CDR.cz - Vybráno z IT

Mnoho vrstev jednoho štítku: Jak vzniká luxusní designové značení

PR článek

Zdroj: rathgeber.cz

V dnešním světě hraje vzhled klíčovou roli a první dojem je často rozhodující. O tom, jestli dáte přednost jedné značce před druhou, často rozhodují právě takové detaily jako jsou etiketa, logo nebo štítek na výrobku.

Kvalitní značení proto firmy většinou nepodceňují a vědí, že se do něj rozhodně vyplatí investovat. Přečtěte si, jak jeden takový unikátní štítek vzniká.

Plast, který vypadá jako kov: Objevte 3D štítky Chromotion®

Na trhu se setkáte s bezpočtem různých designových štítků, ale pokud byste měli vybrat jeden, který mezi nimi vynikne, rozhodně to bude 3D štítek Chromotion®. A to hned na první pohled díky svému unikátnímu vzhledu. Snadno si u něj vyhrajete s různými barvami, tvary, výškami a strukturami. Díky tomu bude logo, emblém nebo nápis unikátní a nepřehlédnutelný.

Plastové štítky Chromotion® vám ale vyrazí dech především tím, jak dokonale dokážou imitovat kov. Povrchová vrstva totiž vytváří krásný chromový efekt, který mu zároveň propůjčuje i jeho živé barvy.

Dokonale hladký povrch skrývá mnoho vrstev

Díky technologii Chromotion® je možné vyrábět 3D plastové štítky i volné nápisy, které na první pohled jen těžko rozeznáte od kovu.

Povrch štítku může být buď různě strukturovaný nebo dokonale hladký. Proto někoho může překvapit, že je ve skutečnosti tvořen až z osmi různých vrstev.

Na úplném spodku štítku je vrstva lepidla. Uprostřed se nachází vnitřní vrstva, která štítku určuje jeho výšku a konečný tvar. A nahoře je estetická vrstva, která propůjčuje štítku jeho unikátní vzhled.

Tuto vrchní vrstvu tvoří stříbrný nebo transparentní PVC materiál. Na něj už se pak tisknou finální barvy.  Celý štítek pak chrání ještě speciální fólie. Díky tomu barva tak rychle nevybledne ani na slunci, kdy je vystavená UV záření, a zároveň se tím štítek chrání proti mechanickému opotřebení. Štítky se také nově vyrábí i z ekologického a udržitelného materiálu ABS ve stříbrné, zlaté nebo měděné barvě.

Štítek Chromotion® se dokonale přizpůsobí každému požadavku na tvar, velikost, možnosti potisku nebo i lepivost. Tloušťka hotového štítku může dosahovat až 2, 5 mm.

Další výhody štítků Chromotion®

  • Nízká hmotnost – plast je výrazně lehčí než kov. Proto se plastové štítky Chromotion® hodí i na takové produkty, kde hraje hmotnost důležitou roli.
  • Vysoká odolnost – štítky vydrží opravdu extrémní podmínky a poradí si snad se všemi rozmary počasí. Jediný výrobce štítků Chromotion® v Česku firma Rathgeber vyrábí například štítky pro světoznámou značku nákladních vozidel Tatra. Na nich musí štítky odolat nejen vlhkosti a UV záření, ale i mechanickému namáhání, mastnotě, prachu nebo čisticím prostředkům.

Obrovská flexibilita – technologie Chromotion® rozhodně umožňuje popustit uzdu fantazii. Jde totiž vyrobit prakticky jakékoli logo nebo nápis. A dá se také kombinovat s dalšími materiály jako například oblíbeným hliníkem. Případně se do štítku dají integrovat i čipy digitálních technologií NFC a RFID.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mnoho vrstev jednoho štítku: Jak vzniká luxusní designové značení

Žádné komentáře.