CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft zruší časově omezená hesla. Zjistil, že jsou na úkor bezpečnosti

A opat dalsi autor, ktory nepochopil, co vlastne Microsoft zmenil.
"Microsoft rozhodl, že v novém updatu Windows 10, který by měl přijít v průběhu května, zablokuje správcům počítačových sítí možnost vynucovat změnu uživatelského hesla po určitém časovém období." - tak toto je absolutne napochopenie zmeny, ktora nastane. Microsoft sa len rozhodol, ze v ramci vydavaneho security baseline, nebude jeho sucastou polozka tykajuca sa odporucania nastavenia hodnoty pre dlzku platnosti hesla, a teda vyziadania jeho zmeny. Security baseline je ale v podstate akysi podklad, sablona, ktoru mozu administratori vyuzit. Nikto ich ale neobmedzuje prisposobit si ju, rovnako ako to robili mnohi aj doteraz. Mnohi pouzivaju security baseline ako podklad pre vlastne security nastavenia systemu.
Microsoft nic nezablokuje, len uz nebude odporucat nastavovat vynucovanie zmeny hesla po urcitom obdobi. Kazdy admin si ale toto moze nastavit podla vlastneho uvazenia rovnako ako doteraz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a kolik procent těch adminů si to zájladní nastavení takto upravovalo a kolik jich to přebíralo s tím defaultním nastavením změny hesla?
Ono v článku to tak defakto i je napsané to jen jako vždy "úderný nadpis" moc nesedí s obsahem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ze to Mrkvosofu trvalo... tady tohle povinne 3mesicni pozmenovani hesel nakonec vedlo k tomu, ze se vytvareli krkolomne skladanice, ktere si dotycny nepamatoval, hur, ta hesla samotna stala za starou backoru...
Tohle je rozumny krok, divim se, ze jm to trvalo tak dlouho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se spíš divím, že se tím vůbec zabývali. Tohle nepoškozuje uživatelská data, takže je to relativně neškodné, microsoft dlouhodobě neřeší mnohem horší věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě proto, že ho to nic nestojí a má přitom PR, tak to klidně udělal. Ale ano, máš pravdu, je tu mnohem víc důležutejších průserú MS, které by měl řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.