CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft Teams překonají Windows, věští gigant své firemní platformě

Nedávno jsme začali Teams používat firemně a ta věc více nefunguje, než funguje.
Uspořádat skupinový hovor je nadlidská záležitost, problémy s chatem, blbne dostupnost, naprostá neintuitivnost prostředí...
To už je lepší Skype, který ale od nákupu Microsoftem s každou další verzí je horší a horší.
Odebírají základní funkční věci a v poslední době se mi stává, že třeba ani nevidím vlastní odeslané zprávy.

Celkově jsem dost Microsoft positivní (ve smyslu používání jejich technologií při vývoji apod.), ale komunikátory to je fakt slabá stránka.
Google zase co rok mění komunikátor, no a pak se nemůžeme divit, že majorita jede na Messengeru, který je původně jen doplňkem, ale byl jednoduchý a funkční (což už poslední dobou taky není moc pravda - mívám často zmeškané notifikace), pak snad jedině WhatsApp? S tím osobně nemám zkušenosti.
Slack mi taky přijde docela jako nesmysl - má to být jednoduchá věc, ale jak je to psané v JS, tak je to celé takové gumové.
Stará dobrá doba Mirandy a dalších, kdy komunikátory prostě fungovaly - možná neměly dalších milion funkcí, ale to hlavní fungovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

amen
m$ je trapná zoufalost na všechny strany, speciálně nazvat verzi skajpu (co se od roku 2005 pohnul maximálně dozadu) "skajp for business" je doslova drzost non plus ultra

hangouts je mi líto, to je něco, co sice potřebuje nějakou inovaci, ale funguje skvěle a všude zároveň (víc telefonů a víc PC zároveň) ... tohle už bohužel gugl nedožene, ale zabil si to sám

celkově to chce novej přístup ke komunikaci, od středověkýho emailu počínaje
v 21. století nečekám, že něco (někdo) přijde - korporace to nebudou na 99%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS Teams mame celofiremne a za mne dobry, proti Skype byz, velmi prijemny posun v pouzivani a uzivatelske prijemnost. Skupinovy hovor na par kliku, app pro vetsinu platforem, ma to nejake mouchy na vychytani v dalsich verzich, ale obecne to neni spatny program.
FB MSN neni pouzitelny na rozumnejsi veci a nikdo soudny pres to pracovne nic neresi, WA je vicmene to same se stejnym panem FB. Ale ma to sirokou zakladnu, takze na soukrome veci to obcas musim pouzit kdyz proti strana je FB only.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nám to taky dali v práci "povinně". Předpokládám jak epidemie odezní, tak po tom zase skoro nikdo ani neštěkne. Jakž takž to funguje, akorát kolem druhé po poledni to mívá i minutové zpoždění obrazu za zvukem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Základní myšlenka s Teams mi zněla skvěle - okopírovat ty nejlepší věci na Discord.
Pak ale přišla mizerná technická stránka a spousta nedodělků a z Discordu tak mají zatím jen nedostižný vzor :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Discord, aplikace, co nema custom instalacku a umi se nainstalovat maximalne do uzivatelskeho profilu, takze pro ctyri uzivatele potrebujete Discord nainstalovany na jednom PC ctyrikrat, to je taky vykrik posledni mody, trapnost nad trapnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho to má svoje výhody, pro někoho nevýhody.
My například v práci, i já doma na vlastním PC, používáme více účtů na jednom PC pouze ve výjimečných případech, takže to není můj "use case".
A když mluvím o nejlepších věcech na Discord, tak je to samozřejmě ta komunikační část - vytváření serverů/teamů, ovládání, funkce apod.
A možnost opustit to, co bývalo Lync (Skype for Business) - což jeden z našich zákazníků nazval slušně "divočinou" - a použít Teams jako náhradu, za mě lepší než drátem do oka. Není to Discord, nefungují v tom slušně notifikace, kombinace mobilu a PC občas ztrácí zprávy atd., ale je to lepší než Skype/Lync mnohokrát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to spis nazval z blata do louze, je to lepsi, ale neni to dost dobre. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skype. Zadny zazrak, ale staci to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Používám Teams denně. Nějaké mouchy má (někdy divně fungující notifikace a problém s náhledy některých souborů) ale že bych zaznamenal nějaké problémy s hovory, to zase ne. Je však pravdou, že používám pouze zlomek funkcí: hovory, chat, kalendář, soubory, wiki, planner, flow, forms.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nám nacpali Webex Teams a s pietou vzpomínáme na Skype for Business. Pominu-li otřesné smajlíky s tlustou obvodní čárou, připomínající spíše výtvory pacienta psychiatrie při arteterapii, pak nejvíce schází možnost dát si kontakty do skupin, ona obecně správa kontaktů je bída s nouzí. A konverzaci nelze vymazat, otevřete-li separátní okno konverzace s někým, je tam vše od první věty, kterou jste si kdy vyměnili... Ale někdo ve vyšším vedení nepochybně dostal bonusy a případně povýšil za tuto skvělou "modernizaci". Brblání plebsu nahoru nedolehne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.