vsech prehravacu jako VLC az po mobily a tablety. Standardnejsi MPEG transport stream snad ani neexistuje.

+1
-155
-1
Je komentář přínosný?

dost často nejde EPG.

+1
-142
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem nepoužíval, takže mne to netrápí, mnohem zajímavější zpráva je, že se do Win 10 vrací aero glass. http://www.winbeta.org/news/windows-10-build-10074-iso-now-available-dow...

+1
+152
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.