CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Miliarda nelegálních zhlédnutí 7.sezóny Her o trůny. HBO unikají zisky

Tak uz to tata nevydrzel a HBO Go odhlasil. Rikal, ze uz to proste nejde, vecne technicky problemy na strane HBO. Jeden den film OK, druhej den zmizej cesky titulky. Diva se na film a v pulce se to prerusi a dal to nejede, chybi druhej dil od jednoho serialu apod.
Takhle si HBO predstavuje digitalni dobu?

Teda je zrejme, ze me piratstvi nijak nedojima, pokud proste nejsou medialni spolecnosti obsah umistit na internet a nechat si zaplatit za zkouknuti/stazeni, tak holt jsou pirati, kteri vam to navic umozni uplne zadarmo, docela hodne zapotrebi.

A to si vemte, ze v podstate HBO je v tomhle smeru prukopnik, protoze nabizi aspon neco, sice hodne nedokonale, ale aspon neco, zatimco jini nenabizi vubec nic. Takze v tomto kontextu fandim Netflixu a Amazon Prime, aby klasicke medialni spolecnosti casem odrovnali uplne.

Doba je jinde, preci se nebudu koukat v dobe, kdy na to nemam naladu a kdy mi to nekdo jiny urci. Chci se koukat, kdy chci ja, rika muj tata a pokud neni relevantni oficialni nabidka, tak zlati pirati, ze to umoznuji neofiko.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

poznam cloveka co si plati HBO, ale sucasne tu istu epizodu stiahol z webshare aj torrentu. takze do statistiky im prispel 1x ako zakaznik a 2x ako pirat :D
a nie je pravda ze GoT je na vrchole popularity. Divaci su skor rozladeni zo scenara ake debility tam uz vymyslaju.
takze celkove mi to pride ako propaganda tej antipiratskej spolocnosti

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jake debility???

Ty jsi jako nikdy na brehu rybnika nespadnul do sto metrove hloubky? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak je preci jasne, ze basnik chtel jenom zachytit ten pocit "prohry".. proto taky nebyl problem rytire v brneni ze dna zachranit :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo do rána druhého dne dopravit zprávu z obklíčení k majitelce draků a doleťět k okupovanému místu.
Concorde hadr.
Rychlosti přesunů armád v poslední sérii a nebo ...
Ale furt jsem schopen jim ty hovadiny tolerovat ... zatím :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proste posledni rada je vice orientovana na pozerstvi, nez na dialogy.. ale co, stejne v te televizi nic lepsiho nedavaji..
http://www.funpic.hu/_files/pictures/original/75/88/38875.jpg

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To mi naopak prijde smysluplne. Mit za kralovnu Dracarys, tak taky beham rychlejc jak Ferrari. :-)

No ale este jsem to nevidel cely, chybi mi jeste shlednout posledni dil, tak mi to tu neprozrazujte, ikdyz je otazka jestli je co prozradit, je to hrozna nuda. Minule rady byly o prekvapeni, ale nemusi byt, kdyz ale chybi jakekoli napeti a myslenkama jste pri sledovani o pet minut napred, tak je neco hodne moc spatne. Doufam, ze dalsi rada neslevi na uroven Ordinace v ruzove zahrade. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

napatie zobrali hlupe napady - ako ist po nemrtveho za Stenu, ked mohli este na Castle Black hocikoho zabit, pockat do noci a zobrat ho do Kings landing... a samozrejme uniky scenarov. Vsetci vedeli, ze Viseriona da dole Night king, tak jasne ze to nebolo potom prekvapenie. Aktualni scenaristi su uplni kkti, za starych dobrych GOT cias by Jon nepoklakol, zosobasili by sa a nikto by ani nepipol. Zial, uroven GOT ide dole vodou a teraz budeme 2 roky cakat na poslednych 6 epizod :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Google Music si platím, ale obdobně funkční službu pro filmy a seriály v ČR nenajdeme.
Je zajímavé, že je nakonec hudební průmysl více pružný než ten filmový.

Nu což VPN a torrenty to vždy jistí, že?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kdyby jenom v CR, problemy sou i jinde, hlavne diky region lockum a exkluzivnim pravum na vysilani
v zahranici uz se pomalu zacinaji objevovat konsolidacni sluzby

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To byl příklad. Je mi jasný, že ve většině zemí mají velice podobné situace s distribucí jako my tady, jen s jinou "příchutí".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uniklo mi něco? "Hra o trůny" - to je nějaká reality show, kde je n-1 záchodů pro n účastníků a rozdává se laxativum?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se přizpůsobili a nevymýšleli jak nejvíc rozdělit a vyrýžovat trh, tak by třeba lidi neměli důvod stahovat to odjinud.

Mít možnost za to rozumně (a tím nemyslím jako v kině) zaplatit a stáhnout to od nich tak proč bych to hledal na kdejakém sdílecím serveru v kdejaké kvalitě.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to, ze teda ja si platim na sdilecim serveru premium ucet. Nechapu, proc mam platit sharewebu, proc me nezkasne vydavatelska spolecnost, jenze nechteji nabidnout dily ke stazeni, muj problem to neni, ja zjevne ochoten platit jsem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jsem zvědavý, jak budou "pokutovat" doposud nevydanou 7. sérii (Blue Ray edice) a nemyslím "bonusy". Kompletní série 1 - 6 byla relativně čistá a žádné větší otravování diváka se nekonalo. Tedy když nepočítám libování si v neustálé výměně silně nekvalitních médií* (opravdu pozor). Obě nevýhody, nízká odolnost média a lidský měnič placek, řeší Handbrake.

*Jedná se o kolekci z Amazonu GOT The Complete Seasons 1 - 6 Limited Edition Sigil Packaging. Black Adder: The Complete Collector's Set byl pokutován nežádoucím obsahem poněkud intenzivněji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm ... kolik ma ta monitorovaci firma sdileci ratio? Aby to nebylo jako v tom vtipu s USA, Sadamem Husajnem a uctenkami na zbrane hromadneho niceni ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

anebo: Miliarda nelegálních zhlédnutí 7.sezóny Her o trůny. HBO má obrovskou reklamu ZDARMA

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik je obyvatel Země ? To nikoho nenapadá, že by každý 7-mý obyvatel této planety sledoval GOT i když nemá ani elektřinu ? A když škrtnu 1-2 miliardy obyvatel, kteří zřejmě ani netuší že nějaké GOT existuje vychází mi, že v každé domácnosti je aspoň jeden nelegální divák. I to se mi vidí jako nesmyslné tvrzení. Prostě někdo vzal logy přístupu na stránky a jednoduše spočítal počet řádků. Žádný filtr (např. doba sledování apod.) . Takže zase jedna statistika vycucaná z prstu, bez seriózní analýzy údajů. A zase o jednu palici víc na piráty. Kdy už konečně bude mít zdravý rozum na vrch před právem na zisk ? Ano, každý má právo vytvořit svojí činností zisk. Ale ten přece není garantován jak si to mnozí myslí. Zrovna GOT není až takový paskvil, že by si nenašel platící zákazníky, ale mnohá jiná produkce (nejen HBO) nestojí ani za zlámanou grešli. Na druhé straně vyděračské postupy těch co vydírají HBO nemají s podnikáním nic společeného. Prostě zloději. Ti samí lidé by klidně unesli děti, jen aby si přišli na své. Žádné vězení na ně, ale dolámat jim ruce a nohy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ono je hlavně na palici chtít po platícím divákovi kina či televize, aby si pak znovu to samé kupoval za drahé peníze na DVD či online mediu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy už pochopíte že žádné zisky z něčeho co by se stejně nerealizovalo neunikají? Systém jak je nastaven je pro naše kolonistické chudé země nemožný aplikovat. Zde se musí nastavit ceny jak v rusku, pak to má možná šanci. Jediné co by se stalo je, že by to ta miliarda neviděla teď, ale až v televizi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.