CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft zablokoval Edge Deflector, odkazy v aplikacích si nyní vynutí Edge

Jsou i další možnosti - třeba to neřešit a spokojeně využívat Edge, který je už o třídu lepší, než Chrome. Nebo holt v těchto případech Edge přetrpět a na surfování mít jiný browser. Nebo ještě čtyři roky jet spokojeně na desítkách.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neřešit si to můžeš ty. Mně vadí, že systém nerespektuje mnou nastavený výchozí prohlížeč.
To, že potřebuju věc jako Deflector je prostě sviňárna. Ale zatím funguje, tak jenom doufám, že vydrží co nejdýl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj systém jej respektuje - protože jsem na Edge přešel z FF a jsem rád. To, co z FF dnes v Mozille udělali, bych stejně neskousl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To neni pravda, protokol microsoft-edge:// neni standardizovany protokol a je pouze pro Edge. Ze existuje debil, ktery pouziva protokol microsoft-edge:// je jedna vec, ze existuji aplikace, ktere to prevadi na normalni protokol zobrazitelny v jinem prohlizeci je druha vec.

Nikdy jsem nenarazil na problem, pritom pouzivam prohlizec Vivaldi, ale nepouzivam nic s nejakym idiotskym microsoftim protokolem,.

Jinak ale souhlas s Pety, ze Edge je dneska mnohem lepsi nez Chrome a pomalu nam prekonava i Firefox. Na jasnou jednicku Vivaldi ale nema ani nahodou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké příklady, v čem je nový Edge lepší než Chrome? Ať můžu zapřemýšlet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že prakticky všechny prohlížeče, dnes běží na jadru chromium, tak jediné čím se mohou lišit, je UI a doplňkové funkce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nieco podobne mam na mobile, ked v Messengeri mi linky otvara v Android system webview a nerespektuje default prehliadac. Uz len kvoli duplicitnemu prihlasovaniu na tych strankach ma to celkom stve.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"V nových Windows 11 je také prohlížeč Edge, ale tentokrát je založený na Chromiu a stejně jako předchozí verze, tak i tato používá protokol microsoft-edge://."

Boze, to je jouda. I Edge ve Windows 10 je zalozeny na Chromiu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není jouda a má pravdu, protože Edge, který přišel s Windows 10 používal Microsoftí jádro EdgeHTML, což bylo jen upravené jádro Trident z IE. Edge na Chromiu přišel až v roce 2019, ale se samotnými Windows 10 při jejich uvedení v roce 2015 byl distribuován Edge na starém jádru, takže autor má pochopitelně pravdu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.