CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mikrovlnná střela CHAMP. Jeden nálet vyřadí veškerou elektroniku v okolí

Zatímco Rusko šíří směšné pohádky o tom, kterak jejich supersystém Chibiny, jsa namontován na 40 let starém éru vyřazuje Amíkům celé lodě a psychicky zhroucení námořníci z takto vyřazených lodí následně plní čekárny psychiatrů a dožadují se odchodu do civilu, protože jsou přesvědčeni, že proti geniálnímu Rusku nemá Amerika žádnou šanci uspět...... tak Amíci skutečně makají na opravdovém reálném řešení. :)
A v tom je ten současný rozdíl mezi USA a Ruskem. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To máš hochu těžké. Na každou zbraň se nakonec najde nejaká protiváha. Bohužel tímto stálým zdokonalováním zbraní se blížíme ke dvěma možným koncům světa.

Ten první by byl pokud by usa se svými "vyspělými" zbraněmi uspělo a nemělo žádného protivníka = vláda jediné moci = absolutní totalita. Pohádky o tom jaké je USA "správnou" demokratickou zemí můžete vykládat dětem před spaním a nebo pozůstalým v zemích jejich vývozu "demokracie".

A druhý konec světa by bylo oboustranné zničení jadernými zbraněmi = nukleární zima a návrat do doby kamenné.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Vis co je zvlastni? Ze kdyz se ta demokracie vyvazi, tak ti obyvatele toho statu z toho maji na prvni pohled radost. To ze si neumi potom sami vladnout je ovsem vec jina - s tim se nic udelat neda.

Druha moznost je nechat diktatory delat cokokliv chteji a poslouchat reci ruznych mudrlantu (vetsinou tech samych co krituzji zasahy) proc USA nic nedela a ze tam asi neni ropa.

Rozdil mezi USA a Ruskem je ten, ze od roku 1848 si USA nepripojilo zadnou cast ciziho uzemi - kdezto Rusko to udelalo naposled vloni a to nepocitame ty pomernne velke casti Ceskoslovenska, Finska, Polska, Rumunska, Nemecka celou Litvu, Lotyssko a Estonsko ktere Rusko ukradlo ve druhe svetove valce.

Vyvijet zbrane samozrejmne musi vsechny staty, ktere nechteji spatne dopadnout - neutralita nemusi nic znamenat. Rozhoduje pouze schopnost se branit.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

To je ale hodně velká zkratka. Mě by moc zajímalo co to má vláda USA za diletanty poradce. I člověk se základním vzděláním si své rozhodnutí promýšlí dopředu a má docela slušnou představu o následcích svého jednání. Vláda USA za předpokladu že nechce situaci zhoršit zcela záměrně, evidentně tuto predikci postrádá. Politika že něco uděláme a uvidíme co se stane je vrchol arogance a hraní si se životy miliónů lidí. Protože tam kde to šly USA vylepšit tak tam to upadlo v neskutečný chaos který generuje tu nejhorší sebranku v zemi a ta se pak dere o moc a volby považuje za byrokratickou překážku k cestě za mocí. To je demokracie vyrobeno Made-in USA.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To ale zase vy lžete ve velkém. Tyhle problémy s úpadkem se týkají téměř výhradně jedné oblasti - islámského světa. Demokracii US zaváděly také v Japonsku, Koreji, Německu a tam se uchytila. I Tajwan je na tom mnohem líp než Čína.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To jsou hlody. Ani jednu z těchto zemí defakto nedobili, buď tam pomáhali jedné straně a skončilo to patem tam kde začalo (korea a ve skutečnosti bojovali proti číně) nebo byli součástí spojeneckých sil (německo a to mělo vlastní tradice) případně země kapitulovala a zůstala císařstvím.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Řeč nebyla o dobývání, ale o zavádění demokracie, takže nevím, proč mlžíte. V Německu byli součástí spojeneckých sil, ale právě ten hlavní spojenec - SSSR ukázal, jak to myslí. Francie a Británie velký podíl v okupačních jednotkách neměly.
V Koreji to skončilo patem, ale ten kdo válku začal, byl Kim, ne Američani.
Japonsko sice zůstalo císařstvím, ale jeho demokratickou ústavu fakticky napsali Američani. Císař je jen reprezentativní postava ještě víc vzdálená politice než britská královna.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Třeba zrovna to Japonsko Amíci dobyli docela dost, když hned po japonské kapitulaci japonského císaře vozili ulicema Tokia v náklaďáku aby se i každý běžný Japonec mohl na vlastní oči přesvědčit, že císař není žádný bůh, ale člověk jako kdokoliv jiný. :) A dále se také stali vojenskými protektory Japonska. Že i po válce zůstalo Japonsko císařstvím, to jen ukazuje na americkou toleranci a úctu k vývoji a tradicím země, kterou porazili.
USA se staly také i protektory třeba v západním Německu. Mimochodem, zrovna na Německu, na rozdílech vývoje východního a západního Německa, je krásně vidět přístup ruský versus americký.
Je ale fakt, že v islámských státech Amíkům ten jejich přístup selhává. Jakmile Amíci svrhnou nějakého toho jejich diktátora, náboženského vůdce, apod....tak se různé islámské kmeny a náboženské frakce začnou mezi sebou utápět v krvi, příp. si ve volbách lid opět zvolí ještě horšího magora než tam měli předtím a problémy pokračují dál....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobili bezezbytku vsechny tyto zeme.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně tématu USA vs. islámské státy na blízkém východě... docela podrobný a věcný historický výklad k tomu podává nějaký Adam Curtis v dokumentárním filmu Bitter Lake - textový český překlad zde:

http://www.blisty.cz/art/76275.html
http://www.blisty.cz/art/76287.html

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Čistě praktický dotaz. Odkdy se energie měří ve watech?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odjakziva.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? Nás už na základce učili, že energie je v Joulech, a ve Watech je výkon..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mysli nekdo na chudaky civilisty co jim timhle usmazite disky a flashky s nenahraditelnymi osobnimi i firemnimi daty, o zbytku pocitacu nemluve? Tohle muze mit na ekonomiku horsi vliv nez kobercove bombardovani mesta ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Data jsou určitě cenná ale co kardiostimulátory a podobná zařízení.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano samozrejme tym ze pouziju iba HMP ci EMP municiu tak vlastne ochrania civislistov.Niekolko malo jedincov s kardiostimulatorom su proste prispustne kalkulovane straty ktore budu podstatne mensie (teoreticky) ako pri pouziti konvencnej municie.
Okrem toho z vojenskeho hladiska su v dnesnej dobe podstatne prave technologicko/informacne ciele a nie vytlkanie ludskych zivotov.Informacie maju vacsiu cenu. Atomovky a chemicke zbrane niesu v mode. To by Amikom verejnost len tak neprepacila ... Napr by mohli takmer bez strat na zivotoch vyradit datacentrum so supervykonnym pocitacom sluziacim na vyvoj zbrani alebo hackerske utoky. Otazne je ako velmi bude taka municia ucinna proti dobre chranenym cielom v odtienenych podzemnych bunkroch. Tam asi najprv spravia dieru trhacom sedmikrasok.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bunkry to samozrejme nezasahne, a narozdil od "bezne" munice tim budou trefovat cela mesta - na likvidaci celeho mesta jinak potrebujes atomovku. Takze tech zasazenych civilistu bude mnohem vic nez pri pouziti konvencni munice.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, existuje nějaká možnost, postavit si nějakou "schránku" kam by se dal uložit pevný disk, který by tento útok přežil bez úhony? Díky za info ;)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě by měla stačit faradayova klec.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže teoreticky mohlo by stačit normální auto? Tomu blesk údajně nevadí. Respektive ani posádce v něm. Mohl by to někdo potvrdit? ;). To by znamenalo mít nějaký disk s datama ještě v autě ;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Auto vas ochrani pred bleskem (pokud se nedotykate kovove casti auta spojene s karoserii na vice mistech).

Co se tyce ochrany disku pred popsanou "bombou", efekt auta jako ochrany bude nulovy. Pokud by tomu tak nebylo, nevim jak byste mohl v aute telefonovat :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V autě sice můžu telefonovat, ale přenosné rádio mi tam nefunguje. Zajímavé...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proto se antena dava mimo auto (typicky na strechu). Zalezi na tom jake vlny do auta proniknou. Okna jsou vlastne diry ve Faradayove kleci. Pokud mate signal s velikou vlnou tak se dovnitr nedostane, pokud s mensi tak ano. A kdyz uvazite v clanku zminovanou "bombu" tak zjistite i z tohoto srovnani mobilu a radia ze zadny HDD nema sanci ;) Snazim se to vysvetlit hodne jednoduse, ve skutecnosti by prave ochrana proti te bombe byla velmi velmi komplikovana.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To bude tedy tím, že zatímco vlnová délka GSM je menší než půl metru, tak u FM to vychází na cca tři metry a tak velká okna v autě nemám :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Takže co by teda mohou dobře fungovat na ochranu těchto věcí? Stačí třeba kovový trezor?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo vam rekne ze ano, nekdo vam rekne ze ne. Zalezi na tom aby mezi telem a dvirky nebyla zadna mezera, ani malilinkata. To se da vyresit presahem dvirek pres telo. Musi byt z vodiveho materialu, lepe dvouplastovy (kazdy plast z jineho materialu) a neco mezi co vam plaste propoji a soucasne to ma velky odpor. Preji hodne stesti pri testovani takto pripraveneho reseni ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.