CDR.cz - Vybráno z IT

Monolith prezentuje lokaci Cirith Ungol z Middle-earth: Shadow of War

Rubačka Shadow of Mordor nenabídla příliš nového v žánru, ale dokázala dopilovat jeho aspekty do takové podoby, že se doteď jedná o velmi zábavnou a oceňovanou hru. Její finanční úspěch přesvědčil vydavatele o tom, že se vyplatí tvorba pokračování.

Vydání Shadow of War se neúprosně blíží a s tím souvisí i příval doprovodných materiálů. Nyní se Monolith překonal a lidé mohou ocenit necelých padesát minut uvolněného rozhovoru s vývojářem Philem Straubem a komentovaný nenaskriptovaný záběry z nejaktuálnějšího buildu hry.

Straub se stará o vizuální stránku hry, a proto občas poskytne náhled za oponu výtvarného formování podoby Shadow of War. Krom pokročilých technik snímání textur materiálů a jejich následné reprezentace na 3D modelech zmiňuje i inspiraci ve středověkých technikách mučení. Proto okolí gotického hradu v Cirith Ungol vypadá jako vystřižéná scéna z Horizontu události, co neprošla přes cenzory.

Důležitým aspektem v tamějším budování prostředí je psychologie prostoru. Vývojáři docílili pocit monumentality, díky jasně viditelnému hradu, hlubokému údolí, masivním skalským převisům a hlavně prostorným jeskyním a jejich gigantickým otvorům. Nicméně vždy, když hráč seskáče z vyhlídky zpět na zem, opět se dostane do velmi živého a detailního světa. Cirith Ungol je otevřený svět v tom nejlepším.

Hra od svých původních principů moc neodstoupí, protože fungovaly bez výraznějších zadrhnutí. Pohyb hlavního hrdiny je nyní plynulejší a více v roli samotného hráče. O kolik se zlepší systém Nemesis, zjistíme, až se hra objeví na pultech. Middle-earth: Shadow of War vyjde již v říjnu na PC, PS4 a Xbox One. 

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Monolith prezentuje lokaci Cirith Ungol z Middle-earth: Shadow of War

Žádné komentáře.