CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Minipočítač Raspberry Pi jako herní konzole: Minecraft Pi Edition zdarma ke stažení

chápu, že jde primárně o to ukázat "jde to", ale myslím si, že by bylo užitečnější představit/vytvořit/dokončit třeba nějakou platformu pro ovládání domácnosti (alarmy, topení, zásuvky, lampy, žaluzie atp.). Na takové nasazení si myslím, že je RapsPi jak dělané. Ne na takovéto bezvýznamné ptákovinky, které jdou spustit/zkompilovat na kde co s Linuxem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A on někdo někoho (za)platí, aby takovou platformu vytvořil? Já mám pocit že ne. Takže kdo by to měl podle tebe udělat? V každém případě to můžeš udělat ty sám.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

narážel jsem na to, že tahle platforma je primárně o tom, že má GPIO a tak se tím dají dělat "psí kusy" s externími zařízeními. Místo toho se dělají takovéto kravinky, které chodí na kdejaké jiné platformě. Upřímně řečeno - kdo ten minecraft na tom bude používat? Jednou vyzkoušet, že to jde a basta - imho o tom tahle platforma nemá být. Raději si jej zahraji na plném desktopu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatně :) Primárně je Raspberry Pi učební pomůckou. Ještě lépe - od samého začátku mělo jít především o levné a atraktivní zařízení, které děti školou povinné přitáhne k programování / technice.

Právě proto je Minecraft přesně tím druhem software, který Malina potřebuje. Nejde jen o inteligentní zábavu, která dle všeho děti zajímá - pomocí jednoduchých skriptů lze ovlivňovat dění přímo ve hře a nenásilně se tak učit základy programování. Více viz http://techcrunch.com/2012/11/27/minecraft-raspberry-pi-edition-to-help-...

To, že se Raspberry Pi chytli geeci je samozřejmě pravda, je to ale trochu jiná kapitola :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

•Pro rozbalení: tar -zxvf minecraft-pi-0.1..1.tar.gz
•Pro spuštění: cd mcpi

Nemyslím si, že "cd mcpi" něco spustí ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, díky ;-). Opraveno.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ani, prikaz "minecraft-pi" nic nespusti. Musel by ten spoustec totiz byt v PATH. Spravne to je "./minecraft-pi"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.