CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Předpověď pro Windows Server 2012 – oblačno, biozátěž mírná

No a nakonec nad to vsechno vnuti tu prisernou Metro style start nabidku, ktera akorat zdrzuje, presvedcujic adminy, ze to tak ve skutecnosti neni ... a pokud se jim to nelibi ... at si nainstaluji server core a vse ovladaji z PowerShellu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No popravde, hodne windows (server) adminu vcetne me resila absenci jakehokoli dashboardu na serveru nastroji a aplikacemi tretich stran, protoze prave nutnost otevreni minimalne tri ruznych konzoli kvuli tomu, aby clovek shlednul, ze server je v poradku, je presne to, co lidi zdrzuje nejvic. A ackoli "metro" ve WS2012 je plnohodnotne "metro", primarne slouzi prave jako dashboard vsech nainstalovanych roli nejen na lokalnim serveru a na prvni pohled po prihlaseni je videt vse, co potrebujete. Takze netusim, kde dochazi k tomu Vasemu zminovanemu zdrzovani...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A pro adminy se může hodit knížka zdarma ke stažení, tam jsou novinky popsané a ukázané obsáhle.

http://blogs.technet.com/b/uktechnet/archive/2012/07/04/free-e-book-insi...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

soukromá cloudové řešení.....to je přijatelé, získám výhodu cloudu ale bez toho, aby někdo další měl přístup k datům.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli prý Windows server ukousne kus koláče linuxovým řešením? Byl pan autor někdy v nějaké větší firmě a zkusil tam přepočítat servery podle OS? Linuxy tam obvykle najdete jen ve firewallu a to ještě zdaleka ne vždycky - microsoftí řešení FW je taky na výši a centrální správa je centrální správa. Jo, často tam uvidíte starý RedHat v roli správní konzole VMWare, on je totiž součástí dodávky.
Linux, co se serverů týká, vede na internetu. No a tam se za posledních asi 6 let zvedlo zastoupení Windows serverů z 27 na 32%.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to zajímavý trend. Na druhou stranu se asi není čemu moc divit - tak ucelené řešení jako MS asi nikdo jiný nemá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem samozřejmě globální poměr serverů, se kterými se setká běžný uživatel - web, mail, dns..

V samotných firmách se dá těžko mluvit o statistikách, avšak enterprise server OS share Microsoftu bude v současné době větší, než Linuxový. V roce 2005 to bylo tuším kolem 65 % Microsoftu, 24 % Linuxu.

Je pravda, že Windows nabízí kompaktní řešení, to se mu nedá upřít. Konkurovat VMware může zvláště v menších podnicích.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde tKe o to že pokud se jednou použije ve firmě active directory, není cesty zpět - admin kdo jednou zkusil prostě už nebude chtít jinak. No a na t se již nabaluje vše ostatní, když mám windows server a ad tak mám a i wsus, sharepoint a mužu s zkusit i ISS, když už ho mám vyzkoušený tak před to hodím ms ISo firewall no a tak dále - sice microsoft není rozhodně ve výše zmíňených věcech nejlepší, ale vše je mezi sebou funkční a rovázané a tím i lehce centrálně spravovatelé.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, tady na rootu to vidí jinak:

http://www.root.cz/clanky/vysledky-pruzkumu-jak-si-stoji-linux-na-server...

Dále bych podotkl, že AD je vlastně jenom mírně zkriplený Kerberos + LDAP. Interoperabilita funguje pro Linux jako klienta AD perfektně už několik (desítek?) let, naopak bych to do produkčního prostředí nedával, ale uvidíme, co časem vznikne - přece jenom naklonovat AD do Samby a prostě ten Windows server nahradit je snem nejednoho admina v SOHO a samba 4 je momentálně ve verzi beta3.

Každopádně pokud se bere AD jako podmínka fungování (což nemusí nutně být, ale pro menší firmy je to cesta nejmenšího odporu), nevidím důvody, proč do této situace nenasadit další heterogenní serverové platformy - "kerberizované" už je dnes snad úplně všechno - kde jsou ty doby, kdy jsme "kerberizovali" telnet a ftp...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ani mě nezaráží, že na webu věnovanému převážně linuxové platformě bude většina čtenářů používat linux jako primární serverový OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.