CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft stahuje LinkedIn z Číny, šlapaly na něj čínské regulační úřady

"Problém s internetovými společnostmi v Číně je ten, že jsou všechny povinny odevzdat čínským úřadům veškeré údaje o čínských uživatelích a zároveň musí odstraňovat obsah, který je regulačními úřady zakázán."
Řekl bych že tohle je ve skutečnstí to poslední co by společnostem jako microsoft či google až tak vadilo (ať se navenek tváří jakkoliv a je rovněž otázka nakolik cenzurují a posílají data úřadům v "západní" oblasti, možná se liší jen množstvím dat..), spíš bych se podíval na to jak moc profitabilní to bylo a jak si to vedlo oproti tamní konkurenci..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Soudruzi z Microsoftu si uvědomili, že místo špehování Číny... Čína špehovala LinkedIn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V nedávné době musel LinkedIn čelit v Číně kritice, když zablokoval osobní profily několika amerických novinářů působících na tamějším území."

Jak to chápat? Číně se nelíbilo, že LinkedIn zablokoval profily novinářům a ti je nemohli používat? Nebo LinkedIn zablokoval profily novinářů a "Čína" si nemohla o novinářích dohledat informace? Nebo je to ještě jinak?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo ho kritizovali čínští "disidenti" že zablokoval profil těch novinářů? Btw platí to předpokládám jen pro čínu (jak bývá zvykem že tam mají firmy "oddělený prostor" od zbytku světa) a do zbytku světa si mohli psát co chtěli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.