CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mobilní protivzdušnou obranu americké armády posílí dva typy laserových děl

Bohužel v článku také není zmíněno administrativní omezený plynoucí z: 10. října 1980 byla v Ženevě přijata Úmluva o zákazu nebo omezení použití některých konvenčních zbraní, které mohou způsobovat nadměrné utrpení nebo mít nerozlišující účinky. Protokol o oslepujících laserových zbraních - Protokol IV

Tedy se to nesmí použít na letadla a střely s lidskou posádkou která by mohla být nevratně oslepena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prepáčte, som laik v rámci zmlúv a dohovorov, obzvlášť čo sa týka takýchto výnimočných.
Mohli by ste mi, prosím, povedať ako sa bude dbať na dodržiavanie Ženevských dohovorov počas vojnového konfliktu, pri ktorom nie je jasné, či trebárs nejaká Ženeva ešte bude? Nechcem tu vytvárať apokalyptické scenáre, skôr v rámci akademickej diskusie - odkazujem sa na storočnú Versaillskú zmluvu, ktorá sa "nie tak celkom" dodržala, tak sa len pýtam, či sa skutočne bude dbať aj na túto - alebo sa podobne ako Briandov-Kelloggov pakt použije iba v rámci súdneho procesu "po bitke." A reálne ničomu nezabráni.

V Amerike budú čoskoro voľby, takže možno potrebujú iba ukázať svetu, že aj v čase krízy na domácej pôde sú schopní peniaze investovať do dôležitejších vecí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA odjakživa dbají na mezinárodní smlouvy a konvence jen tehdy, když je to pro ně výhodné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze jste misto USA chtel napsat " **** (doplnte jakoukoliv zemi) "

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle nejsou oslepujici zbrane - jejich primarnim ucelem je cil znicit, ne oslepit lidi. I kdyz samo na velkou dalku k oslepeni (a pritom preziti cloveka) dojit muze.
Takze dany protokol se tohoto netyka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jako když napíšete, že vlastně tahle biologická zbraň zabíjí jen jeden druh rasy, takže vlastně není zase až tak nevhodná protože je primárně určená pouze k omezení ekonomického rozvoje. To je stejná logika.
NTFSynergy: Jasně že to mají na párku, ale pokud vím zatím jí nevypověděli takže platí. Proto také nepíšou že to kosí od letadel přes LMV po pěchotu. Píšou jen, viz článek :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaká biologická zbraň?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad bys nečekal od Ereba, že má nějaké ponětí o mezinárodním právu a že by ho měl uplatňovat ve svých článcích?! Vždyť by pak neměl o čem psát, aniž by ty články byly protimluvné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle bych chtěl doma na komáry :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.