CDR.cz - Vybráno z IT

Monster Hunter se vrací na PlayStation, ale i na PC a Xbox One

Monster Hunter World E 3 2017 Uvodni
Monster Hunter je série, kterou si dlouhou dobu mohli užívat pouze majitelé konzolí od Nintenda, a to i přes fakt, že první díl vyšel původně před třinácti lety pro PlayStation 2. Nyní se však série vrací na domácí půdu a, nutno poznamenat, v plné síle.

Monster Hunter World se nijak nedrží zkrátka a útočí svým celým arzenálem. Vypadá to, že nás čeká otevřený svět plný obřích monster na lovení. Hráč se sice velikostí svého avatara nemůže rovnat s těmito obludami, ale bezbranný rozhodně není.

Monster Hunter World E 3 2Monster Hunter World E 3 3

Krom širokého zbraňového arzenálu, který čítá vše od mečů až po gatlingův kulomet a petardy, lze využít množství stealth prvků a pastí pro zvýšení svých výhod v lovu. Nebude ani chybět provizorní výroba zbraní a předmětů.

Monster Hunter přinese i dost rozmanitý systém využívání prostředí jak k útěku tak i útoku. Lze se zhoupnout na liánách, a vyhnout se tak silnému úderu ocasem, nebo je možné shodit hromadu kamení na nic netušícího predátora.

Pokud jste si mysleli, že lovení ve třetím Zaklínači potřebovalo větší říz a nevadí vám ždibet japonské ujetosti, tato řezničina od Capcomu vám vyplní vaše neerotické sny. Série Monster Hunter byla vždy o dobře načasovaném taktizování než o zběsilém sekání kolem sebe hlava nehlava. Neuvážený postup je tedy tvrdě penalizován jako například v sérii Dark Souls.

Monster Hunter World E 3 4Monster Hunter World E 3 5

Díky přesedlání na výkonnější část spektra videoherního hardwaru se dočkáme velmi detailního prostředí džungle. Hratelnost se navíc neomezuje pouze na plochu, ale díky liánám a masivním stromům bude ve hře přítomen významný element vertikální hratelnosti.

Monster Hunter World vyjde začátkem příštího roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Cdre 17

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Monster Hunter se vrací na PlayStation, ale i na PC a Xbox One

Žádné komentáře.