CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft vs. zaměstnanci - Systém vyhodnotí jejich práci a analýzu pošle šéfům

Vzdycky me dojme naivita lidi, co neco podobneho zavadi. Kazdy rozumny zamestnanec po zavedeni neceho takoveho zacne misto sve prace resit, jak byt nejlepsi v tomto hodnoceni a ostatni jde stranou. A sefove si vykazou, jak vzrostla produktivita. Akorat realita pak pokulhava.
Nehlede na to, ze lide, kteri opravdu meli snahu neco delat, se spise zvednou a za takove firmy odejdou, jakmile budou moci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, tabulková produktiva stoupá, ale firma jde ke dnu.

No možná by mělo smysl místo
"Microsoft vs. zaměstnanci - Systém vyhodnotí jejich práci a analýzu pošle šéfům "
udělat:
"Microsoft vs. šéfové - Systém vyhodnotí jejich práci a analýzu pošle akcionářům a zaměstnancům."

;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem chtel napsat, ze chatovat s ostatnimi zamestnanci misto toho, abych pracoval a zvysit si tak hodnoceni, mi neprijde jako neco, proti cemu bych mel protestovat. :-)

Nakonec neni tomu tak dlouho, co jsem se naucil pracovat s emailem. Ve firme to totiz vyzaduji. Uz zadne nezdokumentovane hovory po telefonu, kdy behem minuty vyridim s dodavatelem vse, co jsem potreboval. Hezky pekne pres email ja jemu, on me, v kopii nadrizenym a to kolecko si dame aspon trikrat. Parada, hodina je pryc a ja jsem zase o hodinu bliz konci smeny. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle hromadné posílání mailů a kopií nadřízeným se rozšiřeje skoro všude. Je to strašlivý nešvar a obvykle se to objevuje u lidí co nedokáží sami rozhodovat a nést za svá rozhodnutí nějakou odpovědnost. Je to taky klasický projev alibizmu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem toho názoru, že práci lidí je třeba hodnotit podle jejích výsledků. Jestli u toho zaměstnanec tancuje čardáš, či medituje mi může být jedno. Člověk není stroj. Nehledě na to, že všechny tyto "kontrolní" mechanizmy považuji za důkaz neschopnosti vedení lidi poznatznat, úkolovat a motivovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, takže systém, který dělá práci za moje šéfy... tak to už jich asi nebude potřeba. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.