CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Miniaturní note/netbook je hitem: Je libo pracovní stroj s Windows 10 do kapsy?

NOPE! Mam 4 tablety, mobil, PC doma, na chalupe a v praci ..... dostat vse do konzistentniho jednoho stavu je obrovsky problem i pro me, natoz obycejneho uzivatele. A to mluvim jen o uzivatelskem rozhrani, nainstalovane programy atd ..... a co teprve peklo s daty. Do mraku, to je jeste stale velka utopie. Zatim jedine, co mam jsou onenote poznamky.
Doma mam hlavni hive:) VPN, disky, vsecko .... kdyz je clovek na rychle siti, tak RDP, to je samozrejme bomba. Kdyby mel clovek vsude neomezene rychle LTE, tak je po problemu, stacila by konzola treba s ARMem, ale to je otazka pristich 20ti let a to jen mozna.
Cim vic zarizeni, tim vetsi bordel. Kdyz si clovek chce vzit serial, aby to daval na flashku nebo microSD kartu, kterou pak shufluju mezi zarizenima, je to otrava.
Takze jednoznacne, to zarizeni v clanku je cool, vypada super, ale v realu je uplne na hovno.
8GB krasne, ale k cemu? V tomhle form faktoru je to maximalne na prohlizeni webu, videa a maximalne psani nejakeho textu .... a protoze to nema ani dotykovy displej, tak jeste vice degradovane. Clovek si rekne, tak to zadokujem .... ale hovno, proc? Mit zadokovanou x7ku? Dok, monitor .... tak proc tam nemit za stejne prachy nejakou i3ku nebo i5ku, ktere budou mnohonasobne rychlejsi? Takze neni to hit, ze se neco uvede na kickshit a uspeje, z toho nedela hit, ani dobrou vec.
Vzdalena mrakova budoucnost (ktera ani nemusi diky technologickym limitum ani prijit) je v mrakovych aplikacich typu UWP.
Blizka budoucnost je jednoznacne "surface phone", neni otazka, jestli, ale kdy, od koho bude a jak se bude jmenovat (microsoftu uz moc neverim). Mit tam vykonny procesor s externim chlazenim a nebo takovou x7 mrdku no, ale mit tam veskere data, nainstalovane programy. Prijdes, zadockujes do i7ky a GTX1080 docku a frcis jak blesk ..... ale mit to furt u sebe, neprebihat od prace, nemuset neco pretahovat sem a tam.
A pak mit to z toho clanku, ale jen jako dummy drzak telefonu s vetsi obrazovkou (dotykovou OMG, samozrejme) a klavesnici, to ANO!
Ale ted? Mam lynx7 za litr z amazonu a za 49Kc z kauflandu klavesnicovy (prekvapive fakt kvalitni!) USB case pro 7" tablet. Mam to kolem litru a je to uplne to same jak za tech 10. Ma to jen giga ram a co? Web jede, word jede, RDP jede, dokonce i W7 ve vmwaru (OMG!), angrybirds jedou a photoshop na tak malem kramu stejne nepotrebuju. A navic to ma dotykac, tak se ten web daleko lip ovlada. Nebo do toho fouknu miix2, ktery stal sveho casu 10k, to je uplne jina liga, nebo x5kovy chuwi hi8 pro za 3 ... 8GB RAM zni krasne, ale k cemu u takoveho zarizeni? Jako geekovina, super! Ale v realu je to na hovno ....
Ale kdyby to nejaky BFU pouzil jako hlavni pocitac a dockoval to, tak je to samozrejme super, ale to se vylucuje s tema geekama, kteri nebudou u toho sedet doma:) A kdyz uz je to takove nebylo by lepsi to mit v telefonu, ktery by mohl byt v kapse a kdyztak se dala pripojit BT klavesnice? Rikam, to prijde! Ne jestli, ale kdy ..... uz se tomu pomalu blizi, ale stale je to na mile daleko .... to je jak "chytre" hodinky ... uz sice nektere vydrzi dva, mozna i tri dny, ale furt je to minimalne ctvrt roku od cile ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak jsem cekal, ze ty, takovy velky odbornik, nebude mit se synchronizaci problem.
Mam pracovni desktop, pracovni notebook, domaci desktop, domaci notebook. Nainstaluju distribuci, spustim skript se seznamem pouzivaneho softu k instalaci, synchronizacni skript. Nastaveni programu, stav rss ctecky a podobne veci mam primo v dropboxu (citliva data lokalne sifrovana). Jednou za cas provedu synchronizaci velkych dat, co se nevlezou do dropboxu. Voila, stejna konfigurace nainstalovanych programu, nastaveni programu i dat. Jak proste, mily Watsone :)

(ted hlavne tenhle komentar neberte moc vazne).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle specifikací na indiegogo to má multitouch dotykáč...
Nicméně u mne toto zařízení prohrává zejména cenou. Chápu, že chtějí vydělat a netuším kolik může stát výroba... ale přijatelné by to podle mého názoru bylo v přepočtu na naše do řekněme 5000,-
Protože mám 7" HP Stream 7 tehdy v roce 2015 v akci od MS za $79 (taky to má jenom 1 GB RAM, což už byl tenkrát celkem úlet) a v opravdové nouzi k němu připojuji BT klávesnici za pár šlupek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím i nesouhlasím.
Nesouhlasím - na cestování dobré, synchronizace se dá řešit velice snadno (například aktuální projekt si držet na gdisku apod. Stejně se na to SSD toho moc nevejde). 8GB RAM je dneska ideální.
Souhlasím - i3 místo atomu. Tak by se cena zvedla o dva tisíce. A co? Dotykový display? Vhodnější by asi byl stylus, ale ano. Ta bradavka taky není dobrá úplně na všechno. Ale ze všeho nejvíc mě krká ten nedostatek konektorů. Já vím, že Apple odstraňuje ďoury, ale když mám sakra volnou jednu stranu, tak tam dejte ještě dvě USB a síťák. To budu moct za chvíli přijít na kickstarter s krabičkou na baterky, do které se připojí síťák a ona bude poskytovat wifi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

PC na chlalupě... no proti vkusu. Já měl svýho času na chalupě krb, to je technologie... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to normalni dvoupatrovy barak, kde bydli rodice .... dovezl jsem si tam starou i7ku (16GB RAM, intel SSD ...) pote, co jsem to nemohl prodat ani na aukru, ani nikde (teda za realne penize) ... lidi psali a nabizeli 2-3 tisice ... to je fakt zvrhla doba ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Titulek:
"... stroj s Windows 10 ...?
A na prvnim obrazku hned pod titulkem obrazek beziciho ubuntu. He?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak - pokud nekdo jeste nema nejaky mininotebook/netbook/tablet a potrebuje na cestach "pracovat" (tzn. psat v objemu vetsim nez malem) a je mlady rys, tak chapu ze by nad takovym zarizenim zauvazoval a dokonce si ho mozna i koupil.
Osobne jakekoliv uhlopricky pod 10" nepovazuji za vhodne pro pohodlne cteni a od jiste doby i na ten desetipalcovy tablet koukam nejradeji z 30 - 40 cm. Vezmete si jen ten titulni obrazek - dokazete si predstavit ze by nekdo sedel podle vsech pravidel ergonomie - vzprimeny na zidli, tady ten mikrobook na stole, prsty na klavesnici a byl schopny precist ten text na displeji? Mne se spis vybavi obrazek shrbeneho nestastnika co ma klavesnici pod bradou, mzoura na minidisplej a pochvaluje si svych dobre investovanych 10.000.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, ale z hlediska ergonomie je třeba i 15" notebook pěkná prasárna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mladý Rys ... to bylo výstižné ;) . Tak či onak hlavně , že Swarovski bižu se nepodílí na "výkonu"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za 6 tisíc by se o tom uvažovat dalo. Pravda je, že 8 GB RAM je v takovéhle hračce kravina. Stačí 4, případně 3. Na dva už bych nechodil, i když by to pro daný účel nejspíš fungovalo úplně stejně.
10 litrů za to dá jen někdo, kdo nemusí počítat peníze. Takových moc není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková věc by se mi líbila kdyby mi bylo tak 10. To jsem měl malé ruce a bystré oči. Teď by to bylo za trest na tom něco dělat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aneb tlustější surface phone :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase Atom bože jděte s tím někam kam slunce nesvítí. Za mně rozšlapat a narvat prodejci hezky řečeno do úst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je jen pomyslná třešinka na dortu ;) ... 8GB, 1900x1080 na 7" , poštěváček ... Dort pejska a kočičky nikdy nevypadal lépe ;) .
Mimochodem všímáte si, že ceny alespoň trochu použitelého laptopového HW v maloobchodě až moc často atakují pomyslnou 10K Kč hranici ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je krám, ale očividně je o klávesnici zájem.
- Platforma "kapesní notebook" dopadne stejně jako netooky. (levné = pomalé = k ničemu)

Ať už někdo vyrobí 8" tablet s připojitelnou hlávesnici. Koncept Asus transformer se mi líbí, ale je potřeba zmenšovat!
- 8" tablet + magnettická klávesnice + baterie, uložiště a porty v klávesnici. Samozřejmě x64 platforma ať tam jde dát Windows, Linux.
- Dál celý koncept vzít udělat druhou verzi - zmenšenou na 4".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.