CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Počítač nebo flashka? Nový Android 4.0 Mini PC za 74 dolarů a s výkonem smartphonu

Tak a konecne mame pokryty aj posledny volny segment trhu medzi i pocitatoc zabudovanym priamo v TV a externymi prehravacimi/HTPC. a

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nie som si isty, ci by dane zariadenie nahradilo HTPC, kedze mu chyba ethernet port (wi-fi na HD nie je dostatocne, obzvlast bez N). Kazdopadne, ohladom Raspberry PI by ma zaujimalo, ci dokaze byt plnodnotnou nahradou HTPC pripojeneho do domacej siete s diskovym uloziskom, ci je mozne zariadenie ovladat pomocou DO a ci uz existuje nejaka stabilna verzia XBMC (napr. OpenElec) pre Raspberry PI a ak ano, tak ake su dojmy s pouzivania.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za tip k Raspberry PI, určitě se na vše zmíněné v článku zaměříme. ;)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

jako DO muzes pouzit jakejkoliv chytrejsi telefon s vnc klientem kdyz si tam nainstalujes VNC server, pripadne primo nejakyho SW clienta pro xbmc - https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.beungoud.xbmcremote&hl=en To by ste taky mohli otestovat, co vsecko de/nejde pres SW ovladace, doba odezvy na ovladani pres wifi s vypnutou/zapnutou usporou energie.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivania smartphonu alebo tabletu ako DO mi nepride vobec vhodne na zakladne operacie (play, pause, stop, ff, rr), mam vyskusane. Samozrejme, ze v pripade prehravania muziky, teda browsovania hudobnou kniznicou bez potreby zapinania TV, tam si to uz viem predstavit, ale to riesit nepotrebujem, kedze tieto funkcie (prehravanie hudby zo siet. uloziska, ovladanie cez web browser alebo pomocou app) mi zabezpecuje samotny A/V receiver .

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bez RJ-45 je používanie tohto PC ako HTPC trocha ťažkopádne

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Prosim otestujte Raspberry Pi jako:
VNP gateway
IPv6 gateway
USB redirector
fileserver

diky

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

mit v male flashce komplicek? no neni to spatnej navrh :-) lcd telka je na kazdym lepsim hotelu tekze super! akorat ze kdyz uz temdle vecem rozumime tak je mame v telefonu... :( at iphone nebo androidu, takze asi to vlastne bude reseni tak nejak pro nikoho...

nebo je tu nekdo kdo nema telefon? a misto toho chce nosit flashku a ty data aktualizovat tak nejak nahodne?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No ne kazdy telefon pripojis k LCD/TV a sledovat film na pididispleji mobilu je jen pro masochysty anebo pro ty, kteri momentalne jinou alternativu nemaji (vlak, autobus, ... ). Ale na hotelu se podivat na dobry film a nemuset vybalovat notebook abych rano potom zapomel napajeci adapter na pokoji je docela fajn. A umim si predstavit i mnoho jinych uzitecnych pouziti (maly domaci webserver pro fotogalaerii apod., centralu zabezpeceni bytu, a jine.). Vzdyt pri tak malych rozmerech a spotrebe to das kde chces, nikdo to nemusi videt a i na baterku to vydrzi peknych par hodin. Mas fantazii ? Tak pouvazuj kde vsude by se ti hodil maly, tichy, nenarocny pocitac, ktery si muzes prizpusobit uloze, kterou resis. Ja vidim tisice moznosti. Ty ne ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je ještě spoustu lidí, kteří používají telefon jen k telefonování = nemají velké neskladné ploché čumdesky ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to drahý. Kolem 80 doláčů se prodávají tablety s obdobnými parametry ale tam je navíc displej a baterka. Toto by mělo stát max. tak pade. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To Krayzie:
MK 802 ANDROID 4.0 MINI PC dle specifikace ma WiFi b/g/n takze na HD dostacuje. Zalezi jake mas pokryti pripadne zaruseni kanalu tve WiFi.
Ovladani myskou nebo univerzalni key lze resit BT dongle.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ahojky, mam takovy maly problemek. Koupil jsem si tento PC verzi 2 s 1GB RAM, ale mam problem s pripojenim monitoru, mam totiz monitor s koncovkou VGA a at se snazim sebevic nemuzu to do toho HDMi nacpat :-), nasel jsem na netu toto:http://www.sunnysoft.cz/zbozi/031PAS-018/asus-mini-hdmi-redukce-na-vga-p..., myslite, ze to bude fungovat i s timto mini PC??? Pripadne vite nekdo o necem jinem funkcnim a pokud mozno i levnejsim?

Jeste me napada jak mam pripojit nejake repracky nebo sluchatka? myslel jsem si totiz, ze to ma v sobe bluetooth, ale na internetu jsem cetl, ze ho nema a to mi tak trochu znicilo plany....

Dekuju vsem za pomoc s temito dotazy.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

vámi zmíněná redukce si myslím fungovat nebude. Je pro mini-HDMI a tohle zařízení má standardní HDMI. Nehledě na to, že právě díky tomuto rozhraní se vede i zvuk (BT není, ani jiný zvukový výstup na sluchátka či tak něco podobného).

Pokud chcete zabít dvě mouchy jednou ranou, raději bych začal přemýšlet o novém monitoru (či TV) s podporou HDMI vstupu - vyřešíte problém jak s obrazem, tak se zvukem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja by som rad videl test ako na tom fici ubuntu 12.04 arm a povedzme nejaky java benchmark... :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.