CDR.cz - Vybráno z IT

Modifikace do GTA 5 přeměnila hru takřka k nepoznání od reality. Posuďte sami

Fanoušek strávil přes 3000 hodin tvorbou modifikace, která si klade za cíl přivést do hry věrohodnou podobu Jižní Kalifornie. Využili vizuální prvky z Forza Horizon 3, Watch_Dogs, GTA IV a dalších her. Výsledek je famózní.

Vytvoření modifikace NaturalVision Remastered vyžadovalo desítky hodin rešerše, které autor věnoval studování videomateriálů, fotografií a přímého navštívení některých okrsků v Los Angeles a oblastech Salton Sea. Změnu zaznamenalo také okolní počasí, systém osvětlení, okolní barvy a mapování tónů. Výsledky jeho práce si můžete prohlédnout v přiložených screenech v článku.

Podobné modifikace se většinou pojí s výkonnostními problémy a původní hardwarové požadavky činí bezpředmětnými, jelikož neprocházejí důkladnou optimalizací. Autor NaturalVision Remastered ovšem slibuje pouze nepatrný dopad na výkon, kdy by upravená hra měla jet víceméně stejně jako původní.

NaturalVision Remastered je již nějaký pátek volně ke stažení. K jejímu zprovoznění je ovšem zapotřebí rovněž bezplatné VisualV, ze kterého modifikace čerpá řadu efektů a nastavení.

V balíčku se také nachází populární ENB Series či ReShade, obě jsou však pouze volitelné. V případě ReShade ovšem očekávejte mírnou ztrátu výkonu. Příznivci rozsáhlejších úprav mohou využít i jiné modifikace, řada z nich je kompatibilní. 

Pro nejlepší zážitek doporučuje autor nastavit jas hry na 50 %, popřípadě snížit také jas monitoru. Tmavší barvy lépe zakryjí nedostatky enginu. Za nás doporučujeme hrát v režimu první osoby, jelikož se zatím žádné hře nepovedlo dostatečně vymotat z Uncanny Valley a věrně napodobit lidské tělo. 

Diskuse ke článku Modifikace do GTA 5 přeměnila hru takřka k nepoznání od reality. Posuďte sami

Žádné komentáře.