CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzyvatel Raspberry za stejnou cenu, ale se čtyřmi jádry! Minipočítač ODROID-C1

4 USBcka se fakt hodi, PROBOHA PROC???? Tim miniHDMI to proste zabili, kreteni .... jinak kudos za to, ze karta nemusi trcet .... to fakt na RASPI musel vymyslet uplny kokot .... jinak za tu cenu bych cekal uz aspon treba WIFI .... GB lan je samozrejme k hovnu, to ten procesor neutahne ani nahodou, ale wifi by se hodilo ....
Cena raspi je samozrejme uchylna, koupil jsem pred lety, dnes uz bych za ty prachy nekoupil a radsi nejaky USB2GPIO modul ....
Takze cena za tohle uz rozhodne neni aktualni a patrne nikoho neoslovi .... RASPI je hola deska pro vyvojare ne pro lofasy, kteri si striknou do textilu ze 4ech jader nebo podporu hovnodroidu! Tohle je takovy samsung, proste nenabizi zadnou inovaci a divi se, ze to nikdo nekupuje ..... aby takovehle zarizeni mohlo vubec nekoho, kdo vyviji na RASPI, zaujmout .... muselo by mit minimalne tu WIFI, SAMOZREJME obal (OMFG!, dyt to je 5 korun!), mit to k cemu pripojit, takze misto 4xUSB, normalni HDMI a idealne i zcela univerzalni DP. Taky tomu chybi vuci RASPI spousta interfejsu treba na displej nebo i ten analogovy vystup se jiste hojne pouziva na ruznych automonitorech a podobne .... a taky aspon 16GB vnitrni uloziste by byl takovy rekneme standard ...
RASPI je NEUVERITELNE predrazene, o tom zadna .... za stejne prachy se da sehnat uz i jakystakys tablet i s displejem:o) Ale to neznamena, ze neznama konkurence muze byt stejne draha, navic pokud neprinese prakticky nic noveho, spis prave naopak .....

A taky je to zbytecne obrovske .... vzdyt to PCB muze byt polovicni nebo tretinove .... wocojimde?

+1
-159
-1
Je komentář přínosný?

4 USBcka se fakt hodi, PROBOHA PROC????

1. klavesnice
2. mys
3. DVD mechanika
4. flashdisk

Pricemz 1, 2 a 3 jsou obvykle potreba soucasne.

+1
+40
-1
Je komentář přínosný?

Jasne:o) To jako nekde pouzivas RASPI misto desktopu ne?:o) A pry DVD mechanika:o))) To mel byt vtip? V dnesni dobe DVD mechanika? Jako proc? I kdyby jsi to mel na nejake DVDcka jako prehravac, tak predpokladam, ze budes mit bezdratove kombo klavesnice s mysi nebo neco takoveho a ne v obyvaku hromadu dratu .... staci hromada cdcek:o)

Nechapu ty minusy na tuhle sracku, 3 roky nazpatek to byla za 35$ BOMBA .... pokud to dneska nekdo povazuje za solidni cenu, tak je mi ho fakt lito ....... RASPI je dneska prodejne za tak premrstenou cenu jenom diky uzivatelske zakladne a jisteho historickeho drajvu ... pokud chce prijit nekdo s necim novym, tak MUSI sakra premyslet a inovovat, aby dokazal zaujmout ... a ne takovouhle mrdku, co prinese absenci interfejsu a 4 jadra ...

+1
-119
-1
Je komentář přínosný?

Mohu prosim jako obycejny ctenar mit malou prosbicku? Sice chapu, ze pouzivani vulgarit je v dnesni dobe moderni (a to vcetne hlavy statu), ale ja behem cteni dostavam do oci tik.
Ano uznavam, ze to cist nemusim, nicmene duvod psani nejakeho textu je ten, aby to pak ostatni cetli..(teda pokud to pisatel nepise jen za ucelem, aby si pak mohl se zalibenim cist sve odvazne a ambiciozni texty)

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

<b>BTJ</b> prostě sjednoduje diskutéry v názoru, že jeho myslenkové pochody jsou naprosto nekompatibilní s drtivou většinou ostatních. Osobně jsem ještě neviděl tady tolik mínusů na jeden příspěvek (48) a mám za to, že se to nikomu kromě BTJ snad nemůže ani podařit.

Mírné vulgarity už tak nějak patří k IT a že pan prezident Zeman že je sprostej? Co takhle... Kraďousek?
http://www.youtube.com/watch?v=xmc8dMI6Zpo

Tam lejna a ko*oti jen lítaj. Kdo chce přesný překlad Pussy Riot a přesné pojmenování toho, co Kraďousek spáchal s Služebním zákonem odsuzovat teď?

...

Chci tím říci, že společnost tak nějak hrubne a tady bych se na něho zas tak moc nezlobil. Jakožto vnímavějšímu člověku mě vadil třeba už doslovný překlad reklamního sloganu na FarCry 4 v názvu článku jako "Máte koule na návštěvu Kyratu ve Far Cry 4?"

...

Nicméně celkově společnost tak nějak hrubne. Dokonce i některé "slečny" mluví jako dlaždiči, nemluvě už vůbec o tom, co vypouští z úst za děsy - jak dlouho trvá, než feministka otráví i tak záslužnou věc, jako pomoc s léčbou rakoviny krve (leukémie)? Cirka 16 sekund:
http://www.youtube.com/watch?v=-XWjkqh85pw

Tož tak, no. Berte BTH jako takové místní pozdvižení :)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Lol, tady to mas blbecku, ani ne mesic pote ..... za 10$ ...... http://cdr.cz/clanek/jde-i-extremne-levne-minipocitac-k-tv-vas-vyjde-na-...

Asi me vazne nekdo cte a posloucha, je to prakticky, co jsem psal:o) Akorat tech par GPIO mohli vyvest ven ..... skoda, mozna priste:)

Jinak: "Osobně jsem ještě neviděl tady tolik mínusů na jeden příspěvek (48) " ..... to vis, kdyz se najde onanista, co si nadela sto uctu, tak se tu pak objevi behem peti minut 100 zapornych hlasu ... uz se to tu resilo, myslel jsem, ze ti ty ucty smazali ..... no asi ne, ale tak cajk, kdyz nemas nic lepsiho na praci, tak si to uzij:o))))))

+1
-61
-1
Je komentář přínosný?

- Tak zrovna WiFi si můžeš narvat do USB a není potřeba to tam mít vždy, když to není potřeba. Já třeba raději kabel, než bezdrát.
- microHDMI bych vůbec neřešil. To vyřeší koupě správného kabelu, který stejně musím pořídit. A je úplně jedno, jestli koupím HDMI-HDMI, nebo HDMI-microHDMI
----
- Osobně bych IR čidlo uvítal na konektor, protože samotná krabička pak nemusí nikde čumět, ale může být schovaná na zobrazovadlem... Ale neberu to jako nějakou tragédii, nejspíš to stejně nevyužiju a kdyby, tak to snad bude fungovat odrazem od zdi.

+1
-56
-1
Je komentář přínosný?

Ja to mam pro domaci automatizaci, takze tahat UTP se mi zrovna nechtelo .... je to krasne schovane, vede tam jenom 5V drat. Spojene pres wifi, vpn, parada:o) Ale je to proste drahe, nelezet mi raspi nekolik let v supliku, tak si to rozhodne nekoupim ..... s kartou, wifi donglem a krabickou by to dneska vyslo cirka na 1700 a to je proste moc ...... pred x lety to byla pecka, uvest to dnes za takovou cenu, tak po tom ani pes nestekne ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RasPi A+ jsem ted kupoval za 19,99EUR v beznem online obchode (zadny Aliexpress), to uz se da. Na automatizaci v pohode, navic to ma vic GPIO... ale stejne nejspis zase skoncim u Arduina, me to tak prijde mnohem jednodussi :)

+1
-55
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, co chybí mě, je nějaký interface pro připojení disku(ů) ... pak by se z toho dal udělat takový malí domácí všeuměl:
- sítová záloha
- odkladistě dat
- stahovací server s torrentem / emule / FRD ...
- webserver s PHP/mySQL

To by - podle mě - bylo hned zajímavé na celou řadu aplikací. Jen je pro to překompilovat... Nezbývá než doufat v to, že se na ten 40pin konektor bude dát něco takového pověsit... SATA řadič by snad neměl být takový problém...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Dat na GPIO SATA bude asi velky problem :)

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

No Číňan prodává za 45$ krabičku s tímhle procesorem, má i WiFi, slot na velkou kartu, analogovej výstup AV a 8GB flash.
To komplet v krabičce, včetně zdroje a s nahranym Androidem.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Link? Ale nechci hovnodroid, chci tam linux a python:) A hlavne jestli to ma GPIO, to je cela alfaomega raspi ....

+1
-102
-1
Je komentář přínosný?

Celkem hezke ale:

Hlavni vyhoda raps je ze to maji vsici stejne, sou na to image temer na co si clovek vymysli.

Ma to MALI (nerikam ze je spatna ale podpora pod linuxem je na ..... nic)
Bude to umet HDMI-CEC?? Asi nejzajimavejsi vec pro "HTPC" (MUST HAVE FEATURE)

Konektory bych asi neresil, usb se hodej ...

Co me schazi na RAPS i na tomto je:

PoE (alespon pasivni a nebo moznost dopajet na boardu)
Napajeni 5V, boha proc ty PWM neumej treba 4.5-24V (28V) - da se resit externe ale (treba kdyz to nekdo chce napajet z baterek)...

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

skoda, ze tam nie je Jack 3.5mm

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Taky "semsivšim", pročež mě napadá, má to vůbec audio výstup (skrz HDMI)? Protože jinak je úplně k ničemu, že to má větší výkon, než R-PI, protože si na tom nic nepřehraju. A něž investovat do dovýbavy, to už raději něco hotového, s čím si ledasco přehraju.

+1
-66
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi to a musím zareagovat, na zdejší výkřiky do tmy hlavně od BTJ (hlavně jeho slovník dlaždiče). Uvědomte si za jakým účelem bylo RasPI původně vyvinuto a uvedeno na trh. A asi dost lidi zklamu, ale tím NENÍ levný přehrávač XBMC. Ale jako učební pomůcka do škol, pro děti ať se naučí základní principy programování a pro lidi, kteří si chtějí doma něco malého postavit svépomoci. Na tyhle věci je to stále kanón na komára!!! Takže nevidím problém ve výkonu. Velkou zbraní RasPI je komunita kolem něj. Aneb proč vymýšlet vymyšlené. Je sousta návodů na X použití. I my je u nás v práci používáme, jako levné datalogry (Debian, Python, PHP, i2C, GPIO, Ethernet) a CPU 99,99% času nedělá nic, jen čeká na data ze snímačů. Ale uznávám taky, že RasPI není dokonalý a pár věcí bych do budoucna pozměnil. Třeba potřeba 5V napájení. Takhle při napájení z baterek musíme řešit měnič. Ano je to součástka za pár Kč, ale zároveň další kurv*tko v systému.

+1
+49
-1
Je komentář přínosný?

Pro BTJ - když čtu tvoje příspěvky tak marně přemýšlím co tě tak frustruje, že tě to nutí používat takovýto slovník. Jak už bylo napsáno výše, Raspberry Pi je primárně na výuku programování a pro domácí kutily. Že je cena stále stejná ? Zkus ty sám navrhnout podobný HW (dle tvých představ) a zkus se té ceně aspoň přiblížit. Zjistíš, že pokud nebudeš uvažovat o sériové výrobě v Číně, nemáš šanci. Kritizovat umí každý. V Čechách je to normální, v hospodě/na chatu jsem King, ale jinak ...
A když jsi tak líný (nebo neschopný ?) si sám něco navrhnou, poohlédni se po alternativách. Je jich více než dost. Je to jenom o tom, jestli řešíš svoje představy z říše snů ( co kdyby ...) , nebo jestli potřebuješ vyřešit konkrétní problém (přehrávač, malé PLC, jednoúčelové měření,...) .
A jestli tě na některých alternativách tak prudí Android, můžeš si tam sám zkusit portovat třeba BusyBox.Je to OpenSource a meze se ti nekladou. Ty si určuješ sám.

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
jak je to s tím poštovným? V článku se píše 9USD, ale když si Odroid zkouším objednat na ofic. stránce, tak to tam automaticky ukazuje poštovné 25USD. Zajímalo by mě jak autor článku dosáhl těch 9USD.

Jinak chci si udělat web server s nízkou spotřebou na kterém by běžel Wordpress s eshop pluginem. Mám doma Raspberry Pi model B a používám ho jen na XBMC. Co jsem se tak díval, tak i na Raspberry by Wordpress měl chodit, nicméně mám trochu obavy o rychlost (pomalost). Zaujal mě proto tento Odroid C1 s MMC pamětí.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Ja vim, nestoji to 35 usd, ale zas je to mnooohem lepsi

http://beagleboard.org/black

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Mmne osobně spíš zaujal Orange Pi http://cdr.cz/clanek/minipocitac-orange-pi-jako-alternativa-k-raspberry-pi
Má VGA což mi příjde při práci s ním praktické, když nemám nic na HDMI. Dále má WiFi, SATA. Proti ODROID-C1 jen dvoujádrový procesor.
Nevýhodu je určitě slabší podpora.
Jinak u mini pc bych také ocenil POE, externí IR, jak už zde bylo psáno.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.