CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Minipočítač s projektorem a Windows, který se vejde do kapsy - levný Onenuts T1

To je nejaky clanek z budoucnosti?:o) Za 3 litry to beru OKAMZITE!
Jinak mam fakt pocit, ze je to z budoucnosti, pokud je 5GHz 802.11AC povazovana za "samozrejme":o) 5GHz je pochopitelne obrovske plus, ale AC nema 2.4GHz coz je snad jeste vetsi minus, takze doufam, ze tam bude neco jako AC+N:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

WIFI: WIFI 802.11(a/b/g/n/AC) frequency 2.4G+5.8G dual-band WIFI
Stačí kliknout na odkaz v článku.
http://www.sztomato.com/products/Onenuts-Intel-Quad-Core-Z8300-2-in-1-Fu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasne, tam bylo celkem jasne, ze tam bude i 2.4, kazdopadne 5G rozhodne neni nic samozrejmeho:) Uprimne cim dal tim min se mi tomu chce verit, ze to bude za 100USD. Ja mam cirka za 100USD Chuwi Hi8 PRO. Zprvu to nejelo, po odvsiveni androidu a nahrani vlastniho systemu bez malwaru se to zrychlilo, ale stale je to jako hodne zdechle na cherrytrail. Patrne za to muze tristne pomale "SSD". Jsem zvedav, jak na tom bude tohle, ale za tu cenu i s projektorem (at uz jakekoliv kvality) bych to prezil. Taky tam mohli dat 8700, ale to uz by clovek fakt byl hnidopich:) Skoda, ze to neni nikde ke koupi, rikam, za 100 USD bych to bral hned!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

BTJ - pomalé SSD bych viděl jako druhou příčinu, tou první bude teplota, jak se to trochu ohřeje, tak kvůli chlazení se CPU podtaktovává.

Mám chuwi VI8plus s woknama, droid šel taky pryč... dokud je to chladné, tak to frčí celkem obstojně
pokud se to ohřeje, že cpu jede na 70° tak to začíná teprv sranda.
chystám se to někdy otevřít a trochu potunit, nějakým plíškem na rozvod tepla na co největší plochu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za ty prachy bych si to taky koupil klidně s tím, že do toho přidám nějaké lepší chlazení. však sme národ kutilů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to na fajn zařízení. Může se to vyplatit i pouze jako síťový projektor, za tu cenu. Fajn kombinace mini PC, ke kterému navíc nepotřebujete televizi, a tabletu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako je to krasne zarizeni, otazka, jestli je fakt realne za tu cenu. Jsem docela skepticky.
Jinak rikam to uz davno, neni dnes problem narvat core-M, 16GB ram a 512GB SSD do telefonu stylu lumie 950 s USB-c dockem. Akorat by to muselo mit cast zad nebo ramecek kovovy a v docku to chladit. Misto continua plnotucny x86 desktop a vykon jako krava. Bez docku s chlazenim by to jelo pomalej s TDP 1W jak klasicky mobilni procesor. Clovek by mohl nosit s sebou klasicke PC:o) Treba po vzoru surfacebooku by v dokovaci zapladne mohla byt velka GPU karta, pripadne velka i7, v dobe virtualizace migrace systemu mezi dvema CPU je otazka okamziku. Takove W-T-G s vlastnim HW.
Furt tak nejak verim (ono k tomu evoluce proste dospet musi), ze brzo vsechny ty dnesni radoby smartphony vyhnijou a bude s sebou clovek nosit PC v kapse (par konceptu uz bylo). Prijde do prace, zadokuje a ma vlastni PC ..... prijde dom zase .... venku ..... na sluzebce .... kdekoliv:) Tak snad brzy:)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

8" displej do kapsy ? Kdo to bude používat ? Klokani ? :)

Mimo to mi přijde trošku zvláštní ta projektorová část.
Za samotný HW toho tabletu bez projektoru by si jiný výrobce řekl asi tak 2000 korun, tím pádem nám na samotný projektor moc nezbývá. Třeba na ebay se dá najít spousta projektorů s cenou kolem 1000 kč, ale všechny mají společnou jednu věc: rozlišení 800x480, nebo 854x480, přitom se prodávají jako "1080p", samozřejmě jen tak, že sice vezmou 1080p vstup, ale zobrazují nenativně, hádám že tohle bude totéž, s tím, že se asi chtěli spíš přiblížit rozlišení toho displeje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl, za tu cenu bych rozlišení projektoru stejně neřešil. To zařízení je zajímavé už jen pro svou konektorovou výbavu s tím, že je to pořád, jen macatější, tablet.
Těch 720p bude určitě čínských...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

btw, zajímavá musí být samotná implementace projektoru jako dalšího zobrazovače, jak výstupu ze systému, tak z externího vstupu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten projektor nie e zas taka novinka. uz lenovo pred cca dvomi rokmi predaval tablet s projektorom. Bolo to celkom simpaticke zariadenie, tensie a velkost LCD bola tusim viac ako 10". Tu je zaujimava ta vybava a cena moznoze bude dobre chladeny, ved je to slusna krabica co by bolo velke +.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimave, skoda jen, ze to rovnou za tu cenu nema 4GB RAM (stale se do zdarma W10 pravidel vejde)

jsem zvedav jestli nekdo udela model co zvladne rozliseni 1440 ci 1680

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak ten údaj o max. úhlopříčce 81" při promítání je samozřejmě nesmysl - na 3 m by měla být úhlopříčka 150". Viz. specifikace http://www.sztomato.com/products/Onenuts-Intel-Quad-Core-Z8300-2-in-1-Fu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaké takové zařízení bych si klidně koupil místo notebooku, kdyby do toho šla dát pokud možno nejnadupanější i7 (z úsporných typů tj. dejme tomu do 95W) tj. mělo to PGA patici a pořádné chlazení. Dobrá mobilní grafika s DP by se taky hodila. Samozřejmě že rozměry by pak musely být větší, tj. někde u běžného notebooku nebo HPC, bez klávesnice a displej, pokud by tam byl, by sloužil jen jako doplněk pro ovládání... Protože vzhledem k práci potřebuju spíš přenositelný výkon a aby to šlo upgradovat. A na běžnou práci s dokumenty a internetem na cestách pak stačí běžný laciný notebook.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 1280*720 se mi zdá podezřelých, číňani maj často ve zvyku uvádět interpolované rozlišení místo fyzického. Ale pokud je to pravda...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč tady tím offtopicem tapetuješ nesouvisející diskuze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to bylo bez debilních windowsů a dal se tam bez problému dát Linux, tak to beru, jinak je to jen další zbytečná sračka..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.