CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Levné kancelářské PC do kapsy se zabudovanou baterií: Minipočítač Vensmile W10

"V redakci ... testujeme nové minipočítače od Minix,... Windows 8.1 Bing Edition je svižný..."
By nebylo špatné otestovat na tom i nějaký linux s adekvátním desktopovým prostředím.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mám Pipo X7 a ten má "téměř" identické parametry s Minix Z64 (až na LAN). Testoval jsem na něm Lubuntu a rychlost bezproblémová, srovnatelná s Windows. Opravdu ho mám jako TV Box a při přehrávání filmů (ve VLC) bylo vytížením systémů totožné (rozdíl v řádu jednotek procent).
Akorát pro LAN, WiFi+BT se musely zkompilovat ovladače ze zdrojáků.

http://89.29.66.22/standa/pipo_fullscreen.png

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja se ani nebojim, ze by linuxy byly pomalejsi, naopak bych se divil, kdyby nebyly sviznejsi nez windowsy - to samozrejme pri predpokladu, ze hw je podporovany v linuxovem jadre. Vetsinou spis je problem, ze nejaka hw blbinka nejde, jako je nejaka indikacni dioda, nebo se pro wifi musi dotahnout neco navic, coz dost zneprijemnuje provtni instalaci a casto znemoznuje pro BFU. Pripadne ze vyrobce nejakym zpusobem brani preinstalovat originalni OS.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze prodeje nezasila do CR...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale zasílá - a zadarmo, jenom je potřeba vybrat odeslání z Číny

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

".. Baterie skvěle poslouží i v případě výpadku proudu, kdy nepřijdete o rozdělanou práci, navíc pak umožní až 4 hodiny kancelářské práce, nebo 2 hodiny sledování HD videa. .. "

trochu zvlastny argument pre baterku - ze nepridem o rozpracovane dokumenty pri vypadku to je ok, ale naco su mi 4hod kancelarskej prace ci pozeranie videa na baterku, ked nemam obraz/monitor ?

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Neryp do vsetkeho :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

říká vám něco režim Standby, ve kterém zařízení má velmi malou spotřebu, a je připraveno během velmi krátké doby se uvést do provozu ? Bez baterky by uživatel musel půl minuty čekat na spuštěni a vypnutí.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak si neumím představit ty "4 hodiny kancelářské práce, nebo 2 hodiny sledování HD videa" ve standby režimu :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, standby rezim si viem velmi dobre predstavit :) a suhlasim, ze to moze byt celkom zaujimave (aj ked nemam skusenosti s W8 kolko vydrzi bez restartu). Ale tu sa pise o 4 hodinach kancelarskej prace ci pozerania videa bez napajania (a bez monitora) ;).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Sledování videa bez monitoru? To pude těžko :-).

Ale když máte monitor, který si vystačí s napájením přes USB, tak v klidu můžete pracovat i při výpadku eletriky.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hm pekny akorat tomu chybi display a gsm část. Opra du je takovy problem vyrobit telefon s plnotucnejma windowsama? Ja ho chci a nemuzu ho zaboha nikde sehnat. Pritom telefony s hw na kterem by mohly normalni win bezet normalne existuji akorat ze je okupuje android. Ach jo. Mate nekdo nejakej tip?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Systém je svižný.. dokud neotevřete více než jedno okno v prohlížeči ? :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Prohlížeč chrome jede na podobných zařizeních celkem svižně, mám tablet se stejně (ne)výkonným CPU AMD C-50. Ale příšerně pomalé je windows update. Fakt je pro mne záhadou, proč aktualizace windows musí být tak náročná na CPU.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty aktualizace se tusim stahuji komprimovane, musi se zazalohovat predchozi soubory, pak se nejak kontroluje spravnost tech novych souboru, mozna to dokonce pocita kontrolni soucty ci co. Podle me na urcite procesory Windows proste nepatri, nebot na nich nejsou schopny spravne fungovat. Zde by si mel Microsoft dupnout a alespon pro velke vyrobce vydat minimalni pozadavky na HW, aby mohli kupovat OEM licence. Bohuzel MS ma spise ve zvyku stanovovat maximalni pozadavky, aby se to nahodou nedalo pouzivat (netbooky, bingbooky).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A to opravdu nikomu nechybi LAN pripojeni? Uz vidim streamovat fullHD po wifi signalu (zvlast, kdyz pasmo sdili nekolik dalsich PC)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.