CDR.cz - Vybráno z IT

Místo Pokémonů všechny svaté. Vatikán vydává vlastní verzi Pokémon Go

Římskokatolická církev se sídlem ve Vatikánu se nechala inspirovat úspěšnou hrou Pokémon Go a na totožném principu postavila svou hru, ve které hráči loví světce pomocí správně odpovězených otázek s náboženskou tématikou. Hra je prozatím pouze ve španělštině.

Před dvěma lety ovládla svět mobilních her novinka Pokémon Go. Hra, která propojila tzv. rozšířenou realitu, kdy pomocí fotoaparátu na svém mobilním telefonu vnímali hráči reálné prostředí, do kterého byly „zaneseni“ Pokémoni. Úkolem hráče bylo primárně sesbírat co nejvíce pokémonů.

Tento herní hit se stal inspirací pro římskokatolickou církev se sídlem ve Vatikánu. Nyní totiž církev vydala podobnou hru nazvanou „Follow JC Go“ (v překladu "Následuj Ježíše Krista"). Princip je jednoduchý, totiž místo pokémonů se zde sbírají v ulicích svatí. Follow JC Go byla vytvořena ku příležitosti Světového dnu mládeže, který se na počátku roku 2019 bude konat v Panamě.

Mechaniky a principy nové hry jsou velice podobné Pokémon Go. Hra si zjistí pomocí GPS modulu přesnou polohu hráče a na mapě poté vyhledá místa, kde se nacházejí světci či biblické postavy. Se světci však není potřeba svádět žádný boj, ale pouze odpovědět na několik otázek s náboženskou tématikou.

Své skóre ve hře si může hráč vylepšit častějšími modlitbami nebo příspěvkem, který celý poputuje na charitativní účely. Zároveň tato aplikace umožňuje i sociální styk, a nabízí tak možnost nalézt nové přátele. Součástí aplikace je i navigace k důležitým místům, jako kostely, katedrály či zdravotnická zařízení.

Nevýhodou aplikace však je, že současná verze je dostupná pouze ve španělštině. Nic na tom nemění fakt, že je pro Android a iOS zdarma. Podle vyjádření tvůrců se již další jazykové verze připravují. Výběr jazyků, do kterých bude hra přeložena, pravděpodobně závisí na množství věřících v jednotlivých zemích. S jistotou lze však prohlásit, že jedním z jazyků bude angličtina.

Diskuse ke článku Místo Pokémonů všechny svaté. Vatikán vydává vlastní verzi Pokémon Go

Úterý, 30 Říjen 2018 - 14:00 | hajčus | Jestli to bude zábavný stejně jako křesťanský...
Pondělí, 29 Říjen 2018 - 20:35 | Gaunter | Asi si vo Vatikáne myslia že budú lepší. http://...
Pondělí, 29 Říjen 2018 - 16:44 | DRK | Jaj to by chtěla hacknou a spestřit jim to místo...

Zobrazit diskusi