CDR.cz - Vybráno z IT

Mirror's Edge se vrací a přijde s otevřeným světem a novým příběhem [E3 2015]

Mirrors Edge 02
Hrdinka Faith se vrací v rebootu značky Mirror's Edge, která se i přes své značné kvality příliš neprosadila. DICE si však chce odpočinout od Battlefieldu a zkusit se vydat do těchto riskantních vod ještě jednou.

E 3 Special 2015 Intel

Mirror's Edge z roku 2009 přineslo parkourovou akci z pohledu první osoby, která oslovila originálním gameplayem a účelným designem. Bohužel rychle upadla do stereotypu a přílišné linearity. I přes nižší úspěch než u většiny titulů od EA došlo na znovuoživení této značky ohlášením restartu série pomocí titulu Mirror's Edge: Catalyst.

Novinka se odprostí od reality předchůdce a otevře hráči celý herní svět. Hlavní hrdinkou zůstává stále sličná slečna z východu, Faith. Nyní se však hráči dozví i více o jejím dětství a její minulosti běžkyně. Očekává se i rozvoj příběhového pozadí daného univerza. Hra je totiž zasazena do totalitní společnosti. Jde o téma, které může dopomoci k povedenému komplexnímu a hlavně dospělému příběhu.

Dojde k zachování skalních elementů značky. Ladný pohyb úrovněmi, unifikovaná vizuální stránka, perspektiva z vlastních očí a soubojový systém nesázející na palné zbraně. Mirror's Edge: Catalyst vyjde již příští rok 25. února (Evropa) pro počítače s operačním systémem Windows, konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mirror's Edge se vrací a přijde s otevřeným světem a novým příběhem [E3 2015]

Žádné komentáře.